Manolo logotype

Gieves & Hawkes våren 2014

Gieves & Hawkes våren 2014
Anrika brittiska institutionen Gieves & Hawkes med prestigefulla adressen No. 1 Savile Row går från klarhet till klarhet. I höstas lanserade företaget sin kollektion handtailored in Britain och nu till våren är det dags för creative director Jason Basmajians andra kollektion för Gieves & Hawkes. Tydligt brittiskt men med en ljusare färgpalett än vi är vara vid levererar Gives & Hawkes återigen en välskräddad kollektion.

Vårens kollektion består av en rad klassiska inslag så som kostymer, kavajer, dressade byxor samt ytterplagg. Företaget har till skillnad från den lite mörkare kollektionen i höstas valt ljusa färger som benvitt, rosa, beige i kombination med basfärger som mörkblått och brunt. 

Snittet är klassiskt brittiskt men utan att för en sekund vara tråkigt. Axlarna något mer markerade och kavajlängden mer tilltagen. Dock skall sägas att det fortfarande rör sig om en klart mer kontemporär silhuett än vad som normalt produceras i företagets skräddarsydda tjänst. 

 

Rutig kostym med funktionell ytterock.

Klassisk Mac över en ljusgrå ullkostym ger ett sobert och sofistikerat intryck i form av ljusa toner.

Ledigare modell för landet med bälte i midjan.

En mer kontroversiell tolkning av kavajbärande med shorts.

Enkelt, välsittande och välproducerat.

Ljusa kostymer i beige med markerad axel och spetsiga slag känns naturligt med företagets brittiska ursprung.

Vita kostymer har vi varit inne på tidigare. Fantastiskt snyggt men långt ifrån enkelt eller mångsidigt.

Rödbrun kostym i enkel överruta. Perfekt för vår eller sommarfesten.

Kollektionens kanske coolaste plagg; En benvit smokingjacka med sjalslag. Dock något som gör sig klart bäst i tropiska klimat.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder Kavaj

Andra artiklar om varumärkena: gieves-&-hawkes
#1 Raderad säger
2014-05-07 12:47 - Anmäl

Känner rent spontant att DB, slips och shorts går bort. Avsaknaden av kragar känns tyvärr inte heller helt okej från G&H.
#2 riesenschnauser säger
2014-05-07 12:55 - Anmäl

Flertalet av de chinos som visas är ju helt suveräna! Men som sagt, DB+shorts får mig att fnissa...
#3 Mocka säger
2014-05-07 13:22 - Anmäl

Ett av mina absoluta favoritmärken. Det mesta här såg riktigt bra ut men jag håller helt med kommentarerna ovan angående shortsen.
#4 T säger
2014-05-07 18:00 - Anmäl

Bäst enligt mig är jackan på bild 4 "Ledigare modell för landet", i övrigt inget som riktigt får det att vattnas i munnen på mig.

F.ö, brukar inte kommentera styling på bilder, men med tanke på diskussionen om OJ styling här om dagen så kan man konstatera att inte bara svenska tillverkare som försöker skapa dramatik udda styling.
#5 DrDre säger
2014-05-07 18:02 - Anmäl

Mycket av det ovan är ju riktigt snyggt. Min favorit är nog den som kallas "Ledigare modell för landet med bälte i midjan" och jag skulle nog kunna tänka mig att tänja så mycket på etiketten att jag hade kunna bära det även innanför stadsgränsen. :-)

Den rödbruna kostymen är också väldigt trevlig.

Köpte några skjortor nyligen från G&H. Har bara haft dem ett par veckor, men de verkar var bra kvalitet.
#6 Errol säger
2014-05-07 18:28 - Anmäl

Faktiskt lyckad kombination av t-shirt och kostym på första bilden.
#7 Raderad säger
2014-05-08 18:28 - Anmäl

För att stå ut lite måste jag hylla bilden (eller ja, rättare sagt mannen på bilden) med DB och shorts. Ogillar som ovanstående kombinationen men kudos till karlns buggar.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.