Manolo logotype

5 x Chukkas

5 x Chukkas
Vi har berört de klassisk snörkängorna men om man föredrar en lite lägre känga som fungerar till det mesta i garderoben är Chukkas ett av de bästa alternativen på marknaden. I mängder med material, läster och nyanser öppnar modeller för möjligheten till såväl dressade som avslappnade kombinationer.

Chukkas kallas stundtals även för ökenkängor och även om modellerna egentligen inte är identiska ses de bägge som ett tidlöst val på såväl Steve McQueen som Brunello Cucinelli. Det utförande vi håller allra högst är Chukkas i mellanbrun mocka med en tålig gummisula och rund läst. Ett utförande som gör sig bättre till jeans och flanell än s120 men passar utmärkt till nästan alla lediga och semiformella stunder. 

 

En dressad tolkning av modellen från Edward Green. I ljusbrunt skinn med elegant mejslad tå blir direkt skon mer formell. (Leffot)

Crockett&Jones Chukka "Chiltern" är den närmast perfekta tolkningen av modellen i Snuff suede och med tålig gummisula.

Amerikanska Alden har en perfekt lite mer ledig tolking av Chukka. (Leather Sole Hawaii)

Enzo Bonafé är Skoaktiebolagets senaste stjärnskott. Handrandsydda kvalitetsskor från en av Italiens främsta skotillverkare.
Här i form av Chukkan 3403 på en mejslad läst i mellanbrun mocka och Dainitesula. (Skoaktiebolaget)

En annan aktör med handrandsydda kvalitetsskor är St Crispin. Här i en otroligt elegant Chukka i mörkbrun mocka. (The Armoury)

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Skor Snörskor

Andra artiklar om varumärkena: Alden Crockett-&-Jones Edward-Green
#1 Raderad säger
2013-10-21 18:36 - Anmäl

Church Ryder ll saknas, en av de bättre chucka som marknaden kan uppvisa. Enzo B ser dock intressant ut!
#2 Raderad säger
2013-10-21 18:53 - Anmäl

Någon som vet priset för ett par Alden i cordovan i USA?
#3 Raderad säger
2013-10-21 19:18 - Anmäl

Beror nog lite på modell. Jag köpte ett par svarta Cap Toe Boots för ca 700 $ förra sommaren, i affären på Madison Avenue.
#4 Andreas Weinås säger
2013-10-21 20:30 - Anmäl

#1 - Självklart kunde man haft med Church´s Ryder II men då det denna gången var endast 5 exempel föll den bort.

#2 - Räkna med mellan 650-750$ beroende på modell.
#5 Raderad säger
2013-10-21 21:27 - Anmäl

Riktigt elegant urval! Enzo Bonafé, Alden och St Crispin är klockrena. Annars håller jag med Persol om Church's Ryder. Fick precis hem ett par i Mud Suede som är mina nya favoritskor. Tycker helt klart denna modell gör sig bäst i mocka. Läder känns lite Instagramporr med skoputskräm och whiskey. :)
#6 Raderad säger
2013-10-22 10:55 - Anmäl

Mer Bonafé, St. Crispin, Corthay, Berluti och Bontoni på Manolo tack. Vi kan klara oss med lite mindre C&J, Church's och EG ett tag :)
#7 Raderad säger
2013-10-22 13:40 - Anmäl

En halvt relaterad kommentar/fråga. Jag har ett par bruna double monkstraps på C&J (Lowndes) och ett par bruna skinnchukkas (Tetbury) även dem från C&J. När jag putsar mina chukkas med C&Js egen puts blir de superfina men under dagen blir de helt matta i vecken och får nästan en gråaktig ton. När jag använder samma puts på min monkstraps håller de sig fina och (relativt) blanka även i vecken. När jag istället prövade att putsa mina chukkas med kräm blev resultatet fint även när jag har gått omkring med dem under dagen.

Varför blir det så här? Har det att göra med att skinnkvaliteten är olika?
#8 Andreas Weinås säger
2013-10-22 14:14 - Anmäl

#7 - Jag tror det är rätt enkelt...Lowndes är tillverkad i "vanligt" kalvskinn vilket ofta är lättpolerat och håller glansen väl. Tetbury är producerad i nubuck vilket har en lite mattare finish och är svårare att blankpolera.
#9 Raderad säger
2013-12-11 13:16 - Anmäl

#7 #8 - Numera tillverkas faktiskt deras Tetbury inte i antique nubuck utan i Wax Calf, oavsett så är skillnaden oerhört liten, och när du polerar upp en Nubuck så som Crocket har gjort på just dessa skorna så går det absolut att blankpolera dem. Finns hur många exempel som helst på Instagram där folk blankpolerat sina Tetbury.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Ciro Zizolfi bespoke tweed jacket...

Läs mer

Shoegazing

Fördjupning – Hur skor veckas

Läs mer

Hodinkee

H10: Livestream: 10 Years Of HODINKEE –...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen