Manolo logotype

Berluti våren 2014

Berluti våren 2014
Idag tittar vi närmare på en av de nyare premiumaktörerna på marknaden. Franska Berluti har i årtionden varit starkt förknippat med några av världens mest exklusiva skor. Modeller som av många närmast betraktas som konstverk. Sen hösten 2012 har företaget på allvar klivit in i konfektionsbranschen och lanserar i vår sin femte kollektion. Även om vi vanligtvis lever efter devisen- "Skomakare bliv vid din läst", så kan vi inte låta bli att se en seriös satsning i Berlutis exklusiva tygval, eleganta silhuetter och skräddade detaljer.

Berluti ägs av konglomeratet LVMH och VD för företaget är ingen mindre än arvingen Antoine Arnault. Tillsammans med Berlutis Creative Director Alessandro Sartori har han startat en resa som förhoppningsvis skall placera Berlutis herrkonfektion i samma finrum som deras skor varit del av i många år.

Utöver företagets konfektion har de påbörjat en satsning på en skräddarsydd tjänst som innefattar närmare 25 olika plagg med allt från ytterrockar till chinos. För att uppnå högsta kvalitet på denna tjänst köpte Berluti nyligen upp den lilla ateljén Arnys i Frankrike som levererar ett hantverk av högsta kvalitet. 

Ambitionen är att företagets skräddarsydda tjänst i framtiden skall utgöra närmare 10% av verksamheten. 

När det kommer till vårkollektionen finns det flera röda trådar man kan se. Dels ljusa närmast tvättade toner av linne kombinerat med vita byxor i lediga tolkningar men även eleganta kvällsplagg i vinröda, mörkblå och lila toner av tunn ull. Kavaj- och byxsilhuetten är kort och smal med en skräddad känsla och andas lyx i såväl tillskärning som material. 

Kollektionen är självklart stylad med företagets fantastiska handmålade väskor och skor.

Berluti säljs i nuläget inte på svensk mark så vill man titta närmare på plaggen, skorna eller accessoarerna rekommenderar vi en weekend till Paris och företagets flaggskeppsbutik på 26 Rue Marbeuf, ett stenkast från Champs-Élysées.

Vitt och dubbelknäppt.

Ledig fransk bohemkänsla.

Vita byxor och en kort sportig jacka i klarare färg.

Djupt vinröda och lila toner i eleganta snitt.

Klarblå kostym

Sober och sofistikerad dubbelknäppt kostym.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

Andra artiklar om varumärkena: Berluti
#1 Raderad säger
2014-04-28 13:10 - Anmäl

Tämligen intetsägande kollektion, en i mängden och inget som utmärker sig direkt.
#2 Sverre säger
2014-04-28 14:47 - Anmäl

Jeg skal ikke uttale meg om klærne, men jeg er nok ikke helt enig i uttalesene om hvor fantastisk skorne til Berluti er. Etter min mening er mange av modellene ganske enkle i utførelse, blakekonstruksjon for the meste, og ekstremt overpriset (jeg snakker nå ikke om bespoke-avdelingen). I tillegg vil jeg nok også påstå at få av de som står i butikkene deres vet spesielt mye om skor - men vakre er de (betjeningen altså). Her i Hong Kong får du ikke et par Berluti for under HK 18.000,- mens du rett borti gata kan få kjøpt EG til nesten det halve - jeg vet hva jeg ville ha gjort......
#3 Andreas Weinås säger
2014-04-28 15:02 - Anmäl

#2 - Jag håller med om att slitstyrkan eller hållbarheten i Berlutis skor inte är den högsta eller ens i närheten av de bästa brittiska skotillverkarna. Vad man dock inte kan ignorera är ju att Berluti mer eller mindre är de mest kända alternativet på marknaden när det kommer till handmålad finish.

Sen håller jag helt med om att det kanske inte är mest skor för pengarna...
#4 max säger
2014-04-28 18:43 - Anmäl

Det är en fin gräns mellan att dressa ned och ta udden av ett annars väldigt uppklätt plagg som exempelvis en db kavaj eller kostym och att se ut som en pajas. De här killarna ser ut som pajasar.
#5 christoffer säger
2014-04-28 21:05 - Anmäl

Jag tycker spontant att kläderna rimmar illa med skorna. Inget signifikativt eller särpräglat formspråk utan lite "gott och blandat" som kunde signeras vem som helst. Sorry - gör om gör rätt!
#6 Wictor säger
2014-04-28 22:03 - Anmäl

Nej detta ser inte så bra ut, tyvärr.

Känns som vilken "designer" (typ lanvin) som helst hade kunnat göra nå sånt här.
#7 Per Sizz säger
2014-04-28 22:09 - Anmäl

Hmm... Detta är säkerligen ingenting för Per Sizz. Jag fick lite samma tomma intryck som Filippa K och Tiger vanligtvis utsänder genom sina kollektioner. "Svårburet i Solna" är nog även en passande beskrivning av Berlutis vår 2014.

Lila kostymer känns alltid olämpligt, såvida man inte är Jokern i Christopher Nolans Batmanfilmer. Att i så många fall ha samma färger och nyanser på både kavaj och byxor blir intetsägande.

Alla dessa muggiga hattar fick mig faktiskt att dra rejält på smilbanden. Så gjorde även bild nummer tre med en uppkavlad, för tight, kavaj och pösbyxor.

Inte riktigt min melodi, men jag dansar vidare ändå.

Hej påre!
#8 erpet säger
2014-04-29 08:12 - Anmäl

"...bliv vid din läst..." Jag vet inte det, jag. I denna orgie av effektsökeri framstår skorna som allra fulast.
#9 NiceToHave säger
2014-04-29 08:38 - Anmäl

"Svårburet i Solna" hahaha, mkt bra :)
#10 Shannon säger
2014-04-29 10:45 - Anmäl

Vad är det för surpuppor som hänger här egentligen? Älskar Berluti och inte minst deras satsning på RTW. Känns härligt lyxigt och sofistikerat. Kan varmt rekommendera The Rakes senaste nummer och reportage med Antoine Arnault kring hans tankar om Berluti, men även Loro Piana som numera ligger under LVMH.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.