Manolo logotype

Fredagsinspiration - Affordable Elegance

Fredagsinspiration - Affordable Elegance
I Fredagsinspirationen försöker vi alltid låta inspiration, kvalitet och känsla gå före vad produkterna kostar, något vi förstår att somliga kan finna frustrerande då vissa produkter kan kännas ouppnåeliga. Vi gör därför en avstickare denna veckan och visar på hur stil inte alltid behöver vara synonymt med högt pris.

Kavaj - Suitsupply, Byxor - Uniqlo, Scarf - Berg&Berg, Skjorta - Suitsupply, Skor - Meermin, Klocka - Tissot "Visodate"

Dela på Facebook Dela på Twitter

#1 Raderad säger
2013-08-02 16:57 - Anmäl

Det känns bara jättefånigt att skriva rubriker på engelska.
#2 Raderad säger
2013-08-02 17:36 - Anmäl

Jag tycker att det är mer än ok att använda sig av det engelska språket som en liten "förlängning" ibland. Alla förstår och man får en större möjlighet till variation i skriven text. Har aldrig förstått varför detta retar så många?

Är sugen på att testa en kavaj från Suitsupply inom kort. Känns som ett klart vettigt alternativ att bygga basgarderob med.
#3 Andreas Weinås säger
2013-08-02 17:55 - Anmäl

#1 - Vi noterade den åsikten redan första gången du skrev den men valde att ignorera den då vi inte är av samma uppfattning. Kan förklara återigen att merparten av alla läsare förstår den engelska innebörden medan den svenska vore mer begränsande och då titeln ämnar att förklara inriktningen på inspirationen är det enligt oss den bästa lösningen.
#4 Raderad säger
2013-08-02 18:14 - Anmäl

#1 har nog haft några dåliga veckor...

Trevligt alternativ, är dock frågande angående Suitsupply. Någon som vet mer om det än mig? Kvalité, mellanlägg, finish osv?
#5 Raderad säger
2013-08-02 18:23 - Anmäl

Jag tycker personally att you should hålla dig till one språk. Både English och Swedish works fine, but to blanda blir seldom good ;)
#6 Raderad säger
2013-08-02 19:44 - Anmäl

#2 och #4, Jag äger en kavaj från SuitSupply och kan varmt rekommendera dem! Bli inte avskräckta av bilderna på hemsidan där modellerna har för små kavajer, jag körde min vanliga storlek (150) trots att deras sizing guide (oj, nu skrev jag på engelska) rekommenderade storlek 48. Det enda negativa är att de har working cuffs, men de har rätt bra avstånd från änden till första knappen så det går att ta upp dem en del ändå.

#3 Kul med lite variation i fredagsinspirationen, jag skulle dock verkligen inte rekommendera SuitSupplys skjortor kvalitetsmässigt trots att de är snygga. Annars riktigt snyggt!
#7 Raderad säger
2013-08-02 20:08 - Anmäl

Vad bra att du blandar lite olika prisklasser. En möjlighet är att blanda dyrt ochlite mindre dyrt.

Gillar för övrigt ditt val av klocka, känns bra att flera klocktillverkare inspireras av de äldre modellerna!
#8 Raderad säger
2013-08-02 20:09 - Anmäl

A smashing post as usual Manolo! Min egen åsikt är att vissa fasta uttryck ger helt enkelt inte samma känsla i sammanhanget på svenska, som på engelska. Säkert något som varierar mycket från person till person.

Jag skriver exempelvis nästan uteslutande "herringbone", medan folk ihärdigt insisterar på att jag borde skriva "fiskben", eller "fiskbensmönstrat". De orden får mig bara att tänka på fina trägolv, och inte vackert vävda tyger och yttexturer :)
#9 Raderad säger
2013-08-02 21:28 - Anmäl

Suitsupply har rätt så prisvärda kostymer om man är ute efter en budgetkostym. Man får ju som alltid vad man betalar för och det ska sägas att kostymer från Suitsupply känns och ser ut som kostymer ur det billigare segmentet men med bra valuta för pengarna. Det är ju inte alla som har ekonomin att tillåta sig en kostym för 5 gånger priset eller tålamodet att hitta riktiga fynd på rean eller typ tradera.
Du får helt enkelt mycket kostym för pengarna men de är ändå långt ifrån så bra som många vill få det till. Betalar du 2500 kr får du en vara värd 2500 kr och inte mer, så enkelt är det.
#10 Raderad säger
2013-08-02 22:09 - Anmäl

Jättekul med lite billigare fredagsinspiration, stiligt! Om Tissot bara hade kunnat använda sig av sitt "raka", vanliga typsnitt...
#11 Halmstad säger
2013-08-02 22:17 - Anmäl

#9
Låter bra. Jag önskar att alla 5000:- eller 15000:- kostymer kändes som det de kostar.
#12 Raderad säger
2013-08-02 22:48 - Anmäl

Det är klart att man kan få dålig valuta för sina pengar också så att säga, eller t.o.m. bli blåst om man gör ett dåligt köp eller stirrar sig blind på märken. Det jag menade var att du aldrig får mer kvalitet än den du betalar för. Man bör således inte förvänta sig något slags ekonomiskt mirakel när man handlar från Suitsupply vilket jag får intrycket av att många gör.
#13 Andreas Weinås säger
2013-08-03 09:00 - Anmäl

#12 - du har en poäng i att man ofta får vad man betalar för men det är även viktigt att tänka på att i priset ligger mer saker än material, sömnad eller själva produkten. Ett högre pris kan även bero på landet där de produceras. En sko eller kostym som sys i Kina i efter exakt samma specifikation som i Italien eller England kommer kosta mindre och då menar jag även om produkten i sig vore identisk. För mig kan ursprunget och transparensen i produktionen vara värd ett högre pris men jag måste säga att både Meermin och Laszlo Vass som jag själv testat skulle kunna ligga i dubbla prisklassen om man tittar på själva produkten.
#14 Raderad säger
2013-08-03 14:02 - Anmäl

Ja det är givetvis en ytterligare aspekt. Personligen försöker jag ändå välja bort kinesiska eller sydostasiatiska kläder i den mån jag kan men det är svårt när de har en så total marknadsandel. T.o.m. välkända kvalitetsmärken som Polo Ralph Lauren har flyttat mycket produktion till Kina idag.
#15 Raderad säger
2013-08-03 14:33 - Anmäl

Vad jag fått berättat för mig (av folk i branschen) ligger PRL i topp vad det gäller barnarbete bland märkeskläder. Kan tänka mig denim & supply är detsamma. Huruvida deras finare linjer innefattar ovan text vet jag inte.

Stod i valet mellan en SS kostym (låter roligt) och en brittisk av lite högre anor, är vad jag läst mig till rätt nöjd med mitt val av den senare.
#16 Raderad säger
2013-08-03 21:13 - Anmäl

Det är och kommer nog alltid vara väldigt svårt att se till att allt man har på sig och använder i vardagen är tillverkade under vettiga förhållanden men bara det att frågan överhuvudtaget har börjat lyftas den senaste tiden är ett väldigt stort steg framåt.
Är glad att du Andreas verkar brinna för denna fråga då det är något som behöver belysas.
#17 Andreas Weinås säger
2013-08-04 02:03 - Anmäl

#14 - Delar av Polo Ralph Lauren vet jag har producerats i Kina en längre tid. Som med alla stora varumärken är det ofta delar av kollektionen där tillverkningen är mindre komplicerad som hamnar i låglöneländer. PRLs Kashmirtröjor är av riktigt fina italienska kashmirgarner men sydda i Kina då en tröja är relativt enkel att producera utan år av träning. Samma linje har även kavajer sydda av Corneliani vilket är raka motsatsen där det handlar om en produkt med komplex uppbyggnad som kräver en stor förkunskap. Hur vida Ralph Lauren använder barnarbete eller ej har jag ingen aning om men det är viktigt att förstå att den absoluta merparten av de västerländska företagen följer både internationella barnkonventioner och lokala lagar men dessa är inte alltid till den standard vi är vana vid. Sen finns självklart alltid underleverantörer som väljer att ta genvägar vilket självklart är storföretagens ansvar att kontrollera men tror väldigt få globala företag medvetet använder sig av barnarbete eller bryter mot arbetsmiljölagar.

#16 - Det är onekligen något som är viktigt för mig men inte ur ett elitistikt synsätt där vi skall exkludera U-länder och bara producera inom Europa men däremot genom en ökad transparens och skäliga levnadslöner. Ta Laszlo Vass återigen som exempel. Minimilönen är enormt mycket lägre i Ungern än i Storbritannien men även levnadskostnaden. Om Vass då betalar tre gånger minimilön till sina anställda ser jag inte varför det skulle vara ett sämre alternativ än en brittisk skoproducent som tjänar 3 gånger så mycket i pengar men fortfarande mindre i förhållande till levnadskostnaden i området. Jag vill poängtera att detta endast är ett exempel och det är inte så att det representerar sanningen för producenter i varken England, Ungern eller Kina men genom ökad transparens kan man som konsument ta ställning till dessa frågor och inte bara spekulera i vilka arbetsförhållanden som finns på företagens fabriker.
#18 Raderad säger
2013-08-04 10:30 - Anmäl

#12

Visst, man får vad man betalar för, men Suitsupply-kostym för €299 jmfrt med Oscar Jacobsson-kostym för runda slängar kring 5000.. Har erfarenhet av de båda. Känner inte att den dyrare varianten är "bättre", snarare åt det andra hållet.
#19 Raderad säger
2013-08-04 16:55 - Anmäl

Jag skulle nog säga att SS möjligen är något bättre i konstruktionen men tygerna är av tråkigare kvalitet än hos de OJ-kostymer jag har. Hos SS skryts det med att italienska Super 110 och 120-tyger används vilket ser bra ut på pappret men som i verkligheten enbart är supertunna utan att fiberkvalitén verkar hålla måttet riktigt. Åtminstone på min kostym är fallet på det mycket tunna tyget rätt trist vilket får den att se ganska billig ut, som den förvisso också var. Det gör dock att jag knappt aldrig använder den och så sett är det nog en av de dyrare kostymerna jag har.
#20 Raderad säger
2013-08-04 21:53 - Anmäl

Mycket trevligt med lite blygare prisklasser. Äger själv klockan på bilden och är efter 1,5 år fortfarande väldigt nöjd! :)
#21 Raderad säger
2013-08-05 04:57 - Anmäl

Andreas, SuitSupply har diskuterats flitigt både här och på Din tidigare blogg. Kan vi förvänta oss någon grundlig artikel (butiksbesök, egna bilder motsv.) kring företaget i framtiden?
#22 Andreas Weinås säger
2013-08-05 09:08 - Anmäl

Nikko - Då företaget ännu inte finns representerade i Sverige är det svårt att ordna några djupgående intervjuer och recensioner men det är inte omöjligt att det kommer ske i framtiden.
#23 Raderad säger
2013-08-05 13:45 - Anmäl

Trevlig ide med lite mer budgetförslag.Dock har jag lite problem med kavajer via postorder.Byxor och skjortor tycker jag funkar rätt ok om man tar mått etc och man får oftast något som passar. Men tyvärr tycker jag inte att det funkar lika bra med kavajer. Trots att jag har en helt normal överkropp (axlar, bröst, mage etc är helt vanliga), så måste jag prova kavajen för att försäkra mig om att den verkligen passar ordentligt. Det är helt enkelt så många olika variabler som ska stämma och gör de inte det så blir det väldigt tydligt att den inte passar så bra. Slagen kan bukta ut, rynkor tvärs över ryggen, axlarna ser konstiga ut, stramar över midjan etc etc. Och oavsett hur fint tyg och skrädderi det är, om en kavaj inte passar 100, så blir det inte bra.

Så mitt förslag är istället att om man vill komma lite billigare undan (och handla i Sverige) är att handla på rean på tex Ströms eller kanske åka till ngn outlet (Oscar Jacobsson har ju en rätt bra outlet utanför Göteborg).
#24 Andreas Weinås säger
2013-08-05 16:00 - Anmäl

#23 - Jag håller helt med om vikten av perfekt passform när det kommer till kavaj men det finns två sätt att hantera det via köp på nätet.

