Manolo logotype

Manolo möter Francesco Maglia

Manolo möter Francesco Maglia
I somras lyfte vi fram några av världens främsta paraplyer här på Manolo. Ett av företagen, Ombrelli Maglia, är väl värda att nämna igen. Visst är deras paraplyer helt makalöst fina men frågan är om inte företagets ägare Francesco är nästan större än produkten han säljer. Vi fick möjlighet att för tredje gången träffa den galet excentriske ägaren som idag utgör den 5:e generationen paraplytillvekrare i familjen Maglia.

För att vara italienare är han väldigt lång, närmare två meter, och ger ett myndigt intryck. Francesco eller Chino som hans vänner kallar honom har blivit en stilikon och blir flitigt fotad av streetstylefotografer och bloggare under mässan. Ett av hans signum är de skräddarsydda tweedkavajerna utan krage samt de flätade läderhängslena. I kombination med en fäbless för olika färger och flera kombinerade mönster skapar han en unik stil idag.

 

Maglias fotograferad för Gents Gazette.

 

Visst pratar han gärna och passionerat om sina handgjorda paraplyer, hur tillverkningen sker och varför han föredrar äppelträ från Tyskland men det är alla andra äventyr han brinner för och gärna kommer in på istället. Han vet vid det här laget att vi är svenskar och för tredje gången får vi höra om hans bedrifter i spåret när han åkte vasaloppet två gånger i början av 70-talet. Just skidor är en passion och det italienska loppet Marcialonga i norra Italien kommer gärna också upp på tal. Helt plötsligt visar han en gammal skada i handen. Han berättar att han vid ett tillfälle hade fått en fin salami av en vän och satt och körde bil och skar av salamin samtidigt varpå han skar av en sena i fingret. Detta ledde till en viss tids sjukskrivning och vad gör man bäst då? Jo åker på safari i Afrika så klart. Francesco är en passionerad äventyrare och hängiven det yrke han utövat hela livet och kanske behärskar främst av alla i världen. Man kan inte annat än att beundras, inspireras och fascineras av denna man.

 

Utöver en fantastiskt välbyggd konstruktion erbjuder även Maglia ett brett utbud av träslag och handtag.

Ett utbud av Maglias paraplyer från koreanska B&Tailor.

Paraplyet är verkligen en av de mest eleganta och funktionella accessoarer man kan bära.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Accessoarer

#1 Raderad säger
2014-01-23 12:55 - Anmäl

Lustigt - jag visste inte ens att han drev ett paraply-företag. Har sett otaliga bilder av honom på the sartorialist och dylikt; trodde han var excentriker till yrket...
#2 Raderad säger
2014-01-23 13:07 - Anmäl

Haha! Verkar vara en rolig gubbe det där.
#3 Jonas E säger
2014-01-23 23:09 - Anmäl

En riktig gubbe!
#4 Raderad säger
2014-01-24 11:25 - Anmäl

Väldigt vackra paraplyer! Med risk för att framkalla djupa suckar hos alla I-gents måste jag ändå säga att den där sommarkostymen inte ser riktigt klok ut. Det är för mig helt oförståeligt att en man i den åldern har en sådan tight passform och otroligt korta byxben. Synd på ett förmodligen förstaklassigt hantverk...
#5 Gubbstrutt säger
2014-01-24 14:48 - Anmäl

#4 Kan det inte bero på att han sitter på en cykel och lagt in byxbenen så han inte ska fastna i kedjan. Nu fick du något att fundera på!
#6 Martin säger
2014-02-20 15:07 - Anmäl

Ville bara ödmjukt påpeka att mannen på cykeln är inte Mr Maglia utan Mr Alborghetti.

Tackar i övrigt för en fin artikel!
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Hermes silk printing, Lyon: Factory...

Läs mer

Shoegazing

Reportage – TLB Mallorca Artista

Läs mer

Hodinkee

First Photos: The Patek Philippe...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen