Manolo logotype

Pitti Uomo 84 - Drake´s of London våren 2014

Pitti Uomo 84 - Drake´s of London våren 2014
Under mitten av Juni besökte Manolo det manliga modets Mecka; Pitti Uomo mässan i Florens. Utöver att inspireras och fotografera stilikoner vilket ni läsare kunde följa i ett Streetstyleinlägg besökte vi även en rad montrar från några av världens mest spännande aktörer. I en serie inlägg kommer vi under hösten redovisa för vad dessa märken visade upp och som bör landa i butikerna till nästa vår.

Först ut var det klassiska slips och accessoarföretaget Drake´s of London som är Englands största fristående producent av slipsar. Det rör sig inte bara om stora volymer utan Drake´s tillverkar även enligt många några av världens finaste slipsar. 

Tillsammans med företagets Creative Director Michael Hill fick vi en genomgång av vad Drake´s valt att satsa på till nästkommande vår. 

Printade slipsar är och förblir en stor trend inom premiumsegmentet och här har Drake´s tittat på småmönstrat i blommor i en rad färgställningar.

Härliga smått excentriska motiv pryder de handrullade bröstnäsdukarna.

Några av kollektionens finaste slipsar var i råsilke med ofodrat avslut och ett diskret fiskbensmönster.

Drake´s fantastiska halsdukar i härliga prints och lättburna färger fortsätter att dominera i utbudet.

Företaget har även en liten kollektion badbyxor som såg riktigt spännande ut.

Utöver sina slipsar och accessoarer har Drake´s de senaste säsongerna även tagit fram välsydd konfektion i form av kavajer som sålts i företagets flaggskepsbutik i London.

I nuläget finns Drake´s bl a representerade hos Lund&Lund och Paul&Friends på NK i Stockholm men det finns en rad butiker i både Göteborg och Huvudstaden som tittar på att köpa in varumärket. 

Manolo kommer även att besöka företaget i mitten av september för en personlig genomgång av den nya butiken på Haberdasher Street. 

Dela på Facebook Dela på Twitter

#1 Raderad säger
2013-07-31 15:22 - Anmäl

Slipsen på bild nr 2 får mig att tänka på mikroskopering av benmärg. Näst sista bilden påminner mer om turistdiarré. Gillar verkligen Drake's, men lite väl mycket spruttibangbang nu...
#2 Raderad säger
2013-07-31 17:07 - Anmäl

Håller med #1, dock är printsen på halsdukar/näsdukar helt fantastiska och lättmatchade.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.