1. Genom att Suitsupply erbjuder gratis frakt och retur och t om anordnar med upphämtning av varan om den inte passar.

2. Att man tar kavajen till skräddaren och låter anpassa den efter dig som bärare. Detta är snarare regel än undantag och självklart skall den sitta så bra som möjligt innan ändring för bästa slutresultat.
#25 Raderad säger
2013-08-07 13:32 - Anmäl

#19 - intressant iaktagelse. Men kommer du upp i super 120/130 så blir ju tyget per definition tunnare(+). Har en dubbelknäppt kavaj (ej SS) i 130 som lägger sig som slike på axlarna, me like! (oops english).

SS är sjukt hypat. Tycker att kläderna på hemsidan inte ser ut att ha ett klockrent fall så dina personliga erfarenheter är uppskattade.
#26 Raderad säger
2013-08-07 13:32 - Anmäl

#19 - intressant iaktagelse. Men kommer du upp i super 120/130 så blir ju tyget per definition tunnare(+). Har en dubbelknäppt kavaj (ej SS) i 130 som lägger sig som slike på axlarna, me like! (oops english).

SS är sjukt hypat. Tycker att kläderna på hemsidan inte ser ut att ha ett klockrent fall så dina personliga erfarenheter är uppskattade.
#27 Raderad säger
2013-08-07 13:33 - Anmäl

#19 - intressant iaktagelse. Men kommer du upp i super 120/130 så blir ju tyget per definition tunnare(+). Har en dubbelknäppt kavaj (ej SS) i 130 som lägger sig som slike på axlarna, me like! (oops english).

SS är sjukt hypat. Tycker att kläderna på hemsidan inte ser ut att ha ett klockrent fall så dina personliga erfarenheter är uppskattade.
#28 Raderad säger
2013-08-07 13:33 - Anmäl

#19 - intressant iaktagelse. Men kommer du upp i super 120/130 så blir ju tyget per definition tunnare(+). Har en dubbelknäppt kavaj (ej SS) i 130 som lägger sig som slike på axlarna, me like! (oops english).

SS är sjukt hypat. Tycker att kläderna på hemsidan inte ser ut att ha ett klockrent fall så dina personliga erfarenheter är uppskattade.
#29 Raderad säger
2013-08-07 13:33 - Anmäl

#19 - intressant iaktagelse. Men kommer du upp i super 120/130 så blir ju tyget per definition tunnare(+). Har en dubbelknäppt kavaj (ej SS) i 130 som lägger sig som slike på axlarna, me like! (oops english).

SS är sjukt hypat. Tycker att kläderna på hemsidan inte ser ut att ha ett klockrent fall så dina personliga erfarenheter är uppskattade.
#30 Raderad säger
2013-08-07 13:33 - Anmäl

#19 - intressant iaktagelse. Men kommer du upp i super 120/130 så blir ju tyget per definition tunnare(+). Har en dubbelknäppt kavaj (ej SS) i 130 som lägger sig som slike på axlarna, me like! (oops english).

SS är sjukt hypat. Tycker att kläderna på hemsidan inte ser ut att ha ett klockrent fall så dina personliga erfarenheter är uppskattade.
#31 Raderad säger
2013-08-07 13:33 - Anmäl

#19 - intressant iaktagelse. Men kommer du upp i super 120/130 så blir ju tyget per definition tunnare(+). Har en dubbelknäppt kavaj (ej SS) i 130 som lägger sig som slike på axlarna, me like! (oops english).

SS är sjukt hypat. Tycker att kläderna på hemsidan inte ser ut att ha ett klockrent fall så dina personliga erfarenheter är uppskattade.
#32 Raderad säger
2013-08-07 13:33 - Anmäl

#19 - intressant iaktagelse. Men kommer du upp i super 120/130 så blir ju tyget per definition tunnare(+). Har en dubbelknäppt kavaj (ej SS) i 130 som lägger sig som slike på axlarna, me like! (oops english).

SS är sjukt hypat. Tycker att kläderna på hemsidan inte ser ut att ha ett klockrent fall så dina personliga erfarenheter är uppskattade.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.