Manolo logotype

Brunello Cucinelli Hösten 2013

Brunello Cucinelli Hösten 2013
Brunello Cucinelli har varit en trogen favorit här på Manolo de senaste åren och hösten får oss inte att ändra den uppfattningen. Cucinelli har de senaste åren mer eller mindre definierat italienskt herrmode och varit starkt bidragande till en kultur av avslappnat välklätt mode där formella och lediga plagg kombineras och materialen får stå i fokus.

Med Cucinelli vet man att det inte kommer bli en färgexplosion alá Polo Ralph Lauren eller Tom Ford. Istället har fokus sedan starten alltid legat på mättade toner och en bas av blått, brunt och grått. Oavsett om det handlat om kostym eller lediga cargos är det material i finaste kvalitet som går hand i hand med företagets filosofi.

Brunello Cucinelli har olikt många i den ofta smutsiga textilindustrin från grunden haft ett fokus på mänskliga värden och socialt ansvar både internt inom sitt företag men även externt mot underleverantörer och väverier. Företaget lägger årligen stora summor på att ge tillbaka till samhället och staden Solomeo där företagets huvudkontor; ett slott från 1300-talet ligger beläget. 

"I dream about a form of modern capitalism with strong ancient roots, where profit is made without harm or offence to anyone. Money has a real value only when it is spent to improve the life and development of people, and that is our goal." - Brunello Cucinelli

Vi tittade närmare på höstens kollektion och tog fram det vi gillade bäst.

 

Enkelknäppt paletå i nougatbrunt passar till otroligt mycket i garderoben och riskera inte att bli lika extremt som kamel.

Korta funktionsjackor ovanpå kavaj är ett klassiskt signum för Cucinelli.

Flanellkostym med ledigare ytterplagg.

Företaget har även utökat kollektionen med en rad exklusiva skinnväskor.

Tunn täckväst över kostym för en mild italiensk höst.

Brunello Cucinellis tolkning av Smokingen

Ni hittar Brunello Cucinelli exklusivt i Sverige hos Lund & Lund i Stockholm.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder Kavaj

Andra artiklar om varumärkena: Brunello Cucinelli
#1 Raderad säger
2013-10-28 14:44 - Anmäl

Säga vad man vill om deras prissättning (som många hävdar är rejält saltad) men sällan blir jag så inspirerad av kampanjbilder som av Cucinellis. Västen på den allra översta bilden ser helt fantastisk ut!
#2 Raderad säger
2013-10-28 14:56 - Anmäl

Otroligt snyggt och inspirerande. Någon byxa var kanske lite väl tight och kort , men det är skönt att se att det smala byxmodet hänger kvar. Det här är min färgskala - blått, brunt, vitt och grått. Borde det inte vara något fler kontraster i accessoarer, dock.
#3 Raderad säger
2013-10-28 17:47 - Anmäl

Jag tycker det ser dåligt ut när ytterplagg över kavaj inte är längre än kavajen. Vidare ser det inte bra ut med sådär korta byxben haha.

Deras material/färger e ju väldigt härliga i all fall! Har själv ett par av deras kashmirtröjor och dem är riktigt härliga.
#4 Raderad säger
2013-10-28 20:09 - Anmäl

Är beredd att instämma med ovanstående, det är inte snyggt när benen är så korta, ej heller så smala som på näst översta bilden. Vid en snabb titt är det svårt att se om han har byxor eller långkalsonger/tights på sig.

Förutom byxorna var kläderna dock helt fantastiska, nougaterna paletån i synnerhet.
#5 Raderad säger
2013-10-28 20:43 - Anmäl

Brunello Cucinelli, ett geni ibland oss. Enligt mig inte en av hans starkaste kollektioner men västen och kavajen på översta bilden vinner många poäng.
Påtal om kollektioner, hans höst och vinterkollektioner ligger på hemsidan men inte hans sommarkollektioner. Någon som vet vart man kan få tag i sommarkatalogerna eller varför han endast lägger ut höst och vinterkollektionen?
#6 Raderad säger
2013-10-28 23:34 - Anmäl

Både västen och tyget på kavajen på bild 1 är ju klockrena! Punkt slut.
#7 Halmstad säger
2013-10-29 10:48 - Anmäl

Användandet av täckvästarna har utvecklats de senaste par åren. Fr.a. skall den bäras utanpå kavaj och vara tunn och diskret. Gärna lätt mönstrad och i en färg som drar bort den från associationerna till sport och fritid. Om man däremot kör med en bullig täckväst under kavaj (eller över också ,för den delen) blir det de där "skottsäker väst" vibbarna jag är helt allergisk mot. Väljer man jacka slipper man helt den effekten: då kan t o m bullig jacka funka OK (även om jag rent generellt är emot idén om täckis + kavaj/kostym)
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.