Manolo logotype

Vårnyheter från Viola Milano

Vårnyheter från Viola Milano
Förra säsongen lanserade för första gången företaget Viola Milano en egen slipskollektion bestående av handsydda grenadine- och kashmirslipsar i 6- och 7-fold konstruktion. Slipsarna har varit en del som mottagits fantastiskt av företagets kunder och för våren spänner de verkligen bågen och lanserar en uppsjö av slipsar i såväl virkat och printat silke och en rad prisvärda modeller i den lite enklare 3-fold konstruktionen.

Företaget starkast är förknippat med sina lekfulla armband i regnbågens alla färger som pryder handlederna på merparten av Pitti Uomo-mässans stilikoner. Vi tycker dock att det är roligt att de valt att ge sig in på slipsar och inte tummat på kvalitén. Även om produkterna tveklöst ligger i premiumsegmentet känns det som att man får mer produkt för pengarna än vid köp av armband som föga förvånande har helt andra marginaler.

Priserna för de olika slipsarna sträcker sig från ca 90€ för virkade slipsar till närmare 175€ för 100% kashmir i 7-fold konstruktion. 

Alla slipsar (bortsett från virkade) har rullade kanter och är tillverkade för hand i Italien. 

 

 

Printade silkesslipsar med diskret blommönster och 3-fold konstruktion för 108€.

Virkad slips med så kallad "zig zag" mönster. Ett lite annorlunda alternativ med en bra bredd på 7.5cm.

Grenadineslipsarna har utökats från enfärgade till såväl randiga som polkadot-mönstrade. Notera även hur man tagit bort kontrastsömmarna på baksidan vilket vi tycker är en positiv förbättring. Viola Milano erbjuder nu även Grenadineslipsar i garza fina som har mindre struktur och kommer med en 7-fold konstruktion.

Ett av världens trevligaste slipsutförande enligt oss är en mörkblå slips med vita prickar och en bredd på 8cm vid det handrullade avslutet. Ett oerhört mångsidigt val för hela året.

Utöver slipsar fortsätter Viola Milano med fler produktgrupper på sin hemsida. Nytt för säsongen är handgjorda paraply från Neapel av Mario Talarico.

Även ett mindre skovårdskit har tagits fram. Handgjorda i England av oxhorn.

För fler produkter och information om tillgänglighet och priser rekommenderar vi ett besök på företagets webshop

Dela på Facebook Dela på Twitter

#1 Tille säger
2014-03-26 11:45 - Anmäl

8cm lång :-)
#2 Raderad säger
2014-03-26 12:13 - Anmäl

#1 En slips för dem allra minsta!
#3 Andreas Weinås säger
2014-03-26 13:06 - Anmäl

#1 & 2 - Italienarna är kortare än oss vet ni ;)

Självklart korrigerat nu. :)
#4 Mocka säger
2014-03-26 22:17 - Anmäl

Hur står sig Viola Milano mot Drake's på slipsfronten?
#5 Andreas Weinås säger
2014-03-27 10:41 - Anmäl

#4 - Jag har skrivit om detta tidigare i kommentarsfältet men skall försöka summera min syn på det igen.

Det är väldigt svårt att jämföra olika tillverkare då de har olika styrkor och egenskaper.

Viola Milano arbetar med konstruktioner av bl a six och seven folds vilket i min mening är en charmig detalj men som av naturliga skäl drar upp priset något. De arbetar även uteslutande med handrullade kanter som enligt mig gör enorm skillnad även om det inte behöver innebära en högre teknisk kvalitet.

Drake´s gör även dem handgjorda slipsar men i en ENORMT mycket större utsträckning. Företaget är största producent i England och håller ändå en otroligt hög kvalitet i material och sömnad. Däremot erbjuder Drake´s endast 3-folds (vanligaste slipskonstruktionen) och vissa modeller med handrullade kanter.

Deras verkliga styrka är istället deras otroligt fina material som t ex Madder som handprintas i Macclesfield. Det är knappast någon hemlighet att de med sina volymer kan få toppsilke till ett rimligt pris. Drake´s är även otroligt inovativa i sina mönster och prints och ett varumärke som är starkt i såväl hipster- som konservativa kretsar.

Vad som dock är genomgående med bägge tillverkarna är att formen på deras slipsar faller mig väldigt väl i smaken. Med formen menar jag mer än bara att ha 8cm bredd vid bladet och ca 150cm längd utan snarare hur breda slipsarna är vid knuten. Det är balansen där i kombination med tjocklek som jag personligen tycker är viktigast för att inte ge en för lång, kort eller matig knut.

Passaggio Cravatte som är en tekniskt och hantverksmässigt vassare slipstillverkare än dessa två har i min högst subjektiva åsikt en sämre mer buteljformad karaktär som gör att knuten blir i minsta laget vid 8cm i bladet. Detta går självklart att påverka i Bespoke om man känner till det men illustrerar fortfarande hur estetiken ofta i slutet ofta är viktigare än den mest imponerande konstruktionen.

Jag hade t ex själv föredragit Cesare Attolini RTW framför Huntsman Bespoke då jag gillar stilen mer och passformen och konstruktion fortfarande är väldigt bra.
#6 Korven säger
2014-03-27 11:04 - Anmäl

Har ni någonsin försökt beskriva vad skillnaden är mellan olika antal vikningar? Jag tänker mig ett enkelt bildspel i stil med slipsknytarguider för att visa på vad varje vikning gör för skillnad.

Sen kan jag tycka att du är lite språkligt feg. Borde det inte enkelt gå att översätta "3-fold" till "3-vik" och alltså en 3-vikskonstruktion? =)
#7 Andreas Weinås säger
2014-03-27 13:12 - Anmäl

#6 - Den typen av illustration borde absolut gå att göra. Skall titta närmare på det.

Angående språket håller jag helt enkelt inte med. Det må gå att översätta men är inte ett fastställt begrepp på svenska. Jag köper argumenten om det finns en svensk branschbenämning men inte bara för att översätta när det engelska uttrycket är det som merparten känner igen.

Jag vet att många har åsikter på att använda engelska eller internationella termer men det är helt enkelt för att vi anser att de trots ett annat språk är tydligare. Man kan ibland använda bägge benämningarna som t ex Konfektionskavajer och RTW kavajer.

När det kommer till Bespoke beror det på området. En kostym kan vi benämna som skräddarsydd men ett par skor är inte skräddarsydda och då vi inte har ett heltäckande begrepp som motsvarar Bespoke väljer vi ofta att använda det.
#8 Mocka säger
2014-03-27 15:04 - Anmäl

Tack för svaret Andreas. Just den lite modernare rakare formen är något jag själv uppskattar väldigt mycket när det kommer till Drake's slipsar, då jag precis som du ogillar de små knutara man ofta får med vanliga mer buteljformade slipsar. Även gällande mönster, färger och material lyckas Drake's ofta få till en otroligt fin balans mellan klassiskt och modernt vilket sammantaget gjort att jag mer eller mindre helt gått över till Drake's när det kommer till slipsar. Men det kan ju vara kul att vidga vyerna lite och dessa slipsarna ser ju helt klart intressanta ut.
#9 Raderad säger
2014-03-28 00:23 - Anmäl

Intressant att se vad andra varumärken erbjuder för säsongen. Personligen har jag alltid varit lite små kär i Drake's val och design av material, struktur, mönster. Deras kreativitet har ju gång på gång lyckas skapa nya trender.
Däremot brister det på konstruktionen, men med tanke på hur många slipsar de säljer varje år, så förstår man att det blir svårt att leverera 6/7 fold konstruerade slipsar.

www.samanamel.com
#10 Mocka säger
2014-03-28 11:28 - Anmäl

Vad är fördelarna med six eller sevenfold? Är det något praktiskt i det eller bara rent av en trevlig detalj?
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Our first Hong Kong Symposium – please...

Läs mer

Shoegazing

Nyhet – Gaziano & Girling lanserar ny...

Läs mer

Hodinkee

Found: A Longines Retail Display Case...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen