Manolo logotype

Fredagsinspiration - Ledig höst

Fredagsinspiration - Ledig höst
Vi har känt att höstens kyla börjat komma krypande den senaste veckan och det börjar snart bli dags att ta fram handskar och ytterrock igen. I dagens inspiration har vi valt de cognacsbruna handskarna i Peccaryskinn; lika slitstarka som eleganta och den klassiska marinblå paletån.

Rock - Isaia Napoli, Skjorta - Alessandro Gherardi, Byxor - Finamore Napoli, Handskar - Drake´s of London, Skor - John Lobb "William II", Klocka - Jaeger LeCoultre "Master Calender"

Dela på Facebook Dela på Twitter

#1 Raderad säger
2013-09-27 16:20 - Anmäl

Snyggt med jeansskjorta till en uppklädd paletå, men hur ofta bär man vinterrock över bara skjortan utan någon form av tröja ens?
#2 Halmstad säger
2013-09-27 17:41 - Anmäl

Kan någon lägga ut texten om vad den principiella skillnaden är mellan en "vanlig" överrock och en paletå, bortsett från att paletån ser mera kavajig och formell ut?
#3 Raderad säger
2013-09-27 19:55 - Anmäl

En paletå är väl en nättare form av ytterrock. Själv jämför jag med engelska "car coat" men det kanske är fel?
#4 Åsa säger
2013-09-27 22:29 - Anmäl

Du gör väldigt fina fredagsinspirationer:) Just i dag får jag inte ihop rocken med byxorna, men det så är det ju inte jag som är experten...Lade till ett par glasögonbågar på Brillor
#5 Raderad säger
2013-09-27 22:36 - Anmäl

Hmm... Jag kan tycka att stilbrytningen blir väl stark mellan jeansskjorta och grövre chinos plus paletå och double monks. Å andra sidan ser jag en viss harmoni i outfiten i sin helhet som nog handlar om ovanligt fin färgmatchning. Så på det stora hela ger jag tummen upp.
#6 Raderad säger
2013-09-27 22:54 - Anmäl

Underbar rock! Synd att den går på nästan 14000 riksdaler, då känns faktiskt måttsytt som ett bättre alternativ. Finns Chinosen att få tag på någonstans? Verkar vara helt slutsålda på webbshoppen.
#7 Raderad säger
2013-09-28 08:50 - Anmäl

@He-Man. Vad man kan göra om man föredrar rock (ull eller en macintosh) istället för någon sorts sportjacka etc är att investera i en väst att ha under när det blir lite kallare. Själv kör jag med en Barbour "quilted" väst men även tunnare dun funkar nog bra. Då tål man ytterligare fem grader kallare temperatur.
#8 Halmstad säger
2013-09-28 10:28 - Anmäl

# 5

Det har du helt rätt, paletå (om vi nu kallar en lite finare, kroppsnära rock med slag för det) är nog för formellt i mixen.

För övrigt så är en överrock som sitter som riktigt exakt över en kavaj, utan att det blir överdrivet breda axlar eller byllsigt på annat sätt, något av det stilfullaste som finns. Att ta sina fem mest använda vinterkavajer och be en skräddare sy en överrock som sitter 100% är verkligen inte en dum idé. Jag skulle rentav säga att det för mig står överst på listan eftersom jag sällan har svårt att hitta kavajer som sitter bra. Överrockar har dock en tendens att bli för stora och tältaktiva för att få plats med mitt naturliga, något fyrkantiga, axelparti.
#9 Raderad säger
2013-09-28 16:52 - Anmäl

#7
Då föredrar jag ändå en tröja av lämplig kvalitet för utetemperaturen.
#10 Raderad säger
2013-09-29 06:59 - Anmäl

@ 9 He-Man Mitt tips (som jag fick från GQ från början) behöver inte utesluta en tröja, utan bara ett förslag på hur man kan förlänga säsongen med en rock och hålla sportjackorna stången lite längre in på vintern. En väst har dessutom fördelen att man slipper dra en tröja över huvudet tex om man kommer in på en restaurant, bar, biograf, kundbesök etc. med medföljande oordning på håret, glasögon som ska tas av etc.
#11 Andreas Weinås säger
2013-09-29 18:25 - Anmäl

#1 - Kan hålla med dig även om jag tror att en smalt skuren rock över skjorta är nästan det perfekta alternativet så här i början av hösten när temperaturen kan svikta kraftigt under dagen.

Att tröja inte var med handlade mest om platsbrist ;)

#2 - Min tolkning av Paletå (behöver inte vara den korrekta) är att den har en bröstficka, slag och oftast i enkelknäppt utförande med en längd ungefär till knät. Generellt sett det mest formella ytterplagget men beroende på material och detaljer som axlar och fickor kan man absolut bära den till chinos och jeans.

#4 - Jag själv ser Dubbla Munkskor som en relativt ledig skomodell och ville mest visa på hur en ytterrock kan bäras i många olika situationer. Det är ju trots allt ett relativt dyrt plagg som bör kunna bäras till mycket under vintern.
#12 Raderad säger
2013-09-30 08:05 - Anmäl

Det här var nog det snyggaste jag sett på länge på Manolo! Jag kör ofta skjorta direkt under rocken. Tycker att det är både stiligt och, rent funktionsmässigt, väldigt "lagom" såhär på sensommarn/förhösten.

Med risk för att låta lite bajsnödigt sprezzig, men ett par gulaktiga brillor att matcha handskarna och de grå tinningarna med samt ett par armband till det här och jag känner att jag är hemma ;)
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.