Manolo logotype

Lardini hösten 2013

Lardini hösten 2013
Ett av Italiens främsta inom en modemärken inom kavaj och kostymsegmentet är Lardini. Företaget producerade länge kavajer åt stora delar av branschen och märken så som Burberry och Dolce Gabbana. För några år sedan valde man likt många andra att försöka stärka det egna varumärket och har minst sagt lyckats bra med detta då man blivit en tongivande aktör i såväl det italienska butiksutbudet som på Pitti Uomo-mässan.

Lardini har funnits med sedan 1978 men som tidigare nämnts verkligen blommat ut i egen regi de senaste 10 åren. Företaget har 300 anställda och 4 egna butiker i Milano, Moskva, Baku och Xi´an. Huvudkontoret ligger i Filottrano där man har kapacitet att producera så mycket som 1600 plagg om dagen. 

Lardinis chefsdesigner Luigi Lardini arbetar likt många av de italienska konkurrenterna med mjuka, lätta konstruktioner, tvättade tyger och mycket mönster. Silhuetten har de senaste åren blivit mer modern med lite kortare kavajlängder och inslag av exempelvis jerseykavajer. 

 

Lardini tillverkar idag hela kollektioner och kan erbjuda mer eller mindre alla delar ur den manliga garderoben.

Lardinis signaturblomma i kavajslaget. En detalj som fungerat väldigt bra som en form av logotyp i ett segment där detta annars är väldigt ovanligt.

Lardini har de senaste säsongerna utvecklat en ytterplaggslinje som de kallar RVR Lardini som består av en rad avskalade plagg som kan vändas ut-och-in för olika färger. Plaggen är genomgående vattenavstötande i tekniska funktionsmaterial.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder Kavaj

Andra artiklar om varumärkena: Lardini
#1 Raderad säger
2013-12-17 15:47 - Anmäl

Även fast jag gillar nytänkande så måste jag nog säga att jag tyckte om Lardini bättre förut. Finns ju dock både klassiskt och lite mer fashion där kanske det som visas mest är det sistnämnda. RVR Lardini är grymt i alla fall!
#2 Raderad säger
2013-12-17 22:59 - Anmäl

Finns ett helt gäng med bra märken i prisklassen och då tycker jag att man får kolla på konstruktionen för att särskilja vissa åt. Vad jag har förstått det som så är de flesta av Lardinis kavajer limmade, det gör att det finns andra märken i prisklassen som gör halv t.o.m helkanvas konstruktioner istället. I övrigt gillar jag starkt husets stil, de lyckas ofta får till härliga kombinationer.
#3 Raderad säger
2013-12-18 09:27 - Anmäl

De gör mycket fint. MEN!! Att knäppa nedersta knappen på västen?!
#4 Raderad säger
2013-12-18 10:32 - Anmäl

@Sundström: Jag skulle knäppa sista knappen på den västen. Jag var inne på A.W Bauer för något år sedan och frågade just om man ska knäppa sista knappen eller inte på en väst. Det svaret jag fick var att det beror på hur västen är skuren. Så som den västen på bilden är skuren är det inte fel att knäppa sista knappe, man bör nästan göra det. Men som på den här bilden:https://s3.amazonaws.com/assets.svpply.com/large/742161.jpg?1385836444 bör man inte knäppa den sista knappen, för det går knappt, den är inte gjord för att sista knappen ska knäppas
#5 Andreas Weinås säger
2013-12-18 16:11 - Anmäl

#3 & #4 - Jag får nog gå på Pontus linje här. Att knäppa upp nedersta knappen på en väst skall för mig handla om att detta behövs göras i ett specifikt fall snarare än att det skall vara någon form av stilregel man skall leva efter. Jag gör det mer eller mindre uteslutet då höfterna i regel är bredare än midjan och det förbättrar fallet. På bilden ser man ju tydligt att västen inte spänner åt eller sitter fel så varför göra det för att göra det...

Det är för mig stor skillnad på kavajen där man oavsett passform förändrar silhuetten på kavajen om man knäpper nedre knappen eller alla tre knappar på en tre-knäppt kavaj.
#6 Raderad säger
2013-12-19 19:02 - Anmäl

Jag är ledsen. Men i min bok är det ett stilbrott, lika allvarligt som att inte sprätta krysstygnen på spruden eller att inte sprätta lappen med tillverkaren längst ner på ärmen.
#7 Andreas Weinås säger
2013-12-19 21:21 - Anmäl

#6 - Möjligtvis i Roetzels bok men inte i min. Kan man inte se förbi en sådan detalj riskerar man man att missa mycket bra...Självklart din åsikt och jag säger inte att ditt sätt att se på det är fel.
#8 Andreas Weinås säger
2013-12-19 21:23 - Anmäl

....Men skall man vara petig så gäller ju det här med att knäppa upp nedersta knappen på såväl väst som kavaj framför allt vid enkelknäppt utförande. I detta fall är den dubbelknäppt. Precis som man i regel knäpper upp en enkelknäppt kavaj när man sätter sig men inte en dubbelknäppt.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Amended Friday Polos in stock – and...

Läs mer

Shoegazing

Nyhet – Ny kollektion från Skolyx

Läs mer

Hodinkee

Bring a Loupe: Two Omega Chronographs...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen