Manolo logotype

Fredagsinspiration - Back to Business

Fredagsinspiration - Back to Business
Förra veckan valde vi en ledig fredagsinspiration och nu tycker vi det är dags att svida upp igen. Vad är då bättre än en marinblå kostym, ljusblå skjorta och toner av rödbrunt skinn. Perfekt till kontoret, festen eller affärslunchen. Med ett par eleganta Austerity brogues på fötterna och en sobert mönstrad bröstnäsduk och slips skapar man ett liv till helheten utan att kompromissa med stilnivån.

Kostym - Oger, Skjorta - Canali, Slips - Viola Milano, Skor - John Lobb, Väska - Swaine Adeney Brigg, Bröstnäsduk - Drake´s, Glasögon - Oliver PeoplesKlocka - Patek Philippe ref. 2499

Dela på Facebook Dela på Twitter

#1 Mocka säger
2014-04-11 12:00 - Anmäl

Fantastiskt snygg fredagsinspiration idag! Full pott.
#2 Mike säger
2014-04-11 12:43 - Anmäl

Snyggt! Dock fick jag idag, för första gången, känslan av "att jag sett det förut".
Oavsett blir det ju inte mindre snyggt för det. Jag tycker ni gör ett grymt jobb här på Manolo och hoppas att ni fortsätter med det ett bra tag till =)
#3 Per Sizz säger
2014-04-11 12:50 - Anmäl

Vilken fredagsinspiration! Vilka material, texturer och fibrer... Blir ju nästan knäsvag.
Som många här säkert redan vet är jag ju svag för Patek Philippe och John Lobb. (Med John Lobb menar jag inte John Lobb som ägs av Hermès...)
Roligt med lite rödbruna nyanser. Oxblod fungerar enligt mig till vad som helst.

En utstyrsel av detta slag förtjänar ju en restaurang av högsta klass! Har ni några tips på vart man bör gå för att äta business lunch i Stockholm?

Ha det gött!
/Perra
#4 Per Sizz säger
2014-04-11 12:56 - Anmäl

När jag ändå är igång... Andreas, hur kombinerar du parfym till klädval? Använder du olika dofter beroende på tid på dygnet? Favorit dofter?

Fantastiskt jobb här på Manolo!

/Perra
#5 Andreas Weinås säger
2014-04-11 12:57 - Anmäl

#1 - Stort tack och kul att du gillar det!

#2 - Förstår detta och kan endast skylla på kombinationen av vad vi gillar och att när vi gör en inspiration i veckan är det dömt till upprepning. Fortfarande jättekul att du tyckte om det.

#3 Trevligt! Även jag är obotligt svag för Patek Philippe och John Lobb men tycker inte att det är något fel på Hermès-ägda delen av företaget alls. (dessa skor tillhör just JL Paris)

Angående Restaurang skulle jag rekommendera Nybrogatan 38 i Stockholm. Supertrevligt!
#6 Andreas Weinås säger
2014-04-11 13:10 - Anmäl

#4 - Såg först din andra kommentar när jag svarat så tar det här istället.

Jag försöker inte tänka för mycket när det kommer till parfym. Det finns olika filosofi om det där. Vissa gillar att variera sig efter situation och humör och andra har sin doft som man kör på i ur och skur.

Jag tillhör generellt den senare kategorin och har ofta fastnat i en doft ibland i flera år.

Då parfymer är väldigt individuellt så skulle jag främst tipsa om dofterna från Penhaligon´s London, ett klassiskt företag med fokus på just parfymtillverkning. Jag gillar dofterna Opus, Endymion och Sartorial men det finns minst ett 20-tal trevliga att välja på.
#7 TheAdMan säger
2014-04-11 15:14 - Anmäl

#3
+1 på Nybrogatan 38, men kan bli segt att få bord där runt lunch. Annat tips är Miss Clara som precis öppnat i Nobis Hotels lokaler på Sveavägen.
#8 Nobody säger
2014-04-11 18:12 - Anmäl

