Manolo logotype

Lubiam våren 2014

Lubiam våren 2014
Vår bevakning av vårens kollektioner fortsätter idag med en av de italienska leverantörer som tagit den svenska marknaden med storm. Det rör sig om Lubiam som i Sverige framför allt lyckats med den lite yngre linjen l.b.m 1911 men även har en något mer skräddad i form av Luigi Bianchi Mantova.

Kombinationen av okonstruerat, plaggtvättat och ledigt har varit en framgångssaga för L.b.m de senaste säsongerna. Kavajer som är lika lättburna för förstagångsköpare i jeans och t-shirt som inbitna kostymbärare. Kavajerna har tillsammans med framför allt Boglioli varit tongivande för en något kortare silhuett och framför allt ett ofodrat och okonstruerat förhållningssätt till skräddat. 

Det är av dessa skäl många som förknippar företaget Lubiam uteslutande med l.b.m linjen. Lubiam har i sin premiumlinje Luigi Bianchi Mantova en lite mer skräddad silhuett och även vassare konstruktion och tyger. Företaget har även arbetat en hel del med produktion åt andra företag och sydde under en period bl a J Lindebergs premiumkavajer. 

Vi har tittat närmare på vårkollektionen från såväl l.b.m 1911 och Luigi Bianchi Mantova och även om kollektionerna har en rad trevliga inslag är det inga radikala nyheter från någon av företagets linjer. 

 

Skägg, långt hår och känslan av att man sovit i sin klädsel är genomgående i l.b.m linjen vilket i vår mening rimmar rätt väl med den ledigare inriktningen.

Ljusa gröna kavajer från l.b.m 1911

Den lite äldre mer skräddade linjen Luigi Bianchi Mantova med en fantastisk mörkblårutig kavaj.

Ljusa vårtoner i allt ifrån kavaj, skjorta och slips.

Överlag har den äldre linjen lite mer struktur och något längre kavajer även om det fortfarande handlar om ett modernt snitt.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder Kavaj

Andra artiklar om varumärkena: Lubiam
#1 Daniel säger
2014-02-04 12:43 - Anmäl

Fantastiskt!
Manolo blir bättre och bättre.
#2 Raderad säger
2014-02-04 12:48 - Anmäl

Snyggt. Man längtar till vår och sommar [vid Medelhavets strand]
Men det här med uppvikta kavajärmar, alltså... Jag antar att det är någon slags "sprezz", men ser det inte bara ut som att man köpt en kavaj som är för lång och att man är för snål för att gå till skräddaren och få den fixad?
#3 Andreas Weinås säger
2014-02-04 13:17 - Anmäl

#1 - Stort tack!

#2 - jag kan hålla med dig om att den stylingdetaljen kanske borde lämnas åt Don Johnson i Miami Vice. Sen tror jag det är just ett sätt att styla snarare än att man försöker dölja för långa ärmar.
#4 Raderad säger
2014-02-04 15:19 - Anmäl

Vilka fina plagg. Gillar i synnerhet alla de gröna kavajerna, lägg på någon cm på kavajlängden så blir de använda i många år framöver..
#5 Tony säger
2014-02-04 18:06 - Anmäl

Snyggt. Manolo, jag har en fråga, den där lilla "blomman" man ser på kavajerna verkar vara någonting som kommer stort i år. Var finns det att köpa, tips/råd?
#6 Andreas Weinås säger
2014-02-04 18:34 - Anmäl

#5 - Intressant iakttagelse. Dessa blommor, koraller, pins och liknande har verkligen exploderat bland tillverkarna de senaste säsongerna. Trenden startade så vitt jag kan minnas med Lardini som försåg slaget på sina kavajer med en filtblomma. Detta fick stor igenkänningsfaktor på t ex Pitti Uomo där en kavaj annars kan vara svår att identifiera.

I en bransch där logotyper är bland det osexigaste som finns är dessa små pins i kavajslaget enligt mig ett genidrag från tillverkarna för att på ett diskret sätt marknadsföra plagget.

Sen kan man samtidigt tycka att det är bättre att låta plaggen tala för sig själv och man behöver inte stoltsera med vart den kommer från men det är upp till var och en enligt mig.

Jag vet att man kan köpa liknande blommor från The Knottery (http://theknottery.com/more/lapel-flowers.html) till rätt överkomliga priser.
#7 Knappen säger
2014-02-04 19:37 - Anmäl

stiligt!
#8 Olav säger
2014-02-05 01:27 - Anmäl

Hei Andreas. Bra innlegg. Hva kalles "hakket" øverst på kragen (rett over lapel pins etc.), der kragen smalner inn? Og hvorfor er det så høyt plassert på disse kavajerna? Er det en l.b.m.-greie? Jeg tycker det er for høyt. Hilsen fra Norge!
#9 Simon säger
2014-02-05 08:06 - Anmäl

Sjukt snyggt! Och även om jag knappt vågar säga det högt så älskar jag stylingen med de uppkavlade ärmarna. Sjukt mycket håll käften över att spendera dessa pengar på fantastiska plagg och sporta dem med sådan nonchalans!
#10 Andreas Weinås säger
2014-02-05 08:18 - Anmäl

#8 - Om du menar den punkt där slaget möter kragen på kavajen så kallas det Gorget eller Gorge line. Detta är en detalj som inte så många tänker på men påverkas enormt efter rådande trend. Under 80-talet hade kavajerna en extremt lågt placerad Gorget vilket också leder till en lägre knäppning. De senaste säsongerna har vi en motsatt effekt med väldigt högt placerad gorget som möjliggör för en lite högre placerad knäppning av kavajen (och även kortare kavajer utan att tappa proportionerna). Ibland är landet lagom bäst och även om jag föredrar en högt placerad gorget framför låg så är en placering i höjd med nyckelbenet ofta att föredra. Särskillt om man har ett spetsigt slag som går upp ytterligare något.
#11 Kristoffer säger
2014-02-05 11:48 - Anmäl

Vad finner jag L.B.M och Lubiam i Göteborg? Eller online kanske?
#12 Andreas Weinås säger
2014-02-05 12:05 - Anmäl

#11 - Jag vill minnas att Herr Karl har sålt det men även NK Man i Göteborg. Är det någon läsare som känner till fler återförsäljare får ni gärna bidra.
#13 Alexander säger
2014-02-06 12:32 - Anmäl

Mycket bra inlägg. Väldigt snygg kollektion.
Ang. #5 om Lapel pins så tycker jag att Singapore baserade Vanda Fine Clothing gör otroligt snygga blommor.
Går att köpa via deras online shop.
#14 Jakob säger
2014-02-24 20:01 - Anmäl

Holmens Herr har ett ganska stort utbud av L.B.M.
#15 Erik säger
2014-07-16 01:23 - Anmäl

Det heter ostrukturerad kavaj inte okonstruerad. Unstructured inte unconstructed på engelska.
#16 Armländ? säger
2014-10-30 21:59 - Anmäl

Hej Andreas! Vet du om L.B.M finns i 100-storlekar? har långa armar och det brukar tyvärr ej räcka att lägga ned... Mvh Per
#17 Andreas Weinås säger
2014-10-31 11:19 - Anmäl

#16 - Mycket svårt att tro det tyvärr. L.B.M är mer av ett modemärke än en klassisk ekiperare och tyvärr är de inte helt optimala för längre herrar. Ett alternativ kan vara att gå upp en storlek och låta ta in midja och rygg om inte axlarna blir för stora.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.