Manolo logotype

Gucci by Lapo Elkann

Gucci by Lapo Elkann
Vad händer när man kombinerar ett av världens starkaste lyxmärken med en av världens mest excentriska stilikoner? Katastrof tänker kanske den konservativa skaran läsare. Vi på Manolo säger raka motsatsen efter att ha sett Lapo Elkanns kollektion för italienska modehuset Gucci.

Lapo Elkann för de som inte känner till honom sen tidigare är alltså barnbarn och arvinge till den legendariske stilikonen och Fiatchefen Gianni Agnelli. Lapo har i många avseenden ärvt sin farfars förmåga att utmana rådande normer och stilregler och kombinerar inte sällan sina ärvda bespokekostymer från Caraceni med en kamoflagemönstrad Ferrari. 

Gucci som varumärke behöver väl knappast någon närmare introduktion och får ses som ett av världens absolut starkaste varumärken. Kollektionen med Lapo tillhör dock en mer skräddad inriktining än företagets övriga kollektioner. Det rör sig om en rad kostymer och kavajer i allt ifrån klassiska marinblå toner till mer vågade tolkningar.

 

En välskräddad marinblå kostym med kritstreck får ses som fullt acceptabel på vilket bank eller advokatkontor som helst. Den windowpanerutiga kostymen är fantastisk men kanske närmare Pitti Uomo än JP Morgan.

De mer spektakulära inslagen av kollektionen med klassisk 70-tals styling.

Diskreta och smakfulla ytterplagg som t ex den marinblå peacoaten till vänster är ett såväl lättburet som mångsidigt alternativ för hösten.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

Andra artiklar om varumärkena: Gucci
#1 Halmstad säger
2013-07-25 17:31 - Anmäl

Riktigt trevligt, allt utom den översta som oförkortat för tankarna till hotellens servicepersonal av lägre rang. Windowpane-kostymen är i sanning fantastisk.
#2 Raderad säger
2013-07-25 18:53 - Anmäl

Briljant! Om man bara levde ett liv där man kunde och hade råd gå klädd såhär dagligen!
#3 Raderad säger
2013-07-25 20:01 - Anmäl

Riktigt snygga, breda slag fantastiska färger. Tycker precis som Halmstad att den översta inte är speciellt snygg. Kostymen i Solaro-tyg är fantastisk!
#4 Raderad säger
2013-07-25 20:29 - Anmäl

Lapo är kanske inte känd som de subtila uttryckens man, men dessa kostymer är ju fantastiskt smakfulla (även om jag instämmer med Halmstad om den 1:a).
#5 Raderad säger
2013-07-25 21:25 - Anmäl

Är det så dags för skräddat 70-tal nu? Spännande kontrast till rådande mode.
#6 Raderad säger
2013-07-26 08:49 - Anmäl

Finns det ngn indikation på vad kollektionen kommer hamna prismässigt och var den kommer att säljas?
#7 Raderad säger
2013-07-26 10:47 - Anmäl

Jag som är svag för dubbelknäppt tycker att den kritstrecksrandiga kostymen är underbar.
Peacoaten ser ut att vara minst lika fin.

Tycker kanske att det känns lite tråkigt att placera personer i olika "rang". Inget fel om man inte vill kunna misstas som personal på en fest men va f-n ha lite klass här själva pojkar...
#8 Raderad säger
2013-07-26 18:56 - Anmäl

Jag tycker det var rätt snyggt. Och ska man ta ut svängarna på det här sättet så kan man gott göra det ordentligt. Jag röstar för den rutiga kostymen. Sen håller jag med övriga om att bilden överst för tankarna till en bartender eller portier på något mer fashionabelt sydeuropeiskt etablissemang (även om, som Oli säger, det kanske inte är det sämsta :) ).
#9 Raderad säger
2013-07-26 20:34 - Anmäl

Gillar allt. Med rätt inställning, tillbehör och attityd ser jag inga som helst problem att få in merparten av plaggen ovan i en genomsnittlig svensk vardag.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.