Manolo logotype

Butikskollen - Lund&Lund

Butikskollen - Lund&Lund
Så var det dags för en butikskoll på en av Stockholms mest anrika herrekiperingar. Det rör sig om Lund&Lund på Sturegatan 12 i hjärtat av Östermalm som huserat på samma adress sedan 1963. Med en brittiskt inspirerad inredning som är mer eller mindre oförändrad idag huserar Lund&Lund kvalitetskonfektion från Corneliani, Belvest och inte minst Brunello Cucinelli men även prisvärda alternativ som nya spännande kostymleverantören Fugato.

Lund&Lund är som ni förstår inte nya när det kommer till att förse männen i huvudstaden med kvalitetskonfektion. Med ett skoutbud av brittiska Church´s som bas, skjortor från neapolitanska Barba och inte minst deras ledigare linje "Dandylife". Man har även för säsongen tagit in den lilla aktören Fralbo som likt Barba producerar fantastiskt fina italienska skjortor med en rad handmoment.

På kostymsidan är det som butiken verkligen spänner musklerna. Ett imponerande utbud av kostymer med full kanvas-konstruktion från erkända tillverkare som Corneliani, Mabro, Eduard Dressler, Belvest och Brunello Cucinelli. Den sistnämnda är det kanske mest spännande då Lund&Lund är ensamma i Sverige med att sälja kashmirkungens produkter. 

Bland accessoarer hittar vi bl a trevliga bälten från Anderson, stickat från Johnston´s of Elgin och slipsar från Borrelli Napoli. 

 

Lund & Lund (Sturegatan 12, Stockholm)

Öppetider: Mån-fre 9:00-18:00. Lör 10:00-15:00. Sön stängt.

Kläder & accessoarer: Anderson´s, AD56, Barba Napoli, Belvest, Borrelli, Breuer, Brunello Cucinelli, Chrysalis, Corneliani, Eduard Dressler, Favourbrook, Fugato, Germano, Grand Sasso, Jaggy, Johnston´s of Elgin, L.B.M .1911, Mabro, Mackintosh, Monaco Cashmere, Montecore, Munro,  Pantherella, PT01, Stenströms, Sunspel, Xacus, Tateossian,

Skor: Church's, Swims

Måttsytt: Belvest, Corneliani, Eduard Dressler, Fugato, Mabro, Munro

 

En fantastisk regnrock från brittiska Mackintosh som försetts med tyg från Loro Piana "Storm System". En kombination av det bästa i två världar.

Häng med konfektion från bl a Belvest, Cucinelli och Fugato.

Mjuk närmast okontruerad axel från Cucinelli.

En blekt grön kavaj med svag ruta är kanske inte det första man förser garderoben med men ett fantastiskt trevligt inslag till mellangrå flanellbyxor och jeans.

Här i ett härligt two-face tyg med glencheckruta.

Nya kostymaktören hos Lund&Lund är italienska Fugato som erbjuder riktigt vassa kostymer från 7900kr och även en imponerande Made to Measure-service.

Kostym från Fugato med mjuk axel och sydd kanvas för 7900kr. Notera den lilla nyckelpigan i slaget som representerar företagets fokus på miljö och hållbarhet. En ambition som är välkommen i textilbranschen.

Eleganta tyger kombinerat med Barbas ledigare Dandylife-linje ger ett supertrevligt resultat.

I skoväg är det framför allt anrika Church´s som gäller. Randsydda kvalitetsskor från Northampton.

Flätade bälten i marinblått, vinrött eller mörkgrönt är ett perfekt sätt att skapa liv i en klädsel och fungerar till flera olika nyanser av skor.

Dubbelknäppt från Cucinelli

Kashmirstrumpor är ett trevligt inslag av vardagslyx och med rådande klimat är de bärbara en bra bit in i vår.

Seven fold-slips från Luigi Borrelli. En elegant konstruktion som ger tyngd och fall till slipsen och som är fodrat av endast yttertyget som viks sju gånger.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Butikskollen

#1 Charles säger
2014-03-25 10:56 - Anmäl

Mycket trevligt reportage men enligt mig borde "butikskollen" alltid inkludera en intervju med ägare/personal.
#2 Raderad säger
2014-03-25 11:34 - Anmäl

En idé kunde vara att låta veckans fredagsinspiration sättas samman av ngn i den aktuella butiken med dennes favoriter från de man har i butiken för tillfället.
#3 Mocka säger
2014-03-25 12:17 - Anmäl

Hur väl håller sig kashmirstrumpor efter en tids användande? De flesta renodlade yllestrumpor tycker jag antingen tappar sin form eller blir filtade hemskt fort. Särskilt de par jag har från Burlington som är rena rama skräpet sett till det måttligt höga priset.
#4 Andreas Weinås säger
2014-03-25 15:39 - Anmäl

#1 - Jo det är absolut en idé. Vi har inte satt någon ren mall för hur den kommer se ut än men Butikskollen är redan betydligt mer omfattande än tidigare.

#2 - Problemet med det är att det skulle ta en vecka att bara fotografera dessa produkter frilagda i en studio. Just fredagsinspirationen har sin styrka i att det finns flera webshoppar att välja mellan med gott om snygga välplåtade produkter. Däremot skulle vi vara öppna för förslag om inriktning på dessa.

#3 - Kashmir är inte kända för att vara den slitstarkaste fibern och fördelen med dessa ligger främst i den underbara känslan mot huden. Dock är det precis som du säger ganska mycket bättre för passformen med en blandning av syntetmaterial.
#5 Raderad säger
2014-03-25 16:29 - Anmäl

#4 jag tänkte på det också men många av plaggen som aktuella butiker har måste ju gå att finna på nätet också vilket minimerar fotografering i en studio. Det är ju en win-win; för även om vissa kommer leta efter onlineköpet av läsarna så kommer det ju vara tydligt att allt finns lokalt hos butiken. Samtidigt så får ju butiken visa upp sin stil. Jag hade iaf uppskattat det hela som en rolig twist lite då och då. I tillägg har ju många butiker egna kompletterande webbutiker nu för tiden.
#6 Andreas Weinås säger
2014-03-25 16:45 - Anmäl

#4 - Tyvärr är så inte fallet. Den absoluta merparten av de modeller som hänger i våra svenska butiker är svåra att hitta online och om man gör det är endast ett fåtal av dem fotade hyfsat snyggt. Sen blir det inte deras stil när plaggen friläggs mot vit bakgrund.

Jag uppskattar förslaget men tycker nog att butikens stil och karaktär kommer fram mer genom bilder i lokalen. Även om man inte ser hela plaggen eller en hel outfit så kan man ju hitta något man gillar och besöka butiken för att se på sakerna i verkligheten.
#7 Ola säger
2014-03-25 17:02 - Anmäl

Hur kunde ni inte ta med minst en bild på någon av de fantastiska slipsväggarna?
#8 Paddy säger
2014-03-25 17:21 - Anmäl

Igår var det lovsång, idag klagosång. Tråkigt när kommentarerna präglas av nästan enbart påpekanden om brister och vad som borde göras. Jag tycker butikskollen håller en bra nivå. Trevliga bilder och en inblick i butikens urval.
#9 Tally säger
2014-03-25 19:11 - Anmäl

Trevlig butik, säger en bitter Malmöbo.. :-)
#10 Knappen säger
2014-03-25 19:52 - Anmäl

ja dom vet hur en slipsten ska dras dom herrarna!

fint jobb Andreas.
#11 Jens säger
2014-03-25 19:53 - Anmäl

Lund&Lund är en verkligt trevlig butik med mkt kunnig personal som kan varmt rekommenderas till er som ännu inte har haft vägarna förbi. De enda problemen är att det är svårt att komma därifrån utan åtminstone en liten näsduk och att plaggen från Cucinelli lämnar ett svårt habegär som tyvärr inte är billigt att stilla ...
#12 max säger
2014-03-25 22:23 - Anmäl

De äldre herrarna i butiken har en bra kunskap och kan sina grejer, men måste ge en pik till de lite yngre grabbarna som jobbar där som gärna säljer tighta och korta kavajer och jämfört med Gabucci Och Allde så ligger dom bra långt ifrån service och kunskapsmässigt..
#13 Raderad säger
2014-03-25 23:54 - Anmäl

Andreas - vilka av de större tillverkarna produceras egentligen 'riktiga' seven folds? Handlar det i Borrellis fall verkligen om en ofodrad vikt 7 gånger? Tycker det verkar som det antingen föreligger mycket förvirring eller en gnutta bedrägeri när det gäller denna konstruktion. Tex har de "7-folds" jag sett från Kiton och Attolini varit fodrade 4- eller 6-folds.
#14 Andreas Weinås säger
2014-03-26 10:44 - Anmäl

#13 - Du har en poäng...Just dessa benämningar på 4, 6 och 7-fold används väldigt frikostigt precis som uttrycket "Handmade". Vad räknas som handsytt. Att sy med nål och tråd helt utan maskin eller att manuellt styra produkten genom en maskin? Eller en kombination?

Angående slipsarna så är det samma sak där då många kallar 6-folds för 7 beroende på hur man räknar. (vissa räknar framstycket) Rent tekniskt är det ju en 6 eller 7 fold oavsett om man fodrat den då den är vikt sex eller sju gånger vid avslutet men det är inte den klassiska versionen.

Jag vet att Passaggio Cravatte är en av få som gör den traditionella 7-fold i endast ett stycke vilket är extremt ovanligt. För mig är dock antalet folds ganska oväsentligt då det görs fantastiska slipsar i alla konstruktioner. Vad som verkligen spelar roll för mig är formen på slipsen som avgör hur stor/lång knuten blir samt materialet man gör det i. En 7-fold i Polysilk kommer aldrig bli i närheten av en 3-fold i handprintat madder silke.
#15 Raderad säger
2014-03-26 11:42 - Anmäl

#14. Håller med dig till fullo (sista stycket). Vad som är störigt är att när jag fann konceptet 7-folds (a la passagio så tyckte jag att konstruktionen var fantastiskt. Knuten är viktig för mig men nästan underordnad fallet/följsamheten. Därför hoppades jag kunna leta efter just densamma, men det visade sig svårt. Accessoarer är ju som bekant något av det mest tacksamma att köpa via nätet annars.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

The best cloths of Spring/Summer 2019

Läs mer

Shoegazing

Inför London Super Trunk Show 2019

Läs mer

Hodinkee

Watch Spotting: Akrivia Founder Rexhep...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen