Manolo logotype

Hackett London hösten 2013

Hackett London hösten 2013
Hösten är nu sen en tid tillbaka över oss men än finns det höstkollektioner att belysa. För en tid sedan skrev vi om Gieves&Hawkes som lanserade kollektionen "Gentlemans Wardrobe" helt tillverkad i Storbritannien. Idag tittar vi på en annan av de klassiska britterna nämligen Hackett, ett varumärke som ofta benämns som Storbritanniens motsvarighet till Ralph Lauren.

Höstens kollektion från Hackett präglas enligt företaget av en mer omtvistad sida av brittiska karaktärer och stilikoner som kännetecknar Hacketts herrkläder. Den hungriga ambitionen av entreprenören, excentriciteten av en bohemisk konstnär samt adrenalinet och våghalsigheten i en racingförare. Alla delar  ämnar att kasta ett fräscht nytt ljus över de skräddade element som sammanfattar varumärkets handstil.

Vi tittade närmare på några delar av kollektionen när företaget visade upp den på London Fashion Week tidigare i år. 

 

Plommonstop var en genomgående brittisk detalj i kollektionen.

Senapsgula byxor behöver inte ge clownstämpel om de kombineras med kavaj i dova färger och avslappnade material.

Flanellkostymen är ett givet inslag i såväl brittiskt som italienskt herrmode.

Kollektionen gick mycket i toner av grått.

Vita byxor är för många otänkbart på vintern men i en krämvit/offwhite nyans fungerar de ofta utmärkt även under vinterhalvåret.

Mönsterexplosion från Hackett London.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

Andra artiklar om varumärkena: Hackett
#1 Raderad säger
2013-11-20 14:47 - Anmäl

Riktigt snyggt. Dock tror jag att vissa av de plagg man ser kanske passar bäst i en sin egen miljö(UK), precis som vissa av de Italienska prylarna vi sett tidigare kan vara lite svårare att få till bra uppe hos oss i norr. Om jag skulle åka kollektivt till jobbet en vanlig morgon iförd plommonstop, så får man nog vara beredd på att folk tittar. Men ändå roligt att se bilder på det.
#2 Halmstad säger
2013-11-20 18:50 - Anmäl

10/10
#3 Raderad säger
2013-11-20 21:11 - Anmäl

11/10!
#4 Raderad säger
2013-11-21 00:32 - Anmäl

För självmedvetet och för excentriskt, men extremt stilsäkert sammansätt. Dessutom går ju många av plaggen att bära på ett rimligare vis. 9/10, som vanligt från Hackett!
#5 Raderad säger
2013-11-21 00:45 - Anmäl

Fan, man blir lite avis. Skulle också vilja klä mig såhär fast då blir man nog, med största säkerhet, tittad snett på när man går på gatan.
#6 Halmstad säger
2013-11-21 06:37 - Anmäl

Hattarna är ju bara en symbolisk "nod" åt det brittiska. Det är bara att skruva ned catwalkens excentricism några steg så har vi manlig stil bortom det fattbara. Och det bästa är att när man är excentrisk är man det inte på fel sätt, dvs. tramsa med passform, extrema byxlängder, strumplöst, och liknande.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.