Manolo logotype

Fredagsinspiration - Italienskt avslappnat

Fredagsinspiration - Italienskt avslappnat
Idag har vi valt att titta närmare på en avslappnad tolkning av italienskt kavajbärande. Med mättade toner av beige, grått och orange där materialen får tala för sig själv och som kompletteras med täckväst i dun: ett ledigt ytterplagg för milda vinterdagar.

Kashmirkavaj - Brioni, Kashmirtröja - Loro Piana, Dunväst - Brunello Cucinelli, Flanellbyxor - Hentsch Man, Skor - Alden, Halsduk - Berg&BergKlocka - Panerai Radiomir "PAM00425"

Dela på Facebook Dela på Twitter

#1 Raderad säger
2013-10-11 16:00 - Anmäl

#Andreas, lite off topic men en genomgång av skjortkragar vs. kavajslag/modeller hade varit mkt intressant. Själv köper jag skjortor lite här och där och det händer ju allt som oftast att man står på morgonen men kostymbyxor på, ny skjorta och slänger på sig kavajen för att märka att just den kragen inte funkar alls på till kavajen... :)
#2 Raderad säger
2013-10-11 17:46 - Anmäl

Väldigt snyggt. Som vanligt. Skorna är nog min favort bland det som presenteras. Kavajen är ju också trevlig, men är den inte lite i ljusaste laget? Vi är ju snart inne i November.
#3 Raderad säger
2013-10-11 18:17 - Anmäl

Mycket sobert urval. Gillar starkt nyanserna av färgerna och hur ni valt att mänga dem. Något jag har problem med, vilket gäller de flesta inspirationsoutfitsen ni offentliggör - är skorna. Snarare än smidiga, stilrena och lite smalare verkar rundare, bredare och visst, en aning tjockare skor eftersträvas av Er såväl som exekutörerna.
#4 Andreas Weinås säger
2013-10-11 20:57 - Anmäl

#1 - Skall absolut se vad vi kan göra där! Håller på med en artikelserie som heter "5 saker man bör tänka på" där vi tar upp olika ämnen. Kan komma under hösten.

#2 - Notera att det står "Italienskt Avslappnat"... I Italien går året till september och sen blir det direkt maj ;)

Jag gillade framför allt kombinationen av beige och ljusgrått och man måste bryta upp från alla murriga höstfärgen någon fredag.
#5 Andreas Weinås säger
2013-10-11 21:00 - Anmäl

#3 - Tack så mycket och väldigt kul att du gillade det. Rundare och bredare skor brukar bli ett naturligt inslag på hösten av någon anledning. Känns ofta rustikt på något sätt. Sen tycker jag att vi försöker att blanda elegantare skor som John Lobb och Gaziano&Girling med lite rustikare Alden. För mer formella fredagsinspirationer kommer definitivt de eleganta skorna medverka.
#6 Halmstad säger
2013-10-12 10:48 - Anmäl

Med dunvästen över kavajen, behövs nog inte tröjan. Vi går ju in i en period av uppvärmda bostäder och kontor.

Annars är det väl helt OK, om än manolo-mässigt tillbakahållet. Kanske skulle redaktionen tugga lite mera psykedeliska svampar för att få fart ett experimenterande som inte bara handlar om att blanda in diverse funktionsmaterial/-plagg.
#7 Andreas Weinås säger
2013-10-12 14:40 - Anmäl

#6 - "MERA" psykadeliska svampar?? :) Syftar du på att vi redan måste tagit både ett och annat i valet av täckväst över kavaj ;)

Som du nog känner till är vi inte förkämpar för de starka färgerna och skrikiga mönstren utan föredrar att låta detaljer som material, snitt och passform tala tillsammans med subtila matchningar.

Men självklart kan även vi öppna upp för mer extravaganta tolkningar i Inspirationens tecken.
#8 Raderad säger
2013-10-12 15:15 - Anmäl

Västen hade gärna fått ersätta min blåa gås, även om jag älskar den trots spott och spe :).

Ett roligt inslag med lite mer skrikiga färger hade jag också tyckt om. Gärna med Purificacion Garcias lite mer galna grejer.
#9 Raderad säger
2013-10-12 17:18 - Anmäl

Så många rätt på så liten yta. Skorna, vill jag definitivt även ha till en smalt skuren glencheckrutig blå kostym ;) Trevlig helg på er.
#10 Raderad säger
2013-10-12 19:12 - Anmäl

Mycket snyggt färgmatchat. Jag tyckte kavajen var speciellt vacker och tänkte spontant att en sån vill jag ha. Sen såg jag att det är Brioni som gjort den och tittade på prislappen : (
#11 Raderad säger
2013-10-13 11:52 - Anmäl

Riktigt, riktigt snyggt.
Kul med en "5 saker att tänka på" serie, kommer nog bli väldigt intressant!
Jag hade gärna sett en diskussion om vilka färgtoner som passar vilka hud- och hårtoner. Någonting som kvinnor ofta pratar om och går på s.k. färganalys (tror jag det heter?). Där får de tips om vilka färger som klär dem. T.ex. passar du i varma eller kalla färger etc.
#12 Raderad säger
2013-10-14 22:22 - Anmäl

#11 Min personliga erfarenhet är att färganalys både kan upplevas som bra och dåligt. Många färganalyser nämner att vi "skandinavier" inte bör bära jordnära färger så som beige och ljusgrått då det gör att vi ser trötta och bleka ut. Jag kan i många fall tycka att dessa jordnära färger är de absolut finaste och mest lättburna då de går att matcha till så mycket annat. Jag skulle ta en färganalys med en nypa salt men det bör understrykas att en sådan behandling även kan göra att man upptäcker färger och kombinationer som man aldrig skulle få för sig att kika på innan. Jag ser inget fel på att Andreas ger sig på att göra en artikel om färganalys då det är ett väldigt spännande område.

// R
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.