Manolo logotype

Höstens handskar

Höstens handskar
Hösten är över oss sedan en tid tillbaka och vintens kyla allt mer framträdande. Därför tänkte vi idag lyfta fram en av hösten och vinterhalvårets elegantaste accessoarer nämligen handsken. Lika stilig som funktionell och beroende på material användbar till mängder av situationer och stilar. Ett par kvalitetshandskar må kosta men likt skorna är de en investering för år framöver.

Vad man föredrar i handskväg varierar såklart. Har man en ledigare stil kan ett par grövre skinnhandskar med lamullsfoder vara ett utmärkt val för de kallaste vinterdagarna. Bär man till vardags kostym är kanske den eleganta lamnappan med sin blanka yta och släta textur att föredra. Eller varför inte det kanske mest exklusiva valet i handskväg: ett par handsydda ofodrade peccaryhandskar. 

 

Handskvärldens Rolls Royce. Handskmakargjorda, Ofodrade handskar i peccaryskinn som sys för hand från svenska Hestra för ca 1700 kronor. Peccary som är vildsvinsskinn anses som det mest slitstarka och åldras oerhört vackert.

Ett prisvärt alternativ till de exklusivare skinnkvaliteterna är Hjortskinn som har en mjuk och matt karaktär som åldras fint till ca en tredjedel av priset för Peccary.

Ett par svarta handskar i lamnappa är bland det elegantaste man kan bära. Passar utmärkt till den mörka kostymen och blankpolerade oxfords.

En annan anrik tillverkare är brittiska Dent´s som här tagit fram en handske som möjliggör för användning mot touch screen skärmar på t ex smart phones och surfplattor. (Mr Porter)

Brittiska Drake´s är kanske främst kända för sina slipsar men har en del fina handskar i utbudet. Här i mörkbrun mocka med lila kashmirfoder.

Italienska Merola från Rom tillverkar handskar av den Italienska skolan. Här i form av ett par härligt fodrade fårskinnshandskar. (Mr Porter)

 

Översta bilden - Fyra handskar från Florensbaserade Madova. 

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Accessoarer Handskar

Andra artiklar om varumärkena: Drakes Hestra Johnstons Dents
#1 Raderad säger
2013-11-25 13:19 - Anmäl

Fina handskar, skulle dock välja bort varianten i hjortskinn på grund av etiketten de har satt dit. Vill ha mina helt utan logo/etikett.
#2 Raderad säger
2013-11-25 20:46 - Anmäl

Finns inget snyggare än handskar i Peccary-skinn enligt mig! Välbehövlig artikel för många därute i kylan.
#3 Raderad säger
2013-11-25 21:07 - Anmäl

Dagen efter man hade införskaffat ett par lila handskar i lamnappa kom denna artikel upp, där ser man.

Kan varmt rekommendera märket ellegant.
#4 Raderad säger
2013-11-25 23:39 - Anmäl

helnöjd med mina Dents från ebay, 30 gpb, visserligen med innerfoder av fleece så man kan frysa något de absolut kallaste dagarna om vintern. Alla andra dagar är de perfekta.

3 vintrar senare och de är som nya.
#5 Raderad säger
2013-11-29 07:44 - Anmäl

Jag tycker den där typen av sömmar som är på alla handskmodeller ovan är skitfult, stora grova sömmar som gör handsken otymplig. Jag skulle vilja se några modeller med "nättare" sömmar.
#6 Andreas Weinås säger
2013-11-29 11:37 - Anmäl

#5 - Då kan du med fördel välja en maskin/piquesydd handske som har små stygn istället. Personligen gillar jag de tydliga sömmarna ovan och vet inte vad som skulle göra den otymplig. Det handlar snarare om att välja rätt passform och storlek.
#7 Halmstad säger
2013-11-30 10:23 - Anmäl

Fingrarna blir ju lite fyrkantiga och klossiga när de sys på det där sättet i kombination med ett lite tjockare skinn. Kanske det Ville menar
#8 Andreas Weinås säger
2013-11-30 19:17 - Anmäl

#7 - Jag förstår tanken men är handsken i rätt storlek är detta sällan ett problem. Man får tänka på att fingrar är runda och inte platta och att handskmakargjorda handskar tillverkas på detta sätt av en anledning. Sen är maskinsömnad vs handsytt kanske snarare en estetisk preferens och gör inte jättestor skillnad i just detta fallet.
#9 Latitude säger
2014-08-27 22:44 - Anmäl

J.L handskar ser riktigt schyssta ut även dem ! Dock vet jag ej hur de är i praktiken.
#10 Brogueman säger
2015-11-27 18:06 - Anmäl

Är det någon som har tips på handskar med foder i merinoull? Jag är ylleallergiker, men har märkt att strumpor med merinoull fungerar.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

The best cloths of Spring/Summer 2019

Läs mer

Shoegazing

Inför London Super Trunk Show 2019

Läs mer

Hodinkee

HODINKEE Radio: Baselworld 2019...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen