Manolo logotype

Hancocks samarbete med Alstermo bruk

Hancocks samarbete med Alstermo bruk
I höstas fick ni som läsare på Manolo här för första gången stifta bekantskap med den anrika skotska regnrockstillverkaren Hancock. Ett företag med lika lång historia och med samma kvalitet som betydligt mer kända Mackintosh. I sen tid har företaget gjort en rejäl satsning och har kommit att bli hett eftertraktat av kunder i några av världens mest hypade modebutiker. Deras stil är klassisk men med lite mer twist än många av konkurrenterna. De kallar själv stilen för Modern Heritage.

Manolo fick nyligen möjlighet att träffa Gary Bott från företaget med anledning av att Hancock precis startat ett samarbete med svenska Alstermo Bruk. Detta företag har sedan början av 1800-talet, i de djupaste småländska skogarna inte långt ifrån Växjö, tillverkat bland annat väskor och koffertar i hårt pressad papp. Stilen är mycket lik de väskor och koffertar som tillverkas av brittiska Globe-trotter. Med förstärkta hörn och vissa läderdetaljer så kombinerar de funktionalitet med design och underlättar för den som vill kunna resa med stil. 

Vi fick en pratstund med Gary från Hancock och en visning av de första gemensamma väskorna i kollektionen. De påminner till stora delar om Alstermos vanliga väskor fast med vissa uppdaterade och designade detaljer från Hancocks sida. Gary pratar gärna om båda företagens långa och jämförliga historik och deras gedigna kunskap inom respektive områden. Vi som svenskar tycker att det är extra roligt att Hancock valt att jobba med just Alstermo bruk. Lite krasst kan man säga att båda dessa verkat i skuggan av de betydligt mera namnkunniga Mackintosh och Globe-trotter och på detta sätt har en gemensam nämnare. Vi fick även kika närmare på firmans kollektion som släpps nu till hösten. Förutom de obligatoriska ytterplaggen fanns även intressanta kavajer bestående av en kombination av tekniska material och ull. Dessutom fanns ett annat spännande samarbete representerat. Det var en sko tillsammans med Converse i den klassiska modellen Jack Purcell. Modellen i high-top utförande är tillverkad i samma regummerade material som företagets ytterplagg och med ett typiskt Hancock-mönstrat foder på insidan.

Märket säljs ännu inte i Sverige och det skulle vara roligt om någon valde att börja sälja denna intressanta nygamla uppstickare.

 

Klassisk koffert i hårt pressad papp.

Ikoniska Jack Purcell från Hancock i samma material som ytterrockarna.

Kavaj i en blandning av ull och tekniska fiber.

Fabriken

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

#1 Die Sprachpolizei säger
2014-02-06 17:22 - Anmäl

Växjö om man får be. Det är förvisso en liten stad, men så svårt är det inte. Ingen skriver väl Kallmar?
#2 Charles säger
2014-02-06 18:11 - Anmäl

Inte för att vara den som är den men hur man kan skriva "Växsjö" är INGET annat än SJUKT!
#3 Andreas Weinås säger
2014-02-06 21:07 - Anmäl

#1 & #2 - Vi kan ibland tycka att folk gnäller väl mycket om språket men här lägger vi oss och erkänner att det är ett rent slarv vi endast kan skylla på en stressig dag vilket gått ut över korrekturen. Inte okej och självklart korrigerat nu. Hoppas ni har överseende med det och uppskattade inlägget i övrigt.
#4 AL säger
2014-02-06 21:37 - Anmäl

Intressant! Var finns produkterna till salu?
#5 marre säger
2014-02-06 23:10 - Anmäl

Andreas Weinås, har en liten offtopic fråga. Har bokat tid med nsm nu på lördag för måttagning och tänkte fråga dig om du ungefär har nån aning vad dom tar för en kostym i ett rentulltyg med deras eget tyg? Har hört att priset börjar på cirka 2100 euros med bastyg från Loro Piana. Så man borde väl åtmistone hamna ett par undra euros under med deras egna.
#6 Andreas Weinås säger
2014-02-07 00:28 - Anmäl

Kostymerna startar på 1500€ plus tyg vilket gör det svårt att uttala sig då jag inte vet vad deras bastyg kostar men jag skulle absolut kunna tänka mig att en basvara från deras egna är under 2000 men samtidigt kanske det är värt 100-200€ extra om det är ett tyg du verkligen vill ha då man ändå så att säga investerar så mycket i själva produktionen.
#7 Simon säger
2014-02-07 09:50 - Anmäl

Alstermo bruk begärdes väl i KK så sent som november förra året?! Blev det inget av med det? Eller är de redan uppköpta och up an running igen?!

Sen tycker jag att samarbetet ser spännande ut och undrar också var det går att köpa!
#8 Ossian säger
2014-02-07 10:01 - Anmäl

Kavajen var riktigt snygg!

Otroligt bra jobbat Andreas, det uppskattas!
#9 Daniel säger
2014-02-07 11:17 - Anmäl

Offtopic
Har, efter ett pitstop hos skräddaren, nu fått min kostym från Gabucci (Sartoria Napoletana)Olof, du hade rätt. Jag har hittat en skatt.
Sjukligt nöjd! :)
#10 Helmer säger
2014-02-07 13:27 - Anmäl

#5 Fick nedansteående från nsm i januari:

Prices:
> Suits 1600,00€ (without fabric)
> Sportcoat 1270,00€ (without fabric)
> Trousers 330,00€ (without fabric)
> Shirts 270.00€ (with fabric)
> Timing:
> first meeting measurements and choosed of fabrics
> second meeting fitting of the basted garments
> third meeting usually delivery of the finished products
#11 Jan säger
2014-02-07 22:18 - Anmäl

nsm?
#12 Andreas Weinås säger
2014-02-08 01:06 - Anmäl

#11 - Ber om ursäkt. NSM står för Napoli Su Misura som är ett neapolitanskt skrädderi vi skrev om för en tid sedan som besöker Sverige med jämna mellanrum för att ta beställningar.
#13 Erik säger
2014-02-11 04:22 - Anmäl

Angående språkkommentarerna ovan: fundera gärna på att låta ett stilistiskt begåvat språkproffs av något slag gå igenom texterna före publicering, eller be om lite övergripande konsultation åtminstone. För mig som jobbar med språk dyker det då och då små fadäser som sänker helhetsintrycket. De går säkert merparten av läsarna förbi, men många stildetaljer i kläder går också gemene man förbi..

Obs! Jag menar inte detta på ett gnälligt sätt, bara ett vänligt tips till en i alla väsentliga avseenden redan väldigt bra blogg.
#14 Raderad säger
2014-02-11 09:24 - Anmäl

#13, Menar du på allvar att en skjorta inte består av "handsydda moment"?!
#15 Erik säger
2014-02-12 05:27 - Anmäl

Ja, "handsydda moment" är väl ett bra exempel på mindre lyckat språkbruk. Jag googlade för skojs skull på "maskinsydda moment", något som rimligen borde vara betydligt vanligare, men som ger noll träffar på hela nätet. Som sagt, jag sitter ju inte och säger att språknivån är låg, det vore oerhört drygt – jag saknar bara den sista finpoleringen.

Ser att mitt inlägg ovan inte är direkt lysande formulerat, men jag skyller på att jag skrivit det på fritiden.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.