Manolo logotype

Säsongens lediga ytterplagg

Säsongens lediga ytterplagg
Vi har behandlat den klassiska paletån och ytterrocken men för de som känner att dagarna i kavaj och kostym är lätträknade har vi även alternativ för en välklädd vardag i ledigare tolkning. Beroende på temperatur och klimat finns det mängder med trevliga alternativ som håller stilen under vinterhalvåret.

För de allra kallaste dagarna under den svenska vintern är det svårt att slå en tjockare dunjacka. Ofta försedd med gåsdun och pälskrage kan en något längre modell klara temperaturer en bra bit under fryspunkten. Visst stilen blir sällan speciellt skräddad men i rätt utförande kan det  vara ett såväl funktionellt som stilfullt alternativ i mitten av januari. 

 

Fodrad vinterjacka från italienska ytterplaggsspecialisten Herno (även översta bilden). Dessa modeller klarar så mycket som neråt 30-minusgrader och har en matt flanellkänsla i ytan.

Även Woolrich har gjort en smakfull tolkning av den dunfodrade vinterjackan. Här i en klarblå nyans. (Oger.nl)

 

Nästa typ av jacka är den så kallade peacoaten eller skepparkavajen. Vad som kännetecknar modellen är  att den är dubbelknäppt, något kortare än den klassiska ytterrocken och ofta i ett ruggat rustikt material. Skepparkavajen är ett utmärkt alternativ som komplement till den mer formella långa rocken och kan absolut bäras över kavaj. Beroende på färg och material kan modellen ge ett väldigt olika intryck men vanligast är skepparkavajen i mörkgrå ull. 

Supersofistikerat alternativ från italienska Loro Piana. En peacoat i babykashmir har en lika fantastisk känsla som prislapp. (Mr Porter)

Ett prisvärt alternativ från amerikanska J.Crew. som här gjort en klassisk tolkning av skepparkavajen. En modell som med fördel kan knäppas hela vägen upp för att skydda mot vind och kyla. (Mr Porter)

Sist ut är den minst värmande modellen som kommer perfekt in vid mildare dagar och en bra bit in i vår. Då talar vi om de senaste årens mycket populära quiltade dunkavajer. I en hybrid mellan kavaj och jacka får man här ett avslappnat men välklätt intryck med en produkt som klarar temperaturer ner mot fryspunkten och som ofta är försedd med ett skyddande innerkrage. 

 

Olivgrön modell från klassiska franska Moncler. Modellen är kavajbaserad men har ett löstagbart innerfoder som varmer upp i halsen. (braun-hamburg)

Montecore har blivit kända för just den här typen av quiltade ytterplagg och har en rad väldigt fina tolkningar av rockar och kavajer med dunfoder. Här i ett dubbelknäppt utförande, perfekt för våren eller milda vinterdagar.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder Ytterplagg

Andra artiklar om varumärkena: Herno Moncler Woolrich Montecore
#1 Raderad säger
2013-12-09 20:29 - Anmäl

Finns Herno i Göteborg eller någon bra hemsida att beställa ifrån?
#2 Raderad säger
2013-12-09 20:36 - Anmäl

@ von Anka - Spiga 3 och Linnégatan 2 har Herno i Göteborg. Spiga 3 har även en ny onlinebutik på www.spiga3.se där du kan beställa om du föredrar det.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Hermes silk printing, Lyon: Factory...

Läs mer

Shoegazing

Inför London Super Trunk Show 2019

Läs mer

Hodinkee

First Photos: The Bulgari Octo...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen