Manolo logotype

Inspiration från Eton

Inspiration från Eton
Ofta när man besöker ett företags hemsida eller webshop kan produkterna vara tydligt fotograferade, sortimentet utmärkt men inspirationen närmast obefintlig. Det brukar som bäst röra sig om kampanjbilder men dessa ger inte alltid en hjälpande hand till hur man själv kan kombinera kläderna. Eton har under hösten tagit fram en fantastisk inspirationsdel på hemsidan där man visar upp just hur delar av kollektionen kan bäras tillsammans.

Den här typen av inspiration är fantastisk enligt oss då den visar på hur en eller flera av de tillgängliga produkterna kan kombineras i ett uppklätt (eller avslappnat) utförande med plagg som man redan har hemma. Det kan röra sig om den mörkblå kostymen, en rutig kavaj eller kanske en grafitgrå business-svid. 

Mannen bakom bilderna är ingen främling för den trogne Manololäsaren utan ingen mindre än Olof Enckell och jag tycker man ser att takterna sitter i. 

 

Två sätt att bära Etons indigoskjorta. Här i ett uppklätt utförande med slips och mörkblå kavaj.

Och här i en lite ledigare tolkning med elegant knuten scarf och bomullskavaj.

Etons kashmirslips i grönt kombinerat med den ljusblå York Twill skjortan och en rutig kavaj.

Den klassiska "pin collar" kragen visas upp tillsammans med slips och kavaj.

Att matcha flera mönster i en och samma klädsel är inte det lättaste men görs det rätt blir resultatet strålande. Här i form av en storrutig skjorta, prickig slips och smårutig kavaj.

Vintergarderobens hörnstenar från Eton kombinerat med garderobens övriga trotjänare.

 

Eton drar även igång en tävlingskampanj som startar idag och pågår till och med 7:e mars där man bl a har en möjlighet att vinna en resa för två till San Francisco med flyg och tre nätter på 4-stjärnigt hotell. Hur man går tillväga för att tävla hittar ni här. Lycka till!

Dela på Facebook Dela på Twitter

#1 Joel säger
2014-02-12 14:16 - Anmäl

Hej
Till att börja med, härliga inlägg!
Jag är på jakt efter en kornblå kostym. Har irrat runt i Göteborg men utan resultat, skall nämligen ut på praktik nu till våren och vill addera en lite mer färgglad kostym i garderoben.
Som student har jag inte 10kkr att lägga ut men runt 6kkr känns mer som min planhalva. Det jag är ute efter är lite hjälp att hitta något på den prisnivån.
Färgen på Paul Smith Kensington är vad jag har som referens
Tack på förhand!
Mvh, Joel
#2 Raderad säger
2014-02-12 17:39 - Anmäl

Enligt min uppfattning finns det ingen kornblå kostym som är värd 6000 kronor. Kombinationsmöjligheterna är små och i bästa fall kommer du att tröttna snabbt. I sämsta fall kommer du att gå omkring och se ut Lasse Berghagen.
#3 Erik G säger
2014-02-12 18:20 - Anmäl

#1

Kolla Lardini på Spiga 3 nu när vårgrejerna börjar komma in i butik.
#4 Joel säger
2014-02-12 18:32 - Anmäl

Tack för tipset!
Ja kanske inte 100% kornblå men lite mer åt det blåa hållet än marinblå.
#5 Mathias säger
2014-02-12 19:27 - Anmäl

Mycket bra tjänst. Någon som vet var man får tag på den kamelfärgade kavajen? Olof Enckell?
#6 Erik G säger
2014-02-12 19:45 - Anmäl

No problem :)
Har inte ett vårkollektionen själv och den finns inte online än men har för mig att de hade någon åt kornblå-håller ss 13
#7 göteborg säger
2014-02-12 22:19 - Anmäl

Integritet. Självständighet. Framstå som oberoende. Smyg. Reklam. Förtroende. Kriterier.
#8 Tex säger
2014-02-12 22:23 - Anmäl

Inte ett dugg sponsrat eller så...
#9 Raderad säger
2014-02-12 22:43 - Anmäl

Eton går från klarhet till klarhet i mitt tycke. @Olof Enckell, var kommer den blåa rocken på sista bilden ifrån? Ser helt underbar ut!
#10 Andreas Weinås säger
2014-02-12 22:58 - Anmäl

#1 - Jag tror med en budget på 6000kr är Oscar Jacobson och ett par ändringar hos skräddaren om det skulle behövas ett bra alternativ. Jag vet att de har en hel del blå kostymer i klarare nyans och har ju även sin egen butik på Avenyn med brett utbud.

Är du villig att gå upp någon tusenlapp eller två i pris så skulle jag rekommendera antingen Gaiola från Linnégatan no2 eller Gabo Napoli från Spiga3. Två av svenska marknadens mest prisvärda kvalitetskostymer med flytande mellanlägg i en halvkanvas-konstruktion. Mellan dessa tillverkare är skillnaden mest i vad man själv föredrar estetiskt.

Angående Lardini på Spiga så har man inte köpt in varumärket för våren och skall jag vara ärlig så håller jag Gabo högre i form av hantverk och konstruktion även om Lardini gör väldigt fina produkter.

Lycka till!
#11 Kopparstaden säger
2014-02-13 00:34 - Anmäl

#7 och 8.

Nu har ju varken ni eller jag någon aning om detta inlägg är sponsrat men om det är. Vad spelar det för roll?

Vem tror ni det är som gör att ni kan läsa Manolo gratis? Jo, annonsörerna. Om Andreas säger upp alla annonsavtal så kan ni två betala halva hans lön var. Deal?
#12 Jesper säger
2014-02-13 07:14 - Anmäl

Podcasten Mattson/Helin resonerar mycket kring spronsrade artiklar. Kan vara väl värt att lyssna på.
Personligen har jag inget emot sponsrade artiklar MEN då ska det framgå att så är fallet.
#13 Andreas Weinås säger
2014-02-13 07:37 - Anmäl

#7, 8 - Förstår att det kan framstå som köpt men jag vill klargöra att så är inte fallet. Vi har inte skrivit om detta för någon motprestation. Jag blev inspirerad av Etons inspirationsdel när jag besökte hemsidan och när jag pratade med Olof om det så berättade han om tävlingen och att jag gärna fick nämna något om det ifall jag kände att det kunde vara relevant.

Vi har som policy att inte ta betalt för redaktionellt material. Detta innebär att man inte kan "köpa" inlägg utan vi skriver om det vi tycker kan ha ett läsvärde. Jag tyckte att tävlingen kändes okej att nämna i samband med inspirationen men känner ni läsare att det var fel så tar vi till oss den kritiken.

När det kommer till produkter har det hänt att företag frågar om vi vi testa produkten för att få en uppfattning eller att vi får köpa den till ett reducerat pris för att recensera/utvärdera. Även här ger vi INGA garantier på hur vida artikelns utfall blir positivt eller negativt samt om den kommer skrivas över huvud taget.
#14 Ignatius säger
2014-02-13 10:54 - Anmäl

Men herregud. Det här handlar om skjortor, inte om komplexa finansiella instrument. Ni är nog vuxna nog att själva avgöra om ni tycker om någonting. Frågor om integritet känns helt irrelevanta för en blogg som handlar om kläder.
#15 Joel säger
2014-02-13 11:01 - Anmäl

Tack för ett utförligt svar Andreas, uppskattas!
#16 Raderad säger
2014-02-13 12:59 - Anmäl

Väldigt tröttsamt att folk alltid skall yppa "sponsrat inlägg" så fort en artikel kommer upp.

Sponsring eller inte, vad spelar det för roll för just dig? Antar att du är härinne för att Du/Ni tycker Andreas gör ett bra jobb med genomgående bra artiklar och inspiration.

Så länge Manolo levererar inspiration och läsglädje till mig i form av artiklar och bilder är jag mer än nöjd. Och det rör mig inte i ryggen om det är ett sponsrat inlägg. Tvärtom, efter allt arbete dem lägger ner för att göra oss nöjda är dem kanske värda lite sponsring...

Förövrigt, bra jobb, Andreas.
#17 JMCS säger
2014-02-13 16:24 - Anmäl

Håller med om att hemsidor ofta har bra bilder på kläderna i sig, men dåligt med inspiration på hur dem ska kombineras. Den tredje bilden med bomullskavajen är fantastiskt snygg.
#18 Andreas Weinås säger
2014-02-13 23:30 - Anmäl

#16 - Uppskattar de vänliga orden och att du gillar det vi gör. Visst måste vi ha annonsörer för att kunna driva siten och att tro att man kan driva en sajt som Manolo gratis så är man ute och cyklar. Sen innebär inte det att vi kommer erbjuda redaktionellt material till försäljning. Vi skriver inte om någonting vi inte kan stå bakom och de enda gånger som ett inlägg skulle vara sponsrat är om vi gör ett samarbete vilket då framgår eller om vi gör en recension och företaget /butiken står för produkten.

Återigen uppskattar jag att ni gillar vad vi gör och även ni som efterfrågar hög integritet från oss. Självklart är det precis vad vi också vill och tycker en sajt som Manolo bör ha. Däremot kan vi inte låta bli att skriva om alla annonsörer för att uppnå detta.
#19 Raderad säger
2014-02-14 08:08 - Anmäl

Mina 2 cent: Självklart måste en sajt som Manolo ha annonsörer. Självklart kan en sajt som Manolo även skriva om produkter från sina annonsörer. Självklart måste en sajt som Manolo kunna ta emot gratisprodukter eller subventionerade sådana för recensioner.

Grejen är ju att det hela är självsanerande. Om Manolo skulle skriva en massa positivt om hur bra produkter från företag som också annonserar eller gett dem det för test, men sakerna egentligen inte skulle hålla den kvaliteten, så skulle det snabbt märkas när läsarna sedan köper dem, och korthuset skulle falla. Det är livsfarligt för en sajt som Manolo att börja tipsa och skriva upp saker som egentligen är rätt kassa, bara för att företagen annonserar. Då hade korthuset snabbt fallit och förtroendet snabbt försvunnit.
#20 Ignatius säger
2014-02-14 09:33 - Anmäl

Hela diskussionen blir smått surrealistisk eftersom hela hemsidans koncept bygger på att visa upp bilder tagna av tillverkarna själva.
#21 Raderad säger
2014-02-15 17:31 - Anmäl

@Joel - Suitsupply släppte en la spalla kostym nu för ss14 pre-order som nog skulle falla i kategorin kornblå. Den landar på 6000 i runda slängar med dagens växelkurs. Ett utomordentligt alternativ om du vill hålla budgeten där - fullkanvas, ull/kashmirmix, handgjorda detaljer - annars håller jag med Andreas om att Gabo är fantastiskt bra också. Dock har jag inte sett några kornblåa, bara marin.
#22 Anders säger
2014-07-15 11:58 - Anmäl

Vad är det för kostymtillverkare på bilden med indigoskjortan?
#23 Ulf säger
2014-10-24 10:27 - Anmäl

Anders, fick du reda på var kostymen kommer ifrån? Är alla från samma tillverkare? Någon som vet?
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.