Manolo logotype

WANT Les Essentiels de la Vie – möte i Florens

WANT Les Essentiels de la Vie – möte i Florens
Nyss hemkommen från vinterns modehappening nummer 1, Pitti Uomo i Florens, och med en massa intryck och inspiration i bagaget. De kommande veckorna kommer ni att få ta del av några märken som vi träffade i Florens och där vi fick möjlighet att stifta bekantskap med ägarna eller nyckelpersonerna. Först ut blir det kanadensiska accessoarföretaget med det långa namnet WANT Les Essentiels de la Vie.

Vi passade under mässan på att besöka WANT Les Essentiels mycket fina monter och fick en pratstund med de bägge grundarna; tvillingarna Dexter och Byron Peart. Dessa bröder startade märket i kanadensiska Montreal 2006. Ambitionen för dem var att skapa ett väsk- och accessoarmärke som syftade till att göra varje resa lite roligare och elegantare. Med stort intresse inom design och form hämtar bröderna sin inspiration från 50-tals arkitektur och modern formgivning. Märket har kommit att bli mest kända för sina kanvasväskor i toteformat tillverkade i ekologisk turkisk bomull och med fina detaljer och handtag i italienskt konstläder. Vi blev efter att ha fått en genomgång av höstkollektionen AW 14/15 lite extra imponerade av de väskor som var helt tillverkade i läder. Med härligt dova färger som buteljgrönt, marinblått och grått i både portföljer och i praktiska weekendväskor står de för några höstens kanske mest intressanta väskor. 

 

Delar av företagets produktutbud.

Vi fick en längre pratstund med Byron Peart och det visade sig att bröderna hade goda kontakter i Sverige då det tidigare sålt både Nudies och Acnes jeans i Kanada. Än så länge har företaget inte så många återförsäljare i Sverige och säljs i nuläget hos Nitty Gritty och Paul & Friends. Internetbutiker som Mr Porter och The Corner har även de ett stort utbud av företagets produkter och vi rekommenderar självklart ett besök på företagets hemsida.

 

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Accessoarer

Andra artiklar om varumärkena: WANT Les Essentiels
#1 Raderad säger
2014-01-16 15:45 - Anmäl

Olof eller Andreas: helt off-topic men var det någon av er som beställde en MTM-kavaj från RP-Tailors? Tyckte jag såg något som tydde på det på er tumblr. Om så är fallet så bara måste ni ju skriva om det - vore en klockren sak att täcka!
#2 Andreas Weinås säger
2014-01-16 20:13 - Anmäl

#1 - Jag fick möjlighet att testa Robins online MTM privat för att se hur måttningen fungerar då Robin är en god vän till mig sen jag bodde i Göteborg. Detta var inte mot att jag skulle publicera det på Manolo utan mest för att finjustera tjänsten och få feedback på vad som skall förbättras. Jag tycker det är fantastiskt med den ambition Robin har och hur mycket han utvecklats på kort tid men det finns alltid barnsjukdomar när man skall utveckla en måttagning där det inte är samma person som gör plagget som tar måtten och missförstånd lätt kan ske. Jag tror Robins tjänst kommer bli grym men det gör inte produkten rättvisa innan tjänsten är färdigutvecklad. Jag lyckades t ex mäta ganska fel på de kavajer i garderoben jag utgick från. Resultatet var dock av samma mått som det jag skickat in så återigen är problemet med att det inte är samma person som syr plagget som tar måtten vid online MTM.
#3 Raderad säger
2014-01-17 15:00 - Anmäl

#2 På så vis - då förstår jag, nog helt korrekt att hålla på det ett tag. Men det kunde vara intressant för framtiden åtminstone, ett så unikt koncept i Sverige är verkligen till att uppmuntra!
#4 Raderad säger
2014-01-17 15:01 - Anmäl

#2 Tack för infon förresten!
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.