Manolo logotype

Fredagsinspiration - Den gröna kavajen

Fredagsinspiration - Den gröna kavajen
Den mörkblå kavajen må vara den mest tidlösa och mångsidiga men idag tittar vi på ett lite mer udda färgval. Den gröna kavajen är en av de mest underskattade plaggen och gör sig ofta väldigt bra till varma toner av brunt, blått och beige. Glöm illasittande golfkavajer och fokusera på en mättad, mossgrön nyans med en svag överruta.

Kavaj - Isaia, Skjorta - Eton DnA, Kashmirslips - Viola Milano, Byxor - PT01, Skor - Church´s Peccaryhandskar - Hestra, Kashmirmössa - Loro PianaKlocka - Omega Speedmaster

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar om varumärkena: Church’s Eton Hestra Isaia Napoli Loro-Piana omega PT01
#1 Alexander säger
2013-11-30 19:51 - Anmäl

Finns det någon som säljer billigare peccaryhandskar? Jag har letat en del men inte hittat något.
#2 Andreas Weinås säger
2013-11-30 23:17 - Anmäl

#1- I dagens läge går det säkerligen att fynda Peccary till lägre pris men då materialet är både dyrt och svårarbetat kan man ställa sig frågan om det verkligen är Peccary man skall satsa på vid val av billigare handskar. Man kan göra liknelser med Kashmir och Cordovan. Rent tekniskt finns det tröjor och skor av respektive material från budgetalternativ men får man verkligen ut fördelarna av respektive material när man väljer fjärdehandssorteringen som det ofta innebär för att komma ner i pris.

Vill tydliggöra att jag absolut inte har något emot att man köper billigare handskar än Peccary för 1700kr. Däremot tror jag det finns bättre material lämpade för billiga handskar. Jag skulle t ex välja en tröja i Merinoull för 1000 kr framför motsvarande i Kashmir då man helt enkelt får bättre fibrer och material för pengarna i det fallet.
#3 knutte säger
2013-12-01 20:44 - Anmäl

Du tog mössan endast för att provocera va?

Annars en trevlig ensemble.
#4 Alexander säger
2013-12-01 21:45 - Anmäl

Tack Andreas. Det du säger stämmer självklart. Grejen är att jag har redan andra handskar som fungerar bra och är ganska dyra och fina(svarta i lamnappa) men att jag tycker om utseendet på peccary-handskar. Om du har något exempel på billigare sådana kollar jag gärna in det.
#5 itsivp säger
2013-12-03 14:12 - Anmäl

Har en körsnär i Ungern som har fantastiska Peccary handskar (dam o herr) i många olika färgvarianter! Dock bara i svart med foder! Återkommer med mer info om priser, men ofodrade damhandskar i halvlång modell låg på ca 800 kr.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Leffot

Saint Crispin’s trunk shows in Chicago...

Läs mer

Permanent Style

Sartoria Panico – a last great of...

Läs mer

Shoegazing

Vinnare i tävlingen om skovårdsprodukter

Läs mer

Hodinkee

Happenings: The British Horological...

Läs mer

The Armoury Lightbox

Fall Winter 17 Ring Jacket sports...

Läs mer

Skoaktiebolaget

Skoaktiebolaget - Simone Abbarchi Trunk...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen