Manolo logotype

St Crispin lanserar ny hemsida

St Crispin lanserar ny hemsida
En av branschens allra bästa inom sitt område är tveklöst St Crispin. Företaget är baserat i Österike med produktion i Rumänien och tillhör en av om inte den främsta producenten av RTW skor. Handrandsydd konstruktion, detaljnivå utan dess like och en helt otrolig handpolerad finish har skapat en efterfrågan på företagets skor runt om i världen. I förra veckan lanserade företaget en ny version av sin hemsida; en klar förbättring enligt oss.

På den nya sidan finns mer eller mindre alla företagets olika modeller representerade på ett pedagogiskt vis och även val som läster och sulor. 

En av St Crispins starkaste sidor är deras MTO/MTM program. Att beställa en av deras skor i MTO utförande innebär ingen extra kostnad sålänge man använder sig av material i samma prisklass. 

De har även en MTM service där de kan modifiera de befintliga lästerna för att passa bäraren fötter optimalt. Detta kan göra i olika utsträckning vilket även påverkar prisnivån. 

 

St Crispin har utvecklat ett system där kunden kan korrigera lästerna genom olika saker som t ex insteg, häl, lilltå, hallux valgus etc.

St Crispin är kanske mest kända för mer extravaganta tolkningar av klassiska herrskor. Här i ett tvåtonsutförande i skinn och mocka.

St Crispins läst Riva som har en lite högre så kallad "toe spring".

I lästen "Classic" har de hittat en av marknadens absolut finaste runda läster.

Den svagt mejslade lästen "Chiseled".

"Novello" heter St Crispins mer mejslade läst.

Ett exempel på företagets finish där man som kund kan välja en grundton i en annan nyans som sedan arbetas upp vilket ger ett spännande djup.

En stor fördel vid MTO är att man kan beställa sulor med infällda tåjärn som förlänger livet avsevärt för sulor som ofta slits snabbare i tån.

 

I samband med den nya hemsidan har företaget samlat en rad trevliga filmer från fabriken. Bl a visar de just hur korrigeringar kan göras på befintliga läster efter kundernas önskemål. 

 

Vi rekommenderar alla som har ett intresse i kvalitetsskor att besöka företagets hemsida för att slå ihjäl en halvtimme bland inspirationen av företagets modeller. 

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Skor

#1 Raderad säger
2014-01-22 18:13 - Anmäl

Bra hantverk? Högst sannolikt.

Bärbara skor? Nej.
#2 Raderad säger
2014-01-22 19:12 - Anmäl

Varför skulle de inte vara användbara? Alla modeller är inte extravaganta. Drake's har några som är riktigt fina och högsta bärbara.
#3 Andreas Weinås säger
2014-01-22 19:16 - Anmäl

#1 -Jag kan hålla med om att mycket av skorna som säljs eller åtminstone presenteras är ganska svårburna men som #2 skriver så finns självklart även klassiska svarta och bruna brogues, oxfords etc. i utbudet. Sen kan man ju genom MTO alternativet göra i princip vad man vill.
#4 Halmstad säger
2014-01-22 22:18 - Anmäl

Jag tycker det är trist med att de mer exklusiva skotillverkarna alltid är så snåla med information. Jag vet inte hur andra fungerar, men för mig är det en del av ha-begäret att man faktiskt kan researcha ett objekt på ett smidigt sätt. Det är därför jag, när det gäller kläder, föredrar aldrig så fantasilösa och konventionella lookbook bilder framför artsy-fartsy arrangemang med poänglösa närbilder på modellens ansikte, dåligt ljus, märkliga vinklar osv. Vem har nytta eller ens glädje av sådan skit? Skulle vilja vara med runt konferensbordet när den marknadsstrategin lades upp.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.