Manolo logotype

5 x Korthållare

5 x Korthållare
Fokus går vidare på ämnet accessoarer och tillbehör och kommer idag till förvaring av kort och sedlar. Tiden för myntfack och plånböcker tjocka som biblar är förbi och vi vill istället lyfta fram slanka eleganta modeller som utan problem kan bäras i innerfickan på kavajen utan att förstöra varken fall eller silhuett.

Självklart finns det otroligt många varianter att välja på och beroende på vad man personligen är i behov av. Vissa har behov av fler antal kredit, firma eller csn-kort och andra klarar sig med så lite som tre kortfack för ett platt och sobert alternativ. 

Vi har tittat på lite olika modeller som föll oss lite extra väl i smaken. 

 

parabellum är ett amerikanskt varumärke som gör alla produkter för hand av högsta kvalitet. Här i form av en platt och diskret billfold i bisonskinn. (Mr Porter)

Italienska Santoni är såklart mest kända för sina skor men behärskar självklart konsten att tillverka korthållare. Samma fantastiska finish som företagets skor är kända för återfinns på plånböckerna. (Oger.nl)

Klassiska lyxvarumärket Bottega Veneta gör i sitt klassiska flätade utförande en av marknadens finaste korthållare. (Mr Porter)

Berg&Berg har utöver sitt fina utbud av slipsar och stickat en rad fina läderprodukter. Våra favoriter är korthållarna i mocka. Ett klart känsligare val för bakfickan av jeansen men supertrevligt i innerfickan på kostymen. (bergbergstore.com)

Säga vad man vill om priserna men Kiton är ett oerhört inspirerande företag som mer eller mindre alltid levererar produkter i det absolut högsta segmentet oavsett om det rör sig om en kostym eller en korthållare. Även översta bilden (vintage-revival)

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Accessoarer Lädervaror

Andra artiklar om varumärkena: Berg & Berg Bottega-Veneta Kiton Santoni
#1 Raderad säger
2013-12-16 12:32 - Anmäl

Även ACNE gör en snygg och relativt billig korthållare.
#2 Raderad säger
2013-12-16 12:52 - Anmäl

Mulberrys variant i oak är löjligt snygg. Bra nivå på övriga i artikeln.
#3 Raderad säger
2013-12-16 16:30 - Anmäl

Jag är rätt förtjust i Drake's nya modell som är fodrad med deras Ancient Madder-siden. http://www.drakes-london.com/online-shop/new-arrivals/folding-leather-business-card-case
#4 Tom Selleck säger
2013-12-16 18:29 - Anmäl

Chester Mox har en hel del fint i Museum Calf- och Horween-skinn.
#5 Raderad säger
2013-12-16 21:08 - Anmäl

Borde faktiskt även ha med en svensk, PALMGRENS. Har en själv i cognac och den enda korthållare som för mig klart mer än 2 år
#6 Andreas Weinås säger
2013-12-17 12:13 - Anmäl

#3 - Det har varit rätt mycket Drake´s här vilket är naturligt då de gör fantastiska produkter. Korthållarna var inget undantag. Bra tips!

#4 - Har sett flera företag erbjuda produkter i skinnet "Radica" (Museum Calf) från italienska garveriet Ilcea men då det gick i konkurs i höstas vet jag inte hur det kommer bli med det i framtiden. FInns ioförsig en rad garverier som fokuserar på samma flammiga finish.

#5 - Palmgrens gör bra grejer! Finns som ni ser i kommentarsfältet en rad spännande aktörer. Vi menar inte att våra 5 är överlägsna och folk får mer än gärna fylla på med egna reflektioner.
#7 London säger
2014-09-15 16:20 - Anmäl

Berluti gör f.ö. extremt fina korthållare.
#8 Mette Grindland säger
2016-11-15 15:40 - Anmäl

Se bredal-wild før korthållare.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Our Spring/Summer Top 10, 2019

Läs mer

Shoegazing

Bildspecial – Moscow Trunk Show

Läs mer

Hodinkee

Editors' Picks: Forbidden Fruit: Four...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen