Manolo logotype

Butikskollen - Gabucci

Butikskollen - Gabucci
Butikskollen går på allvar in i hösten 2013 och idag har vi tittat närmare på en av landets mest ambitiösa satsningar. Gabucci som levererat herrmode av högsta klass sedan 1994 på Smålandsgatan 2 flyttade nyligen till nya lokaler. Med 200 kvadratmeter fördelat på två våningar samt en mycket påkostad och välplanerad renovering har Gabucci ytterligare stärkt sin position som en av Sveriges och Nordens främsta inom herrmode.

På Nybrogatan 14 i centrala Östermalm, bara ett stenkast från den gamla butiken slog Gabucci i månadsskiftet september/oktober upp dörrarna. Med arkitetduon Broberg & Ridderstråle har man verkligen hittat en perfekt balans mellan funktion och estetik. Butiken delas upp i två våningar där den övre fokuserar på det något mer avslappnade och är fylld med eleganta kavajer, dunjackor, kashmirtröjor och accessoarer. Den imponerande undervåningen är mer eller mindre helt avsedd till kostymavdelning och här samsas plagg från bl a Caruso, Attolini, Isaia och Belvest med det egna varumärket Gabucci. Även om Gabuccis högsta nivå varit skyhög i många år fick vi intrycket att man nu även hittat en större bredd av plagg och produkter som spänner över fler prisklasser men fortfarande följer butikens röda tråd. 

Vi fick chansen att ställa några frågor till Bob Tavakoli, grundare och ägare av Gabucci.

Grattis till den nyöppnade butiken. Hur gick tankarna när ni bestämde er för ny lokal?

I flera år har vi känt att den lilla lokalen har hämmat vår utveckling. Det har inte varit lätt att hitta något bra alternativ som är "lagom" stor, inte för långt ifrån den gamla och med trevlig atmosfär. Till slut dök den upp och då var det inget att tveka på. 

Utöver de nya större och nyrenoverade lokalerna, vad finns det mer för spännande nyheter på Gabucci?

Vi har framför allt börjat komma igång på allvar med vår egen label "Gabucci" som består av kostymer, kavajer och rockar. Två andra trevliga nyheter är märkena Aspesi och Fedelli. Det sistnämnda är absolut en av dem bättre kashmirproducenterna i Italien. Vi vill också fördjupa vårt samarbete med våra befintliga leverantörer som vi varit mycket nöjda med.

Vilken är er filosofi när ni väljer ut varumärken, plagg och produkter till butiken?

Vår filosofi är att arbeta med seriösa tillverkare av plagg producerade i Italien. Kläderna måste ha en bra passform och vi vill kunna erbjuda en bred tygkollektion. Kunden ska känna att han får den bästa produkten till det pris han betalar oavsett vilken prisklass han valt att lägga sig i.

Ni har drivit Gabucci sedan 1994, vilken är den tydligaste utvecklingen du sett i efterfrågan hos kunderna?

Svenska män är mer medvetna idag och efterfrågan är större på hög kvalitet. "Made in Italy" är starkt och något kunderna vill ha. Jag tror sociala medier har haft en stor påverkan på svenska män, speciellt den yngre generationen och i synnerhet "Gabucci-männen".

Om du fick rekommendera tre saker som du är extra stolt över i butiken i nuläget, vilka skulle det vara?

Kunnandet och expertisen hos vår personal i alla kategorier oavsett om det rör sig om konfektion, skor eller MTM. Sen även vårt sortiment och inte minst den fina lokalen som Mats Broberg och Johan Ridderstråle har ritat åt oss.

 

X

Ett av rummen på övervåningen

Nytt för säsongen är skjortleverantören Mazzarelli erbjuder extremt prisvärda skjortor med några få handsydda detaljer och tilltagna buttondownkragar.

Fedelli Cashmere; En av italiens främsta kashmirproducenter.

En annan nyhet är slipsproducenten Errico Formicula. Handsydda slipsar med seven fold-konstruktion tillverkade i samma fabriker som Borrelli för ca 900 kronor.

Gabucci är ensamma i Sverige med Italienska Bontoni. Ett företag som anses vara bland de allra främsta inom finish i skovärlden.

Fantastiska scarfs med motiv av höstlöv.

Rutiga och lediga kavajer i höstiga toner

Avslappnat välklätt; ett signum för övervåningen på Gabucci.

Nedervåningen är helt dedikerat till det skräddade med ett stort utbud av kavajer kostymer och rockar. Här i från Caruso.

Ett hav av slipsar från anrika E.Marinella.

Den egna linjen Gabucci som sys i Neapel innehåller flera modeller av kavaj, kostym och rock. Här i en okonstruerad dubbelknäppt kostym

Mästarnas Mästare: Cesare Attolini - Världens kanske främsta konfektionskostymer.

Dubbelknäppt rock från Isaia. Ett företag som fokuserar på en lite yngre tolkning av välskräddat herrmode.

Rock från egna linjen Gabucci

Gabucci erbjuder även ett mindre utbud av produkter från Loro Piana. Tröjorna i Babykashmir är något utöver det vanliga.

Viloplats medan vänner, make eller kollegor provar kostym.

 

Gabucci (Stockholm) 

Adress: Nybrogatan 14, 114 39 Stockholm

Tel/Fax: 08-678 07 30

Hemsida: www.gabucci.se

Öppettider: Måndag – fredag 10-18, Lördag 10-16, Söndag Stängt

Varumärken: Alessandro Gherardi, Aspesi, Barba Napoli, Mazzarelli, Belvest, Boglioli, Caruso, Cesare Attolini, Doriani Cashmere, E. Marinella, Errico Formicula, Fedelli, Finamore Napoli, Gabucci, Gierre Milano, Herno, Incotex, Isaia,  Jacob Cohen, Loro Piana, Petronius 1926, 

Skor: Bontoni, Church´s

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Butikskollen

#1 Raderad säger
2013-10-22 15:54 - Anmäl

Har du nån aning vad priser på kostymer från Isaia, Attolini och Belvest ligger på rtw och MTM från ungefär?
#2 Andreas Weinås säger
2013-10-22 16:20 - Anmäl

#1 - Vet inte exakta priser då det självklart varierar enormt beroende på tygerna man använt.

Tror Isaia och Belvest bägge ligger runt 15 000kr och Attolini närmare det dubbla för en kostym.

Ofta är dock premiet för MTM mindre i den högsta prisklassen då produkterna oavsett tillverkas för hand och skärs ut separat vilket ger ett relativt litet tidspåslag för att producera ett plagg med andra mått. Sen är det omöjligt att säga vad priset på MTM landar då tyget styr priset enormt. Attolini kan kosta det fem gånger så mycket i ett 100% kashmirtyg som en bomullsväv.
#3 Raderad säger
2013-10-22 16:20 - Anmäl

Har du information om prisnivå på den egna linjen, kavaj alt kostym alt rock?
#4 Andreas Weinås säger
2013-10-22 16:26 - Anmäl

#3 - Den egna linjen låg på ca 6500-9000kr i kostym (beroende på tyg) där den dyraste var i s180 ull och de billigare i flanell och enklare ull. Rockarna låg även de runt 6500-7000kr vill jag minnas. Kavajernas pris hann jag tyvärr inte uppfatta. Då det rör sig om okonstruerade kavajer och halvkanvaskonstruktion med en rad handsydda detaljer tycker jag prisnivån är väldigt bra till vad man får.
#5 Raderad säger
2013-10-22 16:27 - Anmäl

Nya lokalen är verkligen suverän! Har dock missat Mazzarelli, vad ligger prisnivån på ungefär?

Mvh
Hampus
#6 Andreas Weinås säger
2013-10-22 17:26 - Anmäl

#5 - Mazzarelli ligger på 1000 kronor skjortan :)
#7 Raderad säger
2013-10-22 18:30 - Anmäl

Man ber om mera Bontoni, några timmar senare levererar Manolo. Det får man kalla bra service! :D
#8 Raderad säger
2013-10-22 22:15 - Anmäl

Hör jag ett ord till med ändelsen -i tror jag att jag har druckit min sista espresso.
#9 Andreas Weinås säger
2013-10-22 22:25 - Anmäl

#7 - We aim to please Sir ;)

#8 - Hahaha! Förstår dig till viss del men se det såhär...Hos Gabucci och i Sverige får du ändå det bästa av Italien i form av kläder utan baksidorna (politik, ekonomi, barnaga och felparkeringar) ;)
#10 Raderad säger
2013-10-22 23:17 - Anmäl

Andreas Weinås, har du nå erfarenhet av mtm tjänst av skjortor och kostymer från Gabucci som du kanske kan dela med dig av?
#11 Raderad säger
2013-10-23 00:24 - Anmäl

Finns det något franskt herrmode? Kan ni inte skriva om det i så fall. Fransmän är ju relativt välklädda och det kan inte bara finnas italienare, britter och jänkare?
#12 Andreas Weinås säger
2013-10-23 08:36 - Anmäl

#10 - Har faktiskt inte testat MTM hos Gabucci men när det kommer till all MTM handlar det om två saker huvudsakligen. 1. Kompetensen hos producenten 2. Kompetensen hos de som måttar.
Finns inte det förstnämnda spelar det ingen roll om måtten är perfekta för det kommer inte vara en välsydd kavaj/skjorta ändå. Samtidigt så är det oerhört viktigt att personalen som måttar har en bild av vad du är ute efter och således kan komma med råd och tips för att få ett så bra slutresultat som möjligt.
Även om jag inte själv testat MTM på Gabucci känner jag många som har gjort det och aldrig hört något negativt. De använder sig så vitt jag vet av Caruso, Belvest och Attolini för MTM i nuläget vilket är tre väldigt kompetenta kostymtillverkare. I skjortväg tror jag de har MTM från Finamore och Gherrardi.
#13 Andreas Weinås säger
2013-10-23 08:42 - Anmäl

#12 - Självklart finns det bra franskt herrmode, vore naivt att påstå något annat av oss. Det finns anrika skrädderiet Ciffonelli i Paris, klassiska skomakaren Berluti som satsat på en linje kläder och klassiker som Saint Laurent och Dior. Dock ligger fokus ofta på Couture & Catwalk och de skräddade franska märkena är inte lika vanliga.

Mina egna erfarenheter har tyvärr inte lämnat efter sig något större intryck av fransmännens stilkänsla men det innebär såklart inte att det inte finns välklädda herrar där med.
Vi kan absolut titta närmare på området men det är inget som legat oss extra varmt om hjärtat.
#14 Raderad säger
2013-10-23 09:17 - Anmäl

Bra idé med fransk stil: jag gillar i.o.f.s. italienskt, brittiskt och den mer dämpade delen av det amerikanska, men frankrike måste ju ha en hel del intressant att erbjuda.

Ser fram emot en liten översikt.
#15 Raderad säger
2013-10-23 10:21 - Anmäl

Tror dock att just Caruso syr Dior:).
#16 Andreas Weinås säger
2013-10-23 11:12 - Anmäl

#15 - Det förvånar mig inte det minsta! Problemet är att man får ändå särskilja varumärken från fabriker/producenter. Även den absoluta majoriteten av brittiska och amerikanska kavajer sys i Italien. Detta beror mycket på att det finns en extremt stor spetskompetens inom just kavaj/kostym och arbetslönerna är fortfarande lägre än i USA eller UK.

Designen ligger däremot kvar i hemlandet vilket gör att Caruso inte har någonting att göra med hur Diors kavajer ser ut i snitt och design. Därför är underarbetet ofta av god kvalitet hos tillverkare som Prada, Dior, Saint Laurent etc men man betalar ofta ett ganska ansenligt premium för designen.
#17 Andreas Weinås säger
2013-10-23 11:14 - Anmäl

Brittiska och amerikanska "Kvalitetskavajer" är det värt att tillägga :)
#18 Raderad säger
2013-10-23 13:37 - Anmäl

Hej, jag tänkte tipsa om den gamle reporterlegenden Gay Talese (Esquire, New Yorker). Bildgoogla på den mannen, hans pappa var italiensk skräddare som invandrade till Brooklyn. Gay, nu 81, gick i gymnasiet med skräddarsydda kostymer, och han gör det fortfarande, finns få bilder på honom utan tredelad kostym. På hans hemsida finns några korta artiklar där han pratar kostymer och herrmode: http://www.randomhouse.com/kvpa/talese/essays.html
Han finns på många youtubeklipp, alltid oklanderligt klädd.
#19 Raderad säger
2013-10-24 16:52 - Anmäl

#8 En espresso, flera espressi...?
#20 Alexander Guzman säger
2014-05-23 11:17 - Anmäl

Vad ligger prisnivån för era Caruso idag?
#21 Charles säger
2014-09-12 20:26 - Anmäl

Hur är kvalitén på Mazzarelli? Lika bra som det estetiska eller risk för att de krymper efter maskintvätt m.m.?
#22 Charles #2 säger
2014-09-16 16:31 - Anmäl

Hur är kvalitén på Mazzarelli? Lika bra som det estetiska eller risk för att de krymper efter maskintvätt m.m.?
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

The best cloths of Spring/Summer 2019

Läs mer

Shoegazing

Inför London Super Trunk Show 2019

Läs mer

Hodinkee

Watch Spotting: Akrivia Founder Rexhep...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen