Manolo logotype

Lediga kavajer från Drakes London

Lediga kavajer från Drakes London
Slipsar och accessoarer från Drake´s London har exponerats flitigt här på Manolo. Av en god anledning då de levererar en hög kvalitet och en snygg design. Med Michael Hill som creative director och delägare så utvecklas företaget i en riktning som vi tycker är väldigt intressant. Vi fick chansen att träffa företaget nyligen och med detta en inblick i vad som kommer att ske fram över.

Michael är mycket noga med att poängtera att företaget är och förblir en accessoarspecialist. Det går dock inte att blunda för att de löpande släpper fler och fler intressanta produkter och att sortimentet breddas. En sak som vi fått anledning att kika lite närmare på är de kavajer som företaget säljer i egen regi i butiken på Clifford Street i London.

De har i ett par år sålt en mindre kollektion av kavajer och menar själva att de inte stressar med detta utan de är oerhört noga med att hitta den optimala modellen och konstruktionen. Kavajerna tillverkas i Italien i en av de bättre och mer namnkunniga fabrikerna som finns där. Nyligen bytte de konstruktion och modell och resultatet av detta kommer att släppas från och med i höst.

De beskriver själva stilen på deras kavajer så som brittisk estetik med en nonchalant elegans och med en italiensk minutiöst och noggrann mjuk konstruktion. I samband med att de första skisserna på företagets kavajer togs fram så var inspirationen de mjuka tweedkavajer med en cardiganlik känsla som själva gudfadern av brittisk sartorialism, Hertigen av Windsor, ofta hade. Denna stilikon menade att komfort inte behövde offras för elegans. Något som varit Drakes utgångspunkt vid designen.

Det är dock svårt att skapa en kavaj med denna konstruktion. Tillskärningen och hantverket blir mycket viktigt för att nå en balans mellan form och följsamhet. Drakes kavajer är till stor del ofodrade och har minimalt med uppbyggnad. De flesta har tre knappar med en mjuk rullning och detaljer som handsydda öppna knapphål.

 

Drake´s erbjuder nu ett heltäckande utbud av produkter som sträcker sig från kärnverksamheten; Accessoarer till skjortor, kavajer och skor.

En diskret detalj med dubbla utanpåliggande fickor.

Stora rutor men i klassiskt eleganta snarare än trendiga proportioner.

En ljus och somrig dubbelknäppt kavaj i linne.

Microrutiga kavajer är något av det trevligaste vi vet då det ger liv men fortfarande bärs diskret och ser närmast enfärgat ut på avstånd.

Ljusa linnekavajer är ett av de härligaste inslagen under vår och sommar. Kombinera med ett par ljusgrå byxor i ull eller varför inte vita i bomull.

Dubbelknäppt med ett diskret fiskbensmönstrat tyg.

Fransmännen kallar denna stil för Chic Fatigue medan Drakes själva kallar det nutida brittisk elegans. Michael själv är väldigt tydlig med den stil och känsla han med Drakes produkter vill förmedla. Vi väljer att runda av med firmans egna ord:

"We wouldn´t want to be accused of being purposefully fashionable, international contemporary thats fine, but fashionable, never!" 

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

Andra artiklar om varumärkena: Drakes
#1 dennis säger
2014-04-30 15:15 - Anmäl

Fantastiska kavajer! Den ljusa DB-blazern och den blåa microrutiga skulle jag gärna lägga beslag på.
#2 Hedåsgatan säger
2014-04-30 22:32 - Anmäl

Är inte Michaels kavaj på bilden väääldigt lång? Kanske kan det kallas klassiskt, kanske är den väldigt välsydd men ack så inte snyggt... Annars tack för ännu ett reportage
#3 Ijreilly säger
2014-05-01 06:56 - Anmäl

#2 nej, du hár bara vant dig vid de senaste årens korta kavajer, som har blivit normen. Det svänger snart igen.

Älskar drakes. Önskar att fler butiker kinde ta in deras shantungslipsar.
#4 Olof Bernhardsson säger
2014-05-01 11:46 - Anmäl

#2 Det är inte Michael Hill på bilden.
Skulle nog säga att den är av klassisk längd och ganska lagom.
#5 Mocka säger
2014-05-01 12:23 - Anmäl

#3 Du vet att Drake's har en mycket smidig nätbutik om du har svårt att hitta dem i svenska butiker. Under sommaren brukar de också ha en trevlig rea med 30-40% nedsatt pris på de flesta slipsarna från föregående säsong.
#6 DrDre säger
2014-05-01 13:40 - Anmäl

@ 2 och 4. Tycker kavajen är riktigt snygg, och även snyggt matchad mes slips, skjorta och byxor, men jag är lite osäker på hur den bärs. Det ju ut som han har en kalaskula under knappen. Vet inte vad det är som gör att det putar ut som det gör, om det är slips och bälte eller om det är en olycklig kombinationen av kavajen och hans figur, men det blev inte särskilt snyggt (på just den bilden i alla fall),
#7 Andreas Weinås säger
2014-05-01 13:50 - Anmäl

Det är som Olof nämnde inte Michael Hill på bilden utan Daniel Harris från London Cloth Company
#8 Raderad säger
2014-05-01 15:23 - Anmäl

#2 #7 Menar ni den första bilden? För det är väl varken Hill eller Harris? Angående längden så kan du rent subjektivt tycka att en klassiskt lång kavaj är ful men samtidigt har du rent objektivt väldigt fel då en balanserad kavajlängd smickrar bäraren.
#9 Paddy säger
2014-05-01 21:01 - Anmäl

#7, 8 Mannen på den översta bilden är Masa Takatuska, Drake's försäljningschef i Japan. Tycker kavajen sitter bra på honom, han är bara en ganska vanlig människa och ingen modell.
#10 Tobo säger
2014-05-02 13:01 - Anmäl

Synd att de inte kunde ha en enkelknäppt i lite "enklare" färg på deras hemsida. Ser väldigt snygga ut annars!
#11 Mattis säger
2014-05-06 01:51 - Anmäl

Fantastiskt bra, Drake's kavajer tar sig verkligen. Hade de nu bara kunnat ta i med bredden på slagen hade saken varit biff.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.