Klockan bäst som vanligt...
#9 Ossian säger
2014-04-12 19:19 - Anmäl

Riktigt läckert! Hur är kvalité och passform på ogers fully canavassed kostymer? Har sett er länka till dom här innan men man ser inte mycket om dom i övrigt, finns dom representerade i Sverige eller är det endast online? Bilderna på tygerna ser onekligen läckra ut!
#10 rubber säger
2014-04-12 20:14 - Anmäl

En otroligt bra outfit. Personligen är jag sucker för att matcha näsduken på detta vis, i samma ton som kostymen men i andra färger. Skorna är också helt fantastiska.
Däremot tycker jag mig också ha "sett det förut". Manolo, med Weinås i spetsen, har ju verkligen en tydlig linje som man går på. Det mesta som hamnar på fredagsinspirationen skiljer sig från hur min egna garderob är uppbyggd stilmässigt men också med anledning av det hiskliga prisläget.
Så för egen del uppskattar jag hur Manolo breddar min kunskap inom herrmode (?) med sina veckoartiklar - fredagsinspirationen blir oftast platt för att man hela tiden accentuerar samma saker. Det är förstås djupt subjektivt, men alla vill inte vara Pitti-män i 40-årsåldern eller klä sig respektabelt som för att festa på en golfklubb.

Ville mest bara skicka med - beakta att ni har en drös läsare som uppskattar er! Men inte bara italienskt (…även om det är fantastiskt)!

Må väl!
#11 Kopparstaden säger
2014-04-12 23:51 - Anmäl

#10 Förstår vad du menar men tycker inte att fredagsinspirationerna brukar vara så mycket "Pitti". Denna är ju absolut inte det. Manolo gör väl inte anspråk på att täcka allt, tycker sidan hållt sin linje sedan starten. Sen är det klart att det påverkas av vem/vilka som skriver. När Olof E tog över märktes det och lika så när Andreas gjorde det...det ser jag som positivt.

Sen tycker jag personligen inte att priset spelar någon roll. Det är inspiration, inte köptips. Ser ju hellre en kostym från Brioni här än en från HM, tycker lite av charmen är att se saker som man inte har råd att köpa själv.
#12 Victor säger
2014-04-14 10:29 - Anmäl

#10 Jag tycker inte alls att kläderna är för "pitti" och män runt 40. Jag tycker att det funkar för alla vuxna män med intresse för dressat och hantverk. Det är det som är det härliga med Manolo.
Här får du möjlighet att läsa om det ytliga ämnet kläder på djupet =)
Jag skulle avsky om Manolo blev en ren bildblogg med dagen outfit och inga texter.

Så snälla Mr. Weinås fortsätt med det enormt uppskattade jobbet som du gör på Manolo.
#13 Andreas Weinås säger
2014-04-14 11:25 - Anmäl

#9 - Jag kan inte uttala mig om passform på Ogers kostym då jag inte testat den själv. Anledningen till att vi har haft med den på inspirationen är främst för att de är snyggt fotograferade vilket gör att de passar bra in i inspirationen.

#10 - Jag förstår om man tycker sig ha sett saker tidigare men samtidigt tror jag aldrig att fredagsinspirationen varit mer varierande än nu. Vi har haft lediga tolkningar med mockajacka, jeans och Field Jackets såväl som mörka kostymer och Smokings. Vi har även gjort en fredagsinspiration med fokus på Budgetval så prisdiskussionen känns också märklig.

Att gå ifrån det vi gillar ytterligare vore enligt mig att gå ifrån vår identitet. Vi måste ju trots allt hålla oss till saker vi tycker är snygga då det annars väldigt lätt blir platt och identitetslöst. Vill man ha mer trend eller ledigare mode finns det många andra alternativ på nätet. Att erbjuda mer brittiskt i all ära men det handlar även om att plaggen skall vara estetiskt tilltalande och frilagda så att de kan användas i vår fredagsinspiration.

Just Pitti vet jag inte om så mycket varit och den här fredagsinspirationen är det definitivt inte.
Om det är detaljer vi accentuerar väl ofta får du mer än gärna nämna detta så skall vi se över det.
#14 Erik Isberg säger
2014-04-15 15:07 - Anmäl

Har länge undrat, finns det något generellt namn på denna typ av bågar? Som med Aviator till exempel.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.