Manolo logotype

5 x Sneakers

5 x Sneakers
Visst har vi en förkärlek till randsydda skor i skinn och mocka här på Manolo men i takt med att våren närmar sig på allvar finns det definitivt möjlighet att se över ledigare alternativ i skoväg. Till ett par ljusa bomullsbyxor, jeans eller varför inte shorts på semestern gör sig sneakers ofta utmärkt för en bekväm och ledig stil.

Att bära sneakers i dagens samhälle behöver varken vara något tecken på stil eller brist på det. Beroende på situationen, valet av modell och inte minst hur man kombinerar dem kan man tveklöst hålla stilen även utan de klassiska skinnskorna. Till helkostym blir kontrasten ibland väl stor men till ett par bomullsbyxor och chambrayskjorta kommer de verkligen till sin rätt. 

 

Italienska Buttero gör kvalitativa sneakers i fina skinn och får ses som en av de främsta inom kvalitetssneakers.

De moderna klassikerna "Achilles" från Common Projects är omåttligt populära. Med en ren design och sydd konstruktion är det lätt att förstå.

Marknadens kanske mest populära märke de senaste åren är New Balance som med sina linjer producerade i USA och Storbritannien blivit hipstersneakern nummer 1.

Ett alternativ till New Balance är Saucony som gör fina runners till rimliga priser. (Sneakersnstuff.com)

Lanvins ikoniska sneakers med lackad tåhätta som blivit företagets signaturmodell. Välgjorda sneakers om än i dyraste laget. (tresbienshop.com)

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Skor Sneakers

Andra artiklar om varumärkena: Buttero Common-Projects Lanvin new-balance
#1 Ignatius säger
2014-03-05 13:32 - Anmäl

Jag tycker lyxsneakers är absurda. De går inte att sula om eller putsa till och kostar 2500kr.
#2 Hedåsgatan säger
2014-03-05 13:39 - Anmäl

Tack som alltid för alla artiklar! Angående gummiskor :) så funkar Converse bäst i min värld ( men förstår att läsvärdet inte är det högsta runt dem) ifall man inte skall ha "riktiga skor" och eftersom ålder och mognad och därmed ett visst förstånd infunnit sig så använder jag en iläggssula som gör att Conversen är behagliga att gå i...
#3 Andreas Weinås säger
2014-03-05 13:45 - Anmäl

#1 - Jag kan hålla med dig om att sneakers saknar en del av charmen som randsydda skinnskor har. Samtidigt går det alldeles utmärkt att vårda även sneakers genom att tvätta dem med mockaschampo och rengöra gummikanten. Jag ser dem inte som ett alternativ istället för klassiska herrskor utan som ett komplement för vissa stunder under sommarhalvåret.

Ett par välgjorda sneakers med sydda kanter håller ju även klart längre än t ex Convers om man tar hand om dem och kan vara ett sommarplagg i lätt 5-10 år. Har själv ägt ett par "lyxsneakers" ungefär så länge och haft stor njutning av dem.

Det är långt ifrån alla som köper randsydda kvalitetsskor som vårdar eller sular om dem heller tyvärr...
#4 Andreas Weinås säger
2014-03-05 13:48 - Anmäl

#2 - Angående Converse så är de en superklassiker och inspiration för många senare tillverkare. Samtidigt tycker jag att trots det lägre priset är det knappast mer prisvärda då jag slitit ut par på mindre än 1 år. Limmet släpper där skon veckar sig och sulan slits snabbt.

Med de amerikanska priserna på ca 350kr/paret kan jag absolut tycka de är bra men för 799kr är det inte intressant för mig.
#5 Ignatius säger
2014-03-05 13:56 - Anmäl

Jag älskar lyxsneakers ur ett rent designperspektiv, men jag tycker priset är svårt att motivera. Kör på superga för 700kr, även om jag tycker det också är för dyrt ;)
#6 Andreas Weinås säger
2014-03-05 13:58 - Anmäl

#5 - Där kan jag hålla med dig helt i bägge avseenden.
#7 Raderad säger
2014-03-05 14:21 - Anmäl

På tal om lyxsneakers och Converse så var ju Martin Margielas målade version av dem väldigt coola men för 1999 kr i styvaste laget :)

Det fina med sneakers är den stora variation som finns med allt från rena klassiker a la Stan Smith till Jeremy Scotts fantastiska galenskaper med änglavingar och nallebjörnar. Mångfalden vad det gäller skor (och kläder för den delen) känns som oändlig numera och det känns som om det aldrig varit roligare att vara modeintresserad än det är nu. Man måste ju inte älska sneakers men att ställa dem "mot" lågskor känns lite konstlat, kanske beror på ålder - vad vet jag...
#8 Raderad säger
2014-03-05 14:59 - Anmäl

Jag äger inga sneakers, men hade gärna testat ett par från det där svenska företaget med produktion i Slovenien som ni tipsade om förut här på Manolo. Annars tycker jag ofta espadrillos eller Tom's gör sig bättre på sommaren.
#9 Raderad säger
2014-03-05 16:13 - Anmäl

Ökenkängan är ett trevligt alternativ och dessutom otroligt mycket svalare än de gympadojjor jag provat hittills.
#10 Peter säger
2014-03-05 16:15 - Anmäl

Det svårt att få ett par sneakers att vara värdiga efter mycket mer än en säsong. Smuts och framförallt dofter gör att det blir en slit och släng sko
#11 tjuppe säger
2014-03-05 17:28 - Anmäl

Den jack purcell-modellen som converse bytte till för ett par år sedan är kass. Inte värt att pröjsa vad den kostar i Sverige.

Superga 2750 är en bättre sneaker och kostar 400 kr på ebay. Omöjligt att hitta ett vettigare alternativ imo
#12 Raderad säger
2014-03-05 17:48 - Anmäl

#4
Weinås, hur sliter du dina skor? Ett par av mina Converse från årskurs 7 är fortfarande hela...

/Naeslund
#13 MR Cesar säger
2014-03-05 18:36 - Anmäl

Tom's? Själv använder Tod, på mina sommar promenader i Helsingborg.
#14 Andreas Weinås säger
2014-03-05 20:05 - Anmäl

#12 - Jag pratar inte om totalt förstörda skor men det tar av egen erfarenhet någon månad innan de limmade kanterna på skorna börjar släppa där gåvecken bildas.

Sen var det väl typ 2 år sedan du gick i 7:an så helt off var jag väl inte Naeslund ;)
#15 Raderad säger
2014-03-05 21:23 - Anmäl

14#

Haha, gubbe.
#16 Kopparstaden säger
2014-03-05 21:43 - Anmäl

Nu är det ju inte så många kommentarer på denna artikel...än :-) Men jäklar vad det kommenteras helt plötsligt på Manolo, innan var det ju mycket om det kom 15-20 kommentarer men ju rasar det ju iväg upp mot 50 st på var och varannan artikel, kul!

Det som är lite synd är att många kommentarer är negativa i den mening att det ska klagas på att produkten är för dyr, för billig, för dålig, ej klassisk nog etc, etc. Om man inte vill ha det som det skrivs om är det ju helt frivilligt att inte köpa.

Avslutningsvis förstår jag inte varför det skulle vara dyrt med ett par sneakers för 799 kr som håller i ett år. Går man ut på stan och äter en hyfsad burgare och tar två öl är man ju uppe i 300 spänn och det nöjet är över när man lämnar stället....
#17 Sneeeeaker säger
2014-03-05 21:47 - Anmäl

#3
Vilka sneakers har du lyckats hålla i liv så länge? Låter lovande, vill hitta sneakers som har bra kvalitet och består.

Är ett stort fan av Lanvins modeller, Saint Laurent gör ett par liknande också, som är rätt schyssta. De verkar dock bara finnas i svart med vit sula och kant.
Guccis sneakers för den nya säsongen är också riktigt snygga - väldigt clean.
#18 Andreas Weinås säger
2014-03-05 22:14 - Anmäl

#16 - Vi tycker också det är roligt att antalet kommentarer ökat. Sen är det alltid positivt om den kritik som framförs är konstruktiv men det kommer alltid finnas människor som letar fel och den absoluta merparten av alla kommentarer har antingen varit positiva och/eller konstruktiva så jag ser inget stort problem. Blir det så att folk inte klarar av att hålla det civiliserat kommer bi behöva moderera aktivt men vill helst att detta inte skall behövas.

Angående dyrt eller billigt för 799kr är det såklart relativt. Du har en poäng angående vad man lägger motsvarande pengar på men man kan ju inte heller jämföra äpplen med päron.

Det är inte att det är dyrt i rena pengar utan vad man får för pengarna som jag tycker gör dem dyra.

#17 - Det var ett par Neil Barrett sneakers i flätat läder som påminner en del om de från Lanvin, Buttero och Common Projects i inlägget. Skorna bars sparsamt (endast under sommaren) och tvättades av med lädertvål då och då. De åldras såklart men var fortfarande fina under flera år och sulan är inte ens nära att vara utsliten.

Dock tror jag att dagens tillverkare i samma prisklass är ännu bättre då fler satsat på att sy sneakers istället för att bara limma dem.
#19 Raderad säger
2014-03-05 22:26 - Anmäl

Äger ett par av Lanvin och dem har inte hållt sådär väldigt bra. Har haft dem i 4 år nu tror jag, men har använt dem ganska mycket.

Problemet har mest varit med tåpartiet (som inte är som på bilden) utan en annan "special" och det har blivit fult med tiden.

Tycker Butteros ser väldigt schyssta ut. Ser ut som ett par sneakers som ser bra ut även om de börjar bli lite slitna, så länge man vårdar dem.
#20 Mike säger
2014-03-05 22:56 - Anmäl

Som någon nämner kul med många kommentarer, en del av nöjet är ju att läsa igenom dessa. Vissa synpunkter mer intressanta än andra (vissa mer skrattretande än andra också för den delen) Något som jag förundras över är Converse-skorna som nämns bland kommentarerna. Det måste vara den mest uttjatade skon någonsin (enligt mig) eller är det bara här i götet som de överkonsumeras och vägrar dö ut? Sjukt less på dem är jag iaf.
#21 Kopparstaden säger
2014-03-06 09:51 - Anmäl

#18 Såg inte att det var du som skrev att 799 kr var dyrt...snappade bara upp det. Håller med om att man självklart inte kan jämföra rakt av men det jag ville förmedla är ju att (precis som du brukar skriva) att dyrt/billigt är väldigt relativt. Sen är dyrt/billigt väldigt mycket en inställningsfråga / kultur.

Många svenskar tvekar inte att lägga 1000 spänn på krogen en lördag men tycker det är helt galet med ett par Carmina för 3500 kr. Likaså familjen som "inte har råd" att köpa ekologisk mat för att i samma andetag köpa massa godis och läsk till helgen och sen åka direkt till Mcdonald´s efter handlingen med hela familjen....ursäkta sidospåret :-)


Hur som helst så tycker jag du gör ett bra jobb med Manolo och uppskattar bredden på artiklarna. Ser hellre att jag inte gillar 1 av 10 artiklar än att det ska skrivas om samma saker hela tiden.
#22 Raderad säger
2014-03-06 12:09 - Anmäl

Kul artikel. Jag är så otroligt trött på Converse numera.

Min favorit just nu är Santonis samarbete med Rose & Born, finns en i grönt skinn som jag tycker är ruggit snygg. :)
#23 Bors O säger
2014-03-06 17:23 - Anmäl

Äger själv ett par Common projects och tycker att blir bara skönare med åren. Och åldras väl.
Converse får jag väldigt ont i fötterna och ryggen av.
#24 Richard säger
2014-03-07 21:05 - Anmäl

Pauls Smith sneakers alla gånger, inte så sköna men otroligt snygga!!!
#25 Tomas säger
2014-03-09 12:18 - Anmäl

Det förvånar mig lite att inga Stan Smith dykte upp här. Men de kanske också (likt NB, Saucony osv) måste ta vägen runt Söders höjder först innan de hamnar här...
#26 max säger
2014-03-10 12:21 - Anmäl

Tomas: De har väl redan tagit vägen förbi Söders höjder både en och två gånger. Men visst förtjänar de att nämnas i det här sammanhanget
#27 Andreas Weinås säger
2014-03-10 13:02 - Anmäl

#25 & 26 - De har definitivt varit förbi Söders höjder och är en superklassiker men det finns även 10 modeller till vi skulle kunnat ha med om det rör sig om sneakersklassiker. Nu föll dem bort då det rörde sig om bara 5 modeller och då de redan är en välkänd modell.
#28 RH säger
2014-03-10 20:37 - Anmäl

Jag gillar Camper, framförallt modellen Peu. Håller länge. Fast det är kanske inte att räkna som sneaker...
#29 Adam säger
2014-03-12 20:31 - Anmäl

Är en mycket nöjd ägare utav flera par Common Projects och går verkligen i god för dem rent kvalitetsmässigt.
#30 Oskar säger
2014-03-31 21:45 - Anmäl

Hej! Jag äger själv ett par common project och har varit väldigt nöjd. Men dessa är fyra år gamla och har börjat vittra sönder!! Är sugen på ett par goa sneakers till våren men tycker utbudet är klent. Behöver tips på några snygga modeller med en lägre prisklass eller någon bra sida? Inte nitty gritty eller tres-bien shop. Mvh Oskar
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.