Manolo logotype

Trunk Clothiers London firar 3-årsjubileum

Trunk Clothiers London firar 3-årsjubileum
Även om vi på Manolo de senaste åren allt mer har kommit att lyfta fram italienska företag och märken när det kommer till välklätt mode så går det inte att komma ifrån att mycket av just det klassiska och välskräddade modet har sitt ursprung i London. Vi kan ibland tycka att det brittiska klassiska modet kan tendera att bli lite stereotypt och väl klassiskt. Dock finns det undantag och från och med denna vecka kommer Manolo att göra en brittisk satsning och lyfta fram märken, tillverkare och butiker från framförallt London som vi tycker lyckas att ta den brittiska hantverkstraditionen in i 2000-talet samt har det där lilla extra som tilltalar oss.

För att verkligen erbjuda er något riktigt intressant reser vi till London i slutet av denna veckan och kan redan nu fresta med en rad intressanta besök som de kommande veckorna kommer att visas här.

Först ut, och kanske minst "brittiskt" av det vi vill lyfta fram på vårt Londontema, är Trunk Clothiers, en butik vars webshop vi tidigare skrivit om här på Manolo. Butiken som grundades av svensken Mats Klingberg för tre år sedan firade nyligen 3-års jubileum. En kvälls som firades med en bjudning i butiken och där bland annat en representant från Drake´s sydde det sista momentet på marinblåa kashmirslipsar som butiken hade valt ut som jubileumsmodell.

 Butiken är enligt oss just nu en av Londons absolut mest intressanta med en härlig mix av italienskt, svenskt och japanskt. Den är belägen i mysiga Marylebone strax norr om Oxford Street. Just känslan i butiken och mixen av märken ger en precis lagom dos hiptster, sprezz, klassiskt och fashion. Några av de märken Trunk säljer är Drake´s, Camoshita, Gitman Bros, Beams+, Boglioli, Our Legacy, Alden, Aspesi, Caruso, Glanshirt, Macintosh mfl.

Har ni inte vägarna förbi London så finns ett visst utbud även representerat på deras webshop; http://www.trunkclothiers.com/.

Trunk har en spännande blandning av skräddat och ledigt herrmode. Här i form av den kanske snyggaste sneakersmodellen på marknaden från Common Projects.

En helt fantastisk bröstnäsduk i form av ett spelbräde från brittiska grannen Drake´s.

Trunk Clothier spännande samarbete med Caruso har resulterat i en rad fina kavajer. Framför allt en grå i superfin flanell med mjuk italiensk axel.

Här sys i butiken de sista momenten på Trunks jubileumsslips i Kashmir från Drake´s.

 

Översta bilden - Style Salvage

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

Andra artiklar om varumärkena: Common-Projects Drakes Caruso
#1 Raderad säger
2013-09-19 19:46 - Anmäl

Nu bär jag inte sneakers speciellt ofta, men om jag skulle hade jag gärna burit de på ovan!
#2 Andreas Nestor säger
2013-09-20 01:40 - Anmäl

Intressant butik, den ska definitivt kollas in!

Ska till London inom kort och tar gärna emot tips på butiker som man måste besöka från er alla.
Andreas och Olof, vilka är era favoriter?
#3 Raderad säger
2013-09-20 20:43 - Anmäl

#2 Nestor
Nar aker du? Jag ar faktiskt i London nu och gor en massa repotage for Manolo. Ett inslag ar en shoppingguide i tva deler bestande av min favoritbutiker. Jag kan forsoka skynda pa detta sa att ni kan lasa det inom kort.
Var pa Trunk idag och Mats har lyckats mycket bra. Detta ar nagot verkligt unikt.
#4 Andreas Weinås säger
2013-09-20 21:14 - Anmäl

#2 - Skall försöka lösa Olofs London Guide i nästa vecka. Trunk är verkligen ett fantastiskt koncept med handplockat mode från det bästa inom varje kategori. Mycket inspirerande!
#5 Andreas Nestor säger
2013-09-23 00:57 - Anmäl

#2,3 - Ska inte dit förrän i November, så det är ingen brådska alls.
En shopping-guide i London gjord av er låter kanon.

Blazer, flannelbyxor och lite annat kul står på inköpslistan.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.