Manolo logotype

Thom Sweeney lanserar kollektion för Mr Porter

Thom Sweeney lanserar kollektion för Mr Porter
I en tid när efterfrågan på hög kvalitet och genuina produkter har ökat upplever skrädderierna goda tider igen. En firma från Mayfair i London som vi har nämnt här tidigare på Manolo är Thom Sweeney. Denna unga firma med duon Luke Sweeney och Thom Whiddett i spetsen bidrar på sitt sätt till att ta det klassiska skrädderiet till nya nivåer. För ett par veckor sedan lanserade paret sin första RTW, dvs färdiga kollektion, exklusivt online hos Mr Porter.

Det finns en stor efterfrågan idag på riktigt hög kvalitet av färdiga plagg. Många kunder har inte tiden eller intresset av skräddarsytt och söker ett bra alternativ. Syftet med Thom Sweeneys kollektion hos Mr Porter är att leverera så bra färdiga plagg som möjligt och med en känsla och konstruktion som skräddarsytt. Vid den första kollektionen lanserades fem kostymer, en kavaj, två par byxor och en smoking. Prisnivån är relativt hög, ca 15 000 kr för en kostym.

Vi träffade Luke i London i helgen och han berättade mer om linjen.

"Den har tagits emot riktigt väl och vi är rätt säkra på att den kommer att utökas i framtiden". 

Luke är väldigt noga med att de inte tummar på något när det gäller konstruktion, stil och kvalitet. Han vill kunna erbjuda en skräddarsydd känsla utan alla måttagningar och den egna unika prägeln på plagget. Han menar dock att skräddarsytt är bättre och alltid kommer att vara företagets absoluta fokus.

Stilen på kollektionen är liksom för Thom Sweeneys husstil lite modernare än snittet på Savile Row. Midjan är smal och tydligt markerad. Ärmarna är smala och ärmhålen sitter högre. Efter att ha provat en kavaj i rätt storlek utbrast min vän att "det är som att bli kramad av en björn". I uppbyggnaden använder de minimalt med kanvas för en något mjukare känsla. Axlarna är mjuka men har ändå en viss uppbyggnad. Infästingen av ärmen i axeln bildar en siluett som kallas "roped sleeve head" eller cigarraxel som det även kallas. Detta till skillnad från extremt mjuka skjortaxlar som blir helt platta vid sömmen och ger en rund axelform utan markering.

Vi blev imponerade av resultatet och tycker att det utgör ett bra alternativ som står sig väl i den prisklassen. Har man en normal kroppsbyggnad och vill ha ett klassiskt plagg så kommer en färdigsydd kostym med rätt konstruktion och med hjälp av ett par små justeringar av en ändringsskräddare/sömmerska att sitta perfekt. Det ska bli roligt att följa denna dynamiska duo i framtiden och se vad kollektionen tar vägen. Vem vet, i framtiden kanske deras plagg säljs direkt i Sverige?

Smoking i Thom Sweeneys klassiska signaturstil med hästskoformad väst.

Mörkblå kostym med modernt snitt och oklanderlig passform.

En kombination av blazer och byxa från RTW linjen för Mr Porter.

Tredelad rutig kostym med elegant passform och proper kavajlängd.

En rad handsydda detaljer och välgjord konstruktion genomsyrar Thom Sweeney´s RTW kollektion.

För fler av plaggen och mer exakta priser rekommenderar vi att ni tittar närmare på kollektionen för Mr Porter.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder Kostym

#1 Erik säger
2014-03-06 12:30 - Anmäl

Thom Sweeney är min absoluta favoritskräddare. Ända sedan jag sydde upp en kostym till mitt bröllop har jag varit frälst. Jag tycker att den uppbyggda siluetten känns betydligt fräschare och elegantare än det populära dekonstruerade och något korta italienska snittet.
#2 Raderad säger
2014-03-06 13:12 - Anmäl

Säkert oklanderligt kvalitetsmässigt men skapar inte det där riktiga ha-begäret hos mig. Finns mkt mer hos Mr Porter som jag skulle lägga pengarna på innan jag ropar in ngt från denna co-op.
#3 Simon säger
2014-03-07 18:19 - Anmäl

Detta lämnar mig oberörd, föredrar napolitanskt skrädderi.
#4 Raderad säger
2014-03-07 19:23 - Anmäl

Föredrar precis som Simon napolitanskt men tycker den mörkblå kostymen var snygg. Är inte blazern i bilden efter lite för kort dock?
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.