Manolo logotype

Vår hos Berg & Berg

Vår hos Berg & Berg
Vi har vid flera tillfällen tidigare skrivit om det norsk/svenska accessoarmärket Berg & Berg här på Manolo. Märket som grundades 2009 av paret Karin och Mathias Berg säljer i första hand accessoarer och stickat via deras egen webshop. Sedan starten har de även fått ett par butiker som återförsäljare. Företaget har ingen egen tillverkning utan anlitar en rad underleverantörer och fabriker runt om i Europa som alla är specialister inom sina områden. Detta för att kunna erbjuda så bra produkter som möjligt inom varje område i förhållande till pris.

Nu har precis vårens produkter lanserats i deras webshop och det är flera saker som fångat vårt intresse lite extra. Först och främst är det Berg & Bergs slipsar som är intressanta, och som alla tillverkas för hand i Neapel. I vårens utbud fokuserar de på lite grövre sidenkvaliteter samt virkade grenadineslipsar. De är även lite mer lediga slipsar i bomull och linne vilka lämpar sig väl för sommargarderoben. Senare i säsongen lovar paret att det kommer att lanseras en rad printade varianter samt även flugor. När det kommer till näsdukar gillar vi främst de printade bomullsnäsdukarna med blommönster. Också här kommer senare i säsongen ett större utbud med bland annat fler printade samt paisley.

 

Fina grenadineslipsar från Berg&Bergs vårkollektion.

Småmönstrade näsdukar med motiv av blommor.

För ett par säsonger sedan lanserades lädervaror samt bälten av hög kvalitet. Dessa tillverkas i Vimercate utanför Milano. Bröderna som driver denna fabrik är utgör fjärde generationen lädertillverkare och står för produktionen åt många stora internationella märken. Vi gillar framförallt bältena i saffiano och grain som alla finns i flera olika färger vilket underlättar matchningen med skor för den som så önskar.

Bälten i flera nyanser av skinn producerade i Italien.

När det kommer till stickade varor så har det blivit en allt större del av deras utbud. Detta gäller framförallt vinterhalvåret då deras utbud av ull- och kashmirplagg är stort. De har till stor del använt skotska Johnstons of Elgin för de stickade varorna. Ett företag vi skrivit om vid flera tillfällen här på Manolo och som är en av världens främsta tillverkare av stickade varor. Nu i vår har de främst stickade plagg i silkeslen eller tvättad bomull. Dessa kommer dock inte från Skottland utan från en fabrik i Veneto i norra Italien. För vilka kan väl bättre tillverka svala bomullsplagg än italienarna? Ett plagg som här sticker ut lite extra är en cardigan i baseball-stil som i framförallt marinblått gör sig mycket bra i vår och sommar. Johnstons bidrag i vår är istället en rad tunna scarfs i ull/siden/linne blandning och i dova naturfärger.

Trevlig Cardigan i mörkblått med en tunn härlig vårkänsla.

Lediga vårscarfs producerade av Johnstons of Elgin.

Slutligen finns som alltid ett stort utbud av strumpor tillverkade av Bresciani för Berg & Berg. Denna strumptillverkare är en av de absolut främsta. Vid tillverkningen i fabriken som ligger i strax utanför Bergamo i norra Italien så lägger 13 olika personer sin hand vid varje par strumpor. Berg & Berg har allt ifrån enfärgade knälånga mer formella strumpor till korta sockar med mer lediga mönster. Under sommarhalvåret är det främst tunna strumpor i bomull som säljs. 

Strumpor från italienska Bresciani. En tillverkare som anses bland de absolut främsta inom området.

Vi fick en kort pratstund med Mathias där han berättade mer om vårens varor och märkets planer fram över. Han berättade att det löpande under våren kommer att fyllas på med mer varor. Fram över håller de nu på att se över konceptet och resonerar kring vad som ska utvecklas och satsas mer på. Då stickade varor har blivit en allt större del så är vi inte förvånade om denna del utökas liksom ytterligare klädesplagg. Hur som helst är vi glada över att ha denna skandinaviska firma som har valt att satsa på bra kvalitet och god design till ett okej pris. Vi ser fram emot att följa dem i många år.

För mer bilder och information om våren kollektion rekommenderar vi ett besök på Berg&Bergs hemsida

 

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Accessoarer

Andra artiklar om varumärkena: Berg & Berg
#1 Boogaloo säger
2014-03-01 05:23 - Anmäl

Berg&Berg har fantastisk kvalitet på sina kläder och accessoarer. Speciellt i förhållande till priset. Det som är synd är att storlekarna är helt hopplösa om man är mer atletiskt byggd än ett snöre. Måste gärna gå upp 1.5-2 storlekar.
#2 Mattijahs säger
2014-03-02 10:02 - Anmäl

BergBerg har riktigt skapliga grejer i sitt sortiment. Deras slipsar är dock i bredaste laget.
#3 Mattijahs säger
2014-03-02 10:04 - Anmäl

Är det någon som kan rekommendera deras strumpor förresten?
#4 Jonathan säger
2014-03-02 14:20 - Anmäl

#2 Jag håller med om sortimentet, däremot tycker jag deras slipsar är för smala, hade gärna sett 9 eller 8,5 cm som standard eller tillval. Deras strumpor är grymma, riktigt skön kvalitet!
#5 Mocka säger
2014-03-02 14:30 - Anmäl

Hur mäter sig deras strumpor mot t.ex. Falke kvalitetsmässigt?
#6 Raderad säger
2014-03-02 14:39 - Anmäl

#3 Jag har blandad erfarenhet av Bresciani. Vissa av de tunnaste ullvarianterna gick det hål på mycket snabbt, ca en månad. De tjockare har hållt än så länge (ett år nu ungefär). Ullen är dock otroligt mjuk och tunn.
#7 Raderad säger
2014-03-03 23:24 - Anmäl

#1 Angående storlekarna på deras kläder: jag ser det du skriver som en fördel. För oss mindre herrar kan det ibland vara svårt att hitta kläder av bra kvalitet som passar bra, så att hitta en aktör som Berg&Berg som erbjuder det och till ett såpass bra pris är guld värt!
#8 Scarf säger
2014-03-04 16:45 - Anmäl

Deras kvalité på scarves är helt fantastisk.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.