Manolo logotype

Våren 2014 - Hardy Amies

Våren 2014 - Hardy Amies
Nu drar vi igång igen på allvar efter julledighet och Pitti Uomo och tittar idag närmare på ett varumärke som inte fått så mycket uppmärksamhet här på Manolo. Det rör sig om Hardy Amies, en tillverkare med anor från Savile Row och som har en del guldklimpar i sitt utbud.

För att vara ett Savile Row-företag har Hardy Amies en betydligt yngre känsla än många av sina konkurrenter. Bespokedelen finns kvar i företaget än i dag och har även utökats med en Made to Measure avdelning samt RTW kollektion.

Företagets historik härstammar från Sir Hardy som under 1960-talet revolutionerade stora delar av herrmodet i London genom att erbjuda RTW kollektioner som tilltalade flera olika klasser i det brittiska samhället och inte var ekonomiskt begränsat till överklassen. Han skrev 1964 den klassiska stilbibeln ABC of Menswear som gjorde honom till en respekterad stil- och modeskribent i hemlandet. 

Det var ingen mindre än Sir Hardy som myntade det närmast ikoniska uttrycket "A Man should look as if he had bought his clothes with intelligence, put them on with care and then forgotten all about them."

Vårens kollektion beskrivs som en dynamisk blandning av dressat och ledigt, storstad och landet samt teknologi och hantverk. 

 

Hardy Amies kombinerar klassiskt med moderna inslag som ytterplagg i starka färger.

Glencheckrutig kostym från vårens kollektion.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

Andra artiklar om varumärkena: Hardy-Amies
#1 Raderad säger
2014-01-14 14:05 - Anmäl

Det var väldigt välrakat.

Snyggt men lite anonymt bortsett från den färgglada rocken.
#2 Raderad säger
2014-01-14 14:27 - Anmäl

Riktigt snyggt, härligt med rakade modeller för en gång skull. Och även fast jag gillar det lite mer flamboyanta Italien så tycker jag det är kul med något mer "anonymt". Detta är mer bärbart i Sverige tycker i alla fall jag. Istället ligger finessen i detaljerna.
#3 Raderad säger
2014-01-14 14:29 - Anmäl

Älskar förövrigt citatet. Någonting som jag tycker svenskar generellt är dåliga på. Vi är lite stiffa, nördiga och så, så det ser sällan avslappnat ut.
#4 Raderad säger
2014-01-14 17:24 - Anmäl

Jag gillar glencheck-mönstret, och är riktigt sugen på en sådan kostym. Kan någon som är bättre bevandrad än jag förklara varför jag inte ska köpa Oscar Jacobsons variant? Vilken skulle ni ta i så fall?

http://www.oscarjacobson.com/sv/lookbook/emir_kostym/
#5 Raderad säger
2014-01-14 22:37 - Anmäl

#4 Vad är det mer specifikt du undrar över? Svårt att svara på din fråga bara sådär.
#6 Raderad säger
2014-01-15 12:01 - Anmäl

#5
Det var en rätt tramsig fråga kanske, men jag är som sagt sugen på en glencheck-kostym. Men eftersom jag är lite så där stockholmsängslig undrar jag om det är comme-il-faut att köpa en Oscar Jacobson? Det är ju inte det hetaste märket i stan, men samtidigt tycker jag modellen är väldigt snygg. Kanske jag inte ska vara så ängslig... Skulle du köpa en, Andreas? Eller har någon något annat tips när det gäller glencheck?
#7 Andreas Weinås säger
2014-01-15 13:26 - Anmäl

#6 - Frågan är så otroligt individuell. Har man en budget på max 5000 kronor och OJ sitter bra på din kropp tycker jag det är ett utmärkt alternativ som finns representerat på hemmaplan. Samtidigt kan jag säga att om det är just Glencheck du är ute efter finns det från mängder av tillverkare från prisvärda Suitsupply till exklusiva Belvest.
Om du kan tänka dig att gå upp lite i budget runt 10 000kr så kan du få en fin måttsydd kostym från t ex J Lindeberg eller Munro hos Lund&Lund där du kan välja bland mängder av glenchecktyger.

Jag tror utan att hanterat Hardy Amies personligen att de ligger på en högre nivå kvalitets/konstruktionsmässigt än Oscar Jacobson men även till ett högre pris.

Att låta bli att köpa något du gillar som sitter bra beroende på avsändaren tycker jag är synd då 99% av folk du möter inte kommer ha en aning om vem tillverkaren på kostymen är.
#8 Raderad säger
2014-01-15 19:44 - Anmäl

Tack! Bra svar, jag ska kolla upp!
#9 Raderad säger
2014-01-16 08:34 - Anmäl

I och med att OJ har föryngrat sig, antagit en modernare siluett och skaffat modeller med skägg så fungerar de alldeles utmärkt även i ett modeängsligt Stockholm ;)

A och O är ju passformen. En välsittande kostym från en budgetkedja är många gånger mycket snyggare än en dyr som sitter illa och OJ ligger ett par snäpp över random budgetkedja.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.