Manolo logotype

Shibumi - Kvalitetsaccessoarer på nätet

Shibumi - Kvalitetsaccessoarer på nätet
Utbudet av kvalitetsaccessoarer har verkligen exploderat de senaste åren och mycket tack vare de ökade möjligheterna genom försäljning på nätet. Vi har tidigare skrivit om bl a Viola Milano, Saman Amel och Berg&Berg men idag är det dags att nämna en ny aktör här på Manolo. Det rör sig om tyska Shibumi-berlin.com.

En av de stora fördelarna med just accessoarer som slipsar, näsdukar och scarfs är att de alla passar utmärkt för just försäljning online. Så länge mått och material anges är det relativt enkelt för läsarna att få en inblick i vad det är man köper. Det finns såklart stora fördelar med räckvidd och minskade kostnader av att sälja på nätet vilket också resulterar i att man ofta kan hitta väldigt fina produkter för rimliga pengar. 

Precis så är fallet hos Shibumi. Företaget fokuserar fullt ut på accessoarer och erbjuder en balanserad bredd av slipsar och näsdukar i klassiska mönster och färger. Slipsarna erbjuds i inte bara två vidder (8cm och 9cm) men även i tre olika längder på 140cm, 150cm och 160cm. 

Ur den klassiska kollektionen av silke och ullslipsar hittar vi traditionella och bärbara mönster i kombination med handrullade ofodrade kanter. Det finns även ett brett utbud av virkade modeller. Alla delar i kollektionen tillverkas för hand i antingen Italien, Tyskland eller England beroende på produkt.

Med tanke på detta är det självklart inte några lågprisprodukter men ett pris på ca 99€ för printade slipsarna, 65€ för virkade och 35€ för näsdukar är långt ifrån orimligt om man ser till vad man får. 

Shibumis kanske främsta kännetecken är blomman som är en del av företagets logga och återfinns handsydd på baksidan av slipsarna. En trevlig detalj som representerar företaget utan att för den delen synas för andra än bäraren. 

Vi valde ut några personliga favoriter ur Shibumis utbud. 

 

Slipsar i handprintat silke med handrullade och ofodrade kanter med Shibumis signaturblomma på baksidan av slipsen.

Glencheckrutig slips i grått är en verklig klassiker i garderoben och perfekt för vinterhalvåret om man vill ta ner formaliteten något i en blå eller grå kostym.

Väldigt fina Zig-Zag virkade slipsar i silke från Italien med en bredd på 7.5cm.

Ett av de senaste tillskotten är printade näsdukar med motiv från Frankrike. Vår favorit är den gamla reklamannonsen för Nice på franska rivieran.

Handrullade bröstnäsdukar i handprintat silke från England i härliga paisleymönster.

Produkterna illustreras i en rad bilder men även i en verklig klädsel. Här är det t ex slipsen Navy IV.

Benedikt från Shibumi i oklanderlig kostym och slips/näsduk från företaget.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Accessoarer

#1 J.Oniel säger
2014-02-05 16:33 - Anmäl

har ni själv testat på produkterna? om man skulle jämföra med viola milano och drake, hur står sig då detta märke rent kvalitetmässigt?
#2 Andreas Weinås säger
2014-02-05 21:02 - Anmäl

#1 - Vi har tittat närmare på bl a deras silkeslipsar och näsdukar och det är nästan omöjligt att genom att bara titta och känna rangordna produkterna efter kvalitet etc. Oavsett tycker jag att alla tre tillverkar väldigt bra produkter till ett skäligt pris. De gör alla slipsar med en bra form och bredd på 8cm som jag tycker är optimal. Dock skiljer de sig lite åt i vissa avseenden.

Viola Milano gör t ex handsydda 6 och 7-fold konstruktioner på de slipsar vi tittat på vilket är två exklusivare konstruktioner. De har också handrullade kanter på alla slipsar. (ej virkade) Deras fokus ligger främst på enfärgade modeller i 100% kashmir eller grenadineväv i silke som är perfekta grundmodeller i garderoben.

Shibumi använder sig av en 3-fold konstruktion men har fler mönster och alternativ samt också ett lite lägre pris. Vill man ha en småmönstrad slips med tex blommotiv skulle jag absolut se Shibumi som ett roligt alternativ till ex Marinella som är av väldigt hög kvalitet men inte gör så mycket handrullade kanter eller 8cm slipsar.

Drake´s fokuserar på också 3-fold och har istället ett enormt utbud spännande prints och motiv i t ex ancient madder men också handgjorda slipsar och rullade kanter. Värt att nämna är att Viola Milano och Shibumi är nätbutiker medan Drake´s är ett enormt mycket större företag med hundratals återförsäljare vilket gör att jämförelsen med dem blir lite svår.

Jag tycker helt ärligt att alla tre gör väldigt fina kvalitetsslipsar och man behöver inte välja en av dem utan se alla som ett alternativ beroende på vad man är ute efter. Skulle jag köpa en kashmirslips är Drake´s underbara. Viola Milanos Grenadine i 6 fold är grym och vill man ha en klassisk printad småmöntrad slips med detaljer som rullade kanter under 1000kr är Shibumi ett klockrent alternativ.
#3 J.Oniel säger
2014-02-05 22:15 - Anmäl

Tack för det svaret!
#4 Raderad säger
2014-02-06 17:15 - Anmäl

Lite synd att de inte hade så många slipsar att välja bland när man tittade på de som är 140 cm. Däremot ett stort plus att två av de tre slipsar som fanns tillgängliga i kortare modeller var just de två slipsar jag gillade mest, så det blir nog att beställa åtminstone en slips från Shibumi på prov.
#5 Andreas Weinås säger
2014-02-06 21:08 - Anmäl

#4 - Det är nog precis som du säger att de extra korta och långa modellerna inte finns i lika stort utbud tyvärr men kul att de du gillade verkar finnas.
#6 Raderad säger
2014-02-07 10:47 - Anmäl

Verkar helt OK! Däremot så erbjuder dom i princip samma sak som alla andra liknande aktörer. Säkert jättebra slipsar dock. Något jag inte gillar med namnet Shibumi heller, låter som något från an animeserie.
#7 Andreas Weinås säger
2014-02-07 11:26 - Anmäl

#6 - Håller med om att de erbjuder liknande produkter men det är få som gör det för under 100€. Angående namnet Shibumi tycker jag det är mer märkligt att du har så bra koll på Animeserier Herman ;)
#8 Raderad säger
2014-02-07 12:09 - Anmäl

Haha! Man lär sig mycket på två veckor i Tokyo.. ;)
#9 Raderad säger
2014-02-11 12:25 - Anmäl

Andreas - är de verkligen ensamma om blomman eller är det deras leverantör/producent som är det? Alla mina slipsar från Zaremba har blomman: grenadines, 3- och 7-folds. Dessutom vill jag minnas att jag sett andra märken med dem men jag kan fel. En detalj jag verkligen älskar, oavsett.
#10 Raderad säger
2014-02-11 12:27 - Anmäl

Tack för artikeln förresten, grymt utbud.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.