Manolo logotype

Fredagsinspiration - Ljus Mocka

Fredagsinspiration - Ljus Mocka
Även om den svenska vintern knappt anlänt till stora delar av landet börjar vårkollektionerna dyka upp i butiker och på nätet. Idag drömmer vi om våren och fokuserar på ljusa nyanser av mocka i en ledig men välklädd tolkning med en mockajacka istället för kavaj och ett par eleganta dressade byxor i benvit nyans.

Mockajacka - Saint Laurent, Skjorta - J.Crew, Byxor - PT01, Scarf - Drake´s, Skor - Alden, Klocka - Tudor "Snowflake"

Dela på Facebook Dela på Twitter

#1 Raderad säger
2014-01-10 15:52 - Anmäl

Snyggt!
#2 Raderad säger
2014-01-11 16:18 - Anmäl

Jag älskar mockajackor. MUMS!
#3 Raderad säger
2014-01-11 19:00 - Anmäl

Inte min stil men visst finns det highlights, precis som alltid med Manolos inspirationer. Scarfen var riktigt trevlig, och om jag någonsin skulle köpa ett par tassel loafers så tror jag att dessa från Alden skulle ligga bra till.

I den mån Manolo vill fortsätta med lite mer casual inspirationer så skulle jag själv gärna se några med rubriken "Svensk Vinter". Med helgens snöfall känns just det temat väl så aktuellt :)
#4 Raderad säger
2014-01-12 02:29 - Anmäl

Kul att Tudor får plats!
#5 Halmstad säger
2014-01-12 11:37 - Anmäl

Grundstommen i en svensk vinterkombination är en riktig varm ytterrock, kombinerat med en kavaj i lätt utförande. Centralvärmen i svenska hem (och förekommande fall arbetsplatser) sätter speciellt sydeuropeiska och brittiska tumregler för klassisk manlig stil ur spel: både för vinter och sommar.
#6 Andreas Weinås säger
2014-01-12 14:28 - Anmäl

#5 - jag vet att du varit inne på detta tidigare och det ligger tveklöst en hel del i det. Att bära grova vinterkavajer med tyg på 400gr/m är mer eller mindre meningslöst i ett uppvärmt kontorslandskap. Däremot håller jag inte med om att sommarprodukterna skulle vara ur spel. En supertunn kavaj som fungerar i ett 30 gradigt florens fungerar ju även i ett 20 gradigt Stockholm. Blir det kallare kan man alltid bära täckväst eller rock över.

Sen vill jag påstå att den största skillnaden mot sydeuropa under vintern är deras begränsade mängd nederbörd. En kashmirrock mår således klart bättre i ett torrt och kallt klimat än ett blött och kallt. Vi i Sverige/skandinavien är istället den perfekta målgruppen för vattenavstötande produkter i tekniska lösningar från t ex Herno.
#7 Raderad säger
2014-01-13 10:40 - Anmäl

Mockajackor är sjukt snyggt! Peter Haber har en riktigt snygg variant i Fiendens Fiende, har dock ingen aning om var den kommer ifrån..
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Optimo hats, Chicago

Läs mer

Shoegazing

Nyhet – Ny kollektion från Skolyx

Läs mer

Hodinkee

Three On Three: Comparing Entry-Level...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen