Manolo logotype

Sommarrea hos Drake´s London

Sommarrea hos Drake´s London
Snart börjar tillverkarnas höstkollektioner och kampanjer att dyka upp på allvar men innan vi åter ger oss in i flanellbyxornas och tweedkavajernas underbara värld skall vi passa på att njuta av vad sommaren har att erbjuda utöver sol och semester nämligen den trevliga sommarrean. Idag fokuserar vi på brittiska slips och accessoarspecialisten Drake´s London som sedan en dryg vecka tillbaka erbjuder sina handsydda slipsar och accessoarer från vårkollektionen till reducerat pris.

Vad som karaktäriserar Drake´s som tillverkare är ofta de fantastiska tyger och prints man väljer att använda för sina kollektioner. Ofta en närmast perfekt balans mellan excentriska och klassiska mönster. Utöver standardslipsarna på 8cm har man även ett utbud i 7cm respektive 9cm samt med kortare eller mer tilltagen längd. 

Är det något som det brittiska företaget satsat på de senaste säsongerna så är det slipsar med så kallade "untipped edges" vilket innebär att man lämnar avslutet på slipsen ofodrat med handsydda rullade kanter vilket ger en liknande känsla som en okonstruerad kavaj. 

I val av material är våra personliga favoriter de vackra silkesslipsarna i "Real Ancient Madder" vilket är ett silke som har infärgats på ett traditionellt vis med handtryck. Ofta med historiska mönster i matta färger med fantastisk lyster. 

Utöver slipsarna företaget är mest kända för erbjuder de även ett spännande utbud av halsdukar, bröstnäsdukar och flugor med samma höga kvalitetsnivå till reducerat pris. 

Vi valde ut några personliga favoriter ur reansortimentet. 

Detta skulle mycket väl kunna vara den ultimata slipsen. Marinblå bas med vita Polka Dots med ofodrat avslut. Här i en svag fiskbensstruktur av linne och silke. Nu nedsatt från 115£ till 85£.

Trots att det rör sig om en vår/sommarrea finns en rad kashmirslipsar att fynda. Även här i fiskben med ofodrat avslut i 100% kashmir.

Slipsar i Grenadine har vi varit inne på tidigare här på Manolo och detta alternativ i en lite glesare silkesväv är ett utmärkt alternativ.

Kraftigt paisleymönstrade slipsar kommer tillbaka på bred front hos flera av de största slipstillverkarna och gärna i starka vågade färgkombinationer. I detta fall rör det sig om en slips i linne vilket ger en matt karaktär med kraftig sommarkänsla.

Även slipsarna finns i Ancient Madder silke och den här mossgröna flugan är som klippt och skuren för en tweedkavaj under hösten 2013.

Notera de starka färgerna trots den matta känslan som kan uppnås genom denna form av handtryck. Även orange är en utmärkt accentfärg för höst och vinterhalvåret i kombination med mättade toner av brunt, blått, grönt och grått.

Drake´s scarfs är riktigt härliga och ett perfekt alternativ till slipsen för ett ledigt men elegant uttryck.

 

Frakten från England till Sverige ligger på ca 8£ för en slips och vi rekommenderar alla som älskar välsydda slipsar att besöka Drake´s hemsida för fler alternativ men även inspireras av arbetet bakom i deras blogg "Drake´s Diary"

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Accessoarer

Andra artiklar om varumärkena: Drakes
#1 Raderad säger
2013-07-24 00:34 - Anmäl

Grymt snyggt, speciellt den lätta kashmirslipsen och dom printade flugorna!
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.