Manolo logotype

Cesare Attolini hösten 2013

Cesare Attolini hösten 2013
När det kommer till handsydd konfektion finns det få om ens någon som slår Cesare Attolini på fingrarna. Som okrönt kung av den neapolitanska stilen där hantverk, tyg och kvalitet står står i främsta fokus är Cesare Attolini en av våra största favoriter här på Manolo. För hösten har märket inspirerats av Rom och låtit sina plagg synas i förgrunden på några av stadens mest kända platser.

Attolinis historia startar i början av 1930-talet då en ung Vincenzo Attolini skapar något som Neapel tidigare aldrig skådat. Neapel var präglat av en tidstypisk brittisk silhuett med markerad och väldigt uppbyggd silhuett. Vincenzo gick emot detta och konstruerade en kavaj helt utan axeluppbyggnad och fodran. Detta gav en närmast fjäderlätt konstruktion och tillsammans med Vincenzos kompetens inom tillskärning lyckades man skapa en perfekt passform utan den stela brittiska silhuett som dominerat herrmodet. Vincenzo låg även bakom detaljer som den karaktäristiska konkava "båt-bröstfickan" och skräddarna runt om i Neapel började snabbt anamma skräddarmästare Vincenzos unika stil. 

När en av Vincenzos sex söner; Cesare valde efter att ha skolats tillsammans med sina bröder av sin far att lämna Neapel för Turin och jobb på ett av den tidens mest prestigefyllda modehus. Kombinationen av lärdommarna från sitt nya jobb och sin kunskap om kvalitet och hantverk från sin far skapade Cesare Attolini en perfekt mix av kommersiell design och kompromisslös kvalitet. 

"I've always had a precept instilled in me by my father as a boy: to always do my work seriously, without trying easy shortcuts or compromises which may even reward you in the short term but will always turn you down in the long run." - Cesare Attolini

 

Vi har tittat på Attolinis kollektion för hösten 2013 och valt ut våra favoriter ur företagets kampanjbilder.

En klassisk Paletå är ett av tidernas elegantaste ytterplagg.

Om man vill ha ett lite ledigare ytterplagg är en klassisk Mac modell att föredra med den höga knäppningen.

Stor-rutiga kavajer i Window Pane och Glencheck fortsätter dominera det skräddade modet och är ett fantastiskt alternativ i uddakavaj.

Polotröjan när den bärs som bäst i form av en ton-i-ton matchning med kavaj.

Klassisk dandytolkning av kavajbärande med en elegant scarf eller plastrong i halsen.

Den kritstrecksrandiga kostymen är alltid aktuell i styrelserummen.

Sober mellangrå kostym med svag överruta.

Flanellkostym med mörkblå sidenslips är bland de snyggaste i färg och material man kan bära enligt oss.

Klassisk tolkning av smokingen. Ett plagg man köper för decennier av användning.

Attolini finns i nuläget endast representerade hos Gabucci i Stockholm i form av framför allt kavajer och kostymer. 

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder Kavaj Kostym

Andra artiklar om varumärkena: Cesare Attolini
#1 Halmstad säger
2013-09-03 13:03 - Anmäl

Att ha en tröja under kavaj i samma eller matchande med kavajen är ju ett sätt att hålla kombinationen relativt proper och uppklädd; med andra ord att den ned-klädande effekten av tröjan blir mindre. Mycket snyggt.

Kombinationen framför Peterskyrkan har ganska traditionell passform, kanske har byxorna rentav något "gubbveck" Absolut tidlöst, i alla fall (även om man väl inte alltid vill klä sig så).
#2 Raderad säger
2013-09-03 13:12 - Anmäl

Men alltså vad är det för praktikant som suttit och lekt i photoshop?!
#3 Raderad säger
2013-09-03 13:47 - Anmäl

Haha är benägen att hålla med #2. Mycket vackra kläder men bilderna i övrigt är makabra.
#4 Raderad säger
2013-09-03 15:21 - Anmäl

Helt fantastiska kläder, mer dubbelknäppt åt folket! Men #1 och #2 hann före mig, Cesare får jobba lite på redigeringen till nästa katalog.
#5 Raderad säger
2013-09-03 16:53 - Anmäl

Fantastiskt snyggt. Skönt att se lite riktigt bra passformer. Mycket stiligt och bra skillnad till det urvuxna modets mecka Sverige.
#6 Raderad säger
2013-09-03 16:55 - Anmäl

Men som sagt, inklippningen på bakgrunderna ser ut väldigt kul ut.
#7 Andreas Weinås säger
2013-09-03 17:13 - Anmäl

Jag skall erkänna att även jag reflekterade över de inklippta bilderna men oavsett vad man tycker om bildproduktionen så är Attolini som kläder och varumärke svårt att säga något negativt om. Var inne på Gabucci under dagen och kände på några av varumärkets kavajer och det är tveklöst ett hantverk på samma nivå som några av de bästa inom Bespoke. Sen är det såklart inte tillverkat efter bärarens kropp men det är svårt att komma ifrån hur de bästa tillverkarna ofta sitter som måttsydd pga den fantastiska konstruktionen. Sen att man kan korta ärm ben och sy in någon cm i rygg eller ben är ju både billigt och enkelt.
#8 Raderad säger
2013-09-03 17:51 - Anmäl

Paletån var väldigt vacker... Sen börjar jag undra när window pane marknaden är mättad? Börjar bli lite smått jobbigt att se det i varenda butik och reklam.. Dock är jag väldigt svag för det haha..
#9 knutte säger
2013-09-03 19:11 - Anmäl

Det går ju inte ens att titta på dessa bilderna.

Ska det vara edgy att ha dåliga inklipp? Nytänkande? Unikt?

Nä fy.
#10 Raderad säger
2013-09-03 19:59 - Anmäl

Riktigt snyggt. Tyvärr är det väl utanför i stort sett allas budget.
#11 Raderad säger
2013-09-03 21:05 - Anmäl

#9 Det får ju kläderna att sticka ut bokstavligen. Kanske är menat att anknyta till hur äldre filmer ofta ser ut och sättet på vilket de var inspelade. Det måste ju vara ett medvetet grepp på något vis.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.