Manolo logotype

Fredagsinspiration - Den tredelade kostymen

Fredagsinspiration - Den tredelade kostymen
Vi fortsätter med en lite mer formell inriktning och idag tar vi ett kliv till de brittiska öarna för en verklig klassiker i den manliga garderoben. Den tredelade kostymen, här i ett rutigt utförande med ljusgrå bas är ett plagg som ständigt inspirerar och idag har vi valt att kombinera den med svarta brogues, vit skjorta och en mörkblå slips med vita prickar. Då vi anser att britterna gör stilen mest rättvisa har vi idag valt att fokusera på producenter från just de brittiska öarna.

Tredelad Kostym - Thom Sweeney, Skjorta - Richard James, Slips - Drake´s London, Skor - Crockett&Jones, Glasögon - Cutler&Gross, Klocka - Jaeger LeCoultre

 

Med denna inspiration tar vi på Manolo en efterlängtad påskledighet men är tillbaka igen tisdag 22/4.

Dela på Facebook Dela på Twitter

#1 DrDre säger
2014-04-18 11:52 - Anmäl

Väldigt elegant komponerat. Första associationen jag får är väl Thomas Crown (den senare med Pierce Brosnan). Han bar också en snarlik variant av JLC Reverson.
#2 Andreas Weinås säger
2014-04-18 12:25 - Anmäl

#1 - stort tack! Intressant att du nämner Thomas Crown då jag hade samma tanke när jag gjorde den. Dock valde jag bort det som rubrik då titeln för många snarare drar tankarna till Steve Mcqueens tolkning av rollen. Jag gjorde en liknande inspiration för ett tag sen med just Mcqueen i åtanke men som tyvärr överskuggades av diskussionen om Suitsupplys vårkampanj i kommentarsfältet.
#3 Halmstad säger
2014-04-18 14:31 - Anmäl

Jag föredrar ju att det verkligen syns att det är en tredelad kostym genom att västen är högre skuren. Kanske inte så högt som Sten Broman hade på sin tid, men i alla fall inte så lågt att västen nästan blir helt dold under knäppt kavaj.
#4 Oniel säger
2014-04-18 14:51 - Anmäl

trevligt kombination. fattas bara ett plommonstop och ett paraply så blir det urbrittiskt enligt mig ;)
#5 Skolläraren säger
2014-04-18 17:00 - Anmäl

En alldeles exemplarisk kombination!
#7 Raderad säger
2014-04-18 17:45 - Anmäl

(oj vilken lång och ful länk, ska nog posta tinyurl:s i framtiden, sorry.)
#8 Drama säger
2014-04-18 19:05 - Anmäl

Snyggt som vanligt! Är dock personligen lite kluven när det kommer till svarta fullbrogues. Det formella svarta blir lite svårt på en informell fullbrogue, även om det är en medveten "krock".
#9 Raderad säger
2014-04-18 21:29 - Anmäl

Svarta skor är det nya bruna. En riktig paradputs på svart sko är svårt att slå. Kom ihåg var ni läste det först!
#10 DrDre säger
2014-04-19 08:10 - Anmäl

@Drama. Jag är inte så säker på att jag håller med dig om att det är en "krock" för att man har en informell sko och svart färg (som är formell). Jag vill nog påstå att svart och brunt båda funkar parallellt på de flesta skotyper och att de snarare än övrig klädsel som avgör om man vill köra svart eller brunt. Svarta brogues har nog funnits lika länge som man burit kostym, så det är ju inte precis någon ny kittlande stilbrytare och utan att veta skulle jag gissa att 70% av arbetsskorna som säljs till konservativa kunder (tex finansfolk och jurister på Wallstreet, högre politiker i USA etc) är svarta brogues.

Svarta eller bruna skor går ju lite i vågor och det har varit mkt brunt på senare år. Kanske är det svart som är på gång igen?
#11 Drama säger
2014-04-19 10:53 - Anmäl

@DrDre, "krock" är kanske inte rätt ord, vad jag försökte säga med det var dock bara att det är en blandning av något formellt och något mindre formellt, vilket ju sker väldigt ofta i andra sammanhäng än bara med skor. Dessa "krocker" kan bli väldigt snygga men sen är det en smakfråga när man gillar dessa "krockar" eller inte. Sen att de funnits längre och är väldigt vanliga påverkar inte min syn på dem.

(Sen äger jag till och med själv ett par svarta fullbrogues väldigt lika de på bilden)

Håller med om att det känns som att svarta verkar bli lite mer populära, snart sitter jag väl och klankar ner på bruna skor!
#12 Raderad säger
2014-04-19 21:13 - Anmäl

Snyggt komponerat, men blir lite anonymt med svarta fullbrogue... Föreslår dessa:

http://leffot.com/shop/index.php/shoes/corthay/arca-aubergine.html
#13 Oniel säger
2014-04-20 11:14 - Anmäl

precis så Alexander! Från Hacketts visning?
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.