Manolo logotype

Manolos guide till Rom

Manolos guide till Rom
Manolo besökte under slutet på Juli en av världens mest spännande städer; Rom. Med arkitektur, mat och herrmode i världsklass var det inte svårt att inspireras och vi valde att sammanställa våra favoriter.

Klädbutiker 

Rom har kanske inte samma breda utbud av herrmode som Milano eller New York men stoltserar med några av Europas trevligaste butiker.

Grisal - Via Monte Zebio

Grisal är enligt oss en av Roms- och kanske Europas främsta butiker för skräddat herrmode. Här samsas varumärken i absolut världsklass med prisvärda alternativ och allt följer en röd tråd. Mest imponerande är kanske utbudet på den 3 våningar stora butiker som är till bredden fylld med handsydda skjortor, slipsar och kostymer ofta specialtillverkade i samarbete med butiken. 

Kostymer/Kavajer - Boglioli, Caruso, Belvest, Castagnia, Sartoria och Kiton

Sportswear - Brunello Cucinelli, Kiton, Loro Piana, Valstar, Mackitosh, Malo och Incotex

Skjortor - Mattabisch, Truzzi, Fray och Barba

SkorChurch´s, Alden, John Lobb och Kiton


Ett par handsydda brogues med fantastisk finish och ett hantverk i bespokenivå från Kiton som betingade ett pris på ca 1 500€.

 

Cosimo ColonnaVia Uffici del Vicario, 53

Cosimo Colonna är en butik i en något lägre prisklass än Grisal med fokus på lediga tolkningar av klassiskt mode. Vad som imponerade mest på oss var kvaliteten på det stora utbudet av kavajer och kostymer under eget varumärke. Produkter med väldigt fin passform och trevliga detaljer som under reaperioden ofta låg på under 200€ för en kavaj. 

Kostymer/Kavajer - Lardini, Cosimo Colonna, Piombo m fl.

Övrigt - Hackett, Sperry, Sealup, Pantaloni Torino, 

Fönstret på Cosimo Colonna visar upp väldesignade kavajer till överkomliga priser.

 

Davide Cenci -  Via di Campo Marzio, 1-8

Davide Cenci är den klart största av de bättre herrbutikerna i Rom och sträcker sig från nummer 1-8 på Via di Campo Marzio vilket praktiskt nog är mitt emot Cosimo Colonna. Butiken blandar onekligen högt med lågt och erbjuder alltifrån gedigna randsydda skor från John Lobb till lätta driving shoes från Tod´s. Likt de övriga butikerna ligger det stor vikt på det egna varumärket Davide Cenci som fanns representerat i såväl kavajer, skjortor och slipsar. 

Skor - John Lobb, Church´s, Tod´s m fl.

Slipsar - Drake´s, Stefano Ricci, Davide Cenci m fl.

Kostymer/Kavajer - Boglioli, Belvest, Caruso, Davide Cenci m fl. 


Ett utbud av skor från John Lobb på Davide Cenci för ca 900€ paret.

Slipsar från egna linjen Davide Cenci för ca 40€

 

Loro PianaVia dei Condotti 24

Loro Pianas butiker må se mer eller mindre identiskt ut vart i världen man befinner sig men det gör dem inte för en sekund mindre inspirerande. Företaget som enligt många anses som världens exklusivaste arbetar med total kompromisslöshet och erbjuder sina kunder några av världens finaste och dyraste stickade varor utan en logotyp så långt ögat kan nå. För att förstå vilken nivå det handlar om kan man säga att en babykashmirtröja startar på ungefär samma pris som Ralph Laurens Purple Label (runt 1000€) och för motsvarande tröja i Vikunja kan man räkna med det tredubbla. 

 

 

Loro Pianas butik ligger endast ett kashmirtäcke ifrån Spanska Trappan på den exklusiva shoppinggatan Via dei Condotti.

Vicuna som Loro Piana har ensamrätt på att tillverka är ansedd att vara världens exklusivaste ull och ligger på ca 3 500€ för en tröja.

 

Klockbutiker 

Utöver klädbutiker är även utbudet av exklusiva klockor i såväl vintage som nyskick. Italienarna är galna i sina klockor och var högst bidragande till det växande intresset för exklusiva vintageur vilket bidragit till en rad specialister på området baserade i Rom.

RomaOrologi - Via Cavour 212

RomaOrologi är en av Roms större klockbutiker med fokus på vintage och har ett brett utbud av Vintage Rolex, Audemars Piguet och Jaeger LeCoultre. 

En vintage Rolex Daytona i referensen 6265 från 1972 med en prislapp på ca 18 500€.

 

Bonnano - Via della Croce 13

Bonnano är likt RomaOrologi fokuserade på främst begagnade klockor men består av ett litet hål i väggen på Via della Croce. Även här ligger fokus på Rolex men även en hel del Patek Philippe. 

Ikoniska modellen Patek Philippe Nautilus av referens 3700 från 1970 talet med det avskräckande priset på 23 000€.

Delar av utbudet hos Bonnano.

 

Drinkar och tilltugg

Hotell RussieVia del Babuino 9

För Martinis i absolut världsklass rekommenderar vi ett besök på 5 stjärniga lyxhotellet Russie ett stenkast från Spanska Trappan. Även om hotellets boende kostar en resebudget per natt kan även vi vanliga dödliga ha råd med drinkar och tilltugg på hotellets trevliga innergård. 

 

Martini Cocktails på Hotel Russies innergård.

 

Utöver detta så kommer vi även titta närmare på ytterligare en sevärdhet i Rom under nästkommande vecka då vi besökte Andrea Luparelli som driver skrädderiet Sartoria Ripense för en närmare inblick i verksamheten. 

 

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Guide

#1 Raderad säger
2013-08-07 12:59 - Anmäl

Ahh den eviga staden - dit kommer jag återvända många gånger till även om det för mig främst är arkitekturen, konsten och maten som lockar snarare än modet. Trevligt reportage :)
#2 Raderad säger
2013-08-07 15:30 - Anmäl

Mycket smakligt val att ta med lite rekommendationer utanför butiksvärlden! Kul!
#3 Raderad säger
2013-08-07 15:38 - Anmäl

Det märks att mannen som övertagit rodret på Manolo har ett något mer förädlat intresse för armbandsur än sin föregångare ;) Mycket kul inlägg för övrigt, mer av detta på Manolo. Vill passa på att rekommendera Brionis flaggskeppsbutik på via Barberini, om inte för kläderna så för den fantastiska lokalen. Ber man snällt går det bra att besöka huvudkontoret rakt över gatan, även den lokalen får nog godkänt av de flesta kolonialister.
#4 Halmstad säger
2013-08-07 17:21 - Anmäl

En guide till Neapel också, snälla?
#5 Raderad säger
2013-08-07 17:26 - Anmäl

Håller med Halmstad och följer gärna med på resan ;-)
#6 Raderad säger
2013-08-08 07:31 - Anmäl

#4&5 +1000
#7 Andreas Weinås säger
2013-08-08 09:33 - Anmäl

#4, 5 och 6 - Jag uppskattar all feedback och input men är ni inte lite åpna nu ;)

Skall dock absolut ha det i åtanke om möjligheten ges men det finns en risk att det dröjer lite.

Kul att ni uppskatta formatet och guiden!
#8 Raderad säger
2013-08-08 17:33 - Anmäl

Patek Philippes Nautilus är verkligen ett charmigt ur. Nätt och med mjuka linjer men ändå maskulint och med ett aningen säreget formspråk.
Som en lite ledigare (och dyrare) lillebror till Royal Oaken nästan.
#9 Alex säger
2014-11-17 18:46 - Anmäl

Jag var precis i Rom i fyra dagar. Kan varmt rekommendera Cosimo Colonna. Finns en mängd riktigt schyssta kavajer, brallor och skjortor. Mycket bra priser också. Jag köpte två st. kavajer som båda har kostat €318 styck och var nu nersatta till €158. Klipp enligt mig!

Sen kan jag också rekommendera de flesta butiker som har herrmode. Finns en mängd bra runt Fontana di Trevi och i kvarteren runt Pantheon och Piazza Navona.

Sista dagen gick vi mycket i butiker och jag letade efter ett par flanellbyxor. Ca 150 meter från vårt hotell på Via Del `Orso hittar jag en liten men väldigt bra butik: Gherardi Roma. Ligger på Via dei Prefetti. Väl värt ett besök. Köpte ett par flannelbyxor som de dessutom lade upp utan extra kostnad. Servicen var kanon! Hoppas detta hjälpt er litegrann.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.