Manolo logotype

Fredagsinspiration - Blue&Brown

Fredagsinspiration - Blue&Brown
Dagens fredagsinspiration fokuserar på två av de färger som enligt oss på Manolo är de verkliga hörnstenarna i den manliga garderoben. I såväl accessoarer som kläder är de vackra var för sig men närmast oslagbara tillsammans. Vi talar förstås om kombinationen blått och brunt.

Kostym - Lardini, Skjorta - Finamore Napoli, Solglasögon - Cutler&Gross "D-frame", Slips - Drake´s London, Skor - Edward Green "Midford", Armband - Berno, Klocka - Rolex Submariner 5513 "tropical"

Dela på Facebook Dela på Twitter

#1 Raderad säger
2013-07-19 14:51 - Anmäl

Fint, men nya daytonan ska det så klart vara runt vristen ;)
#2 Raderad säger
2013-07-19 17:40 - Anmäl

Gillar hur du tänkte med klockan och armbandet! Kudos!
#3 Raderad säger
2013-07-19 19:28 - Anmäl

Finns inget snyggare än blått och brunt. Lägger man till lite grönt till det så är komplett enligt mig.
#4 Raderad säger
2013-07-19 20:27 - Anmäl

El classico och så jäkla snyggt!
#5 Raderad säger
2013-07-19 21:31 - Anmäl

Detta är snyggt, inte minst den vackra skärningen på skjortkragen, även om jag skulle föredragit klockan i en annan färg och kanske lämnat armbandet hemma.

Den viktigare frågan är dock denna: Hur ställer alla ni andra er till bruna skor med mörkare kostym? Jag vet att det är "inne" i dagsläget att ha bruna skor och matchande skärp med t o m mörkblå eller grafitgrå kostym. Med en närmast marinblå kostym som den på bilden så bör brunt passera utan bekymmer. Men är det snyggare än svart? Jag tycker att bruna skor i sig själva ofta är snyggare än svarta skor eftersom dom tenderar att patineras vackrare med åldern. Men vad säger ni om svart vs brunt med kostymer (eller udda kavaj plus byxor) i diverse olika färgval? Vad blir bäst var och varför? Vore spännande att se era åsikter och resonemang.
#6 Halmstad säger
2013-07-21 15:40 - Anmäl

Olof Enckell har hackat sig in och postat fredagsinspirationen i Andreas' namn! ;)

Skämt åsido, mörkbrunt och blått är verkligen snyggt men vi har sett det rätt ofta på Manolo.

Mörkt bruna oxfords passar till alla sammanhang utom möjligtvis de alla mest formella, typ medalj hos kungen, businessjurist på fina advokatfirman i huvudstaden, ekboaserat chefskontor på Handelsbanken etc. Sålänge skorna ser tillräckligt dyra ut (dvs. i princip allt randsytt med prislapp norr om 2k) har jag svårt att se att någon överordnad skulle ha invändningar.
#7 Raderad säger
2013-07-21 23:24 - Anmäl

Riktig snygg skärning på skjortkragen. Armbandet var riktigt snygg. Kostymen inte alls hem hos en och inte slipsen för den delen heller.
#8 Raderad säger
2013-07-22 09:58 - Anmäl

Arbetar man i någon av de mer konservativa branscherna så kan man hålla sig till följande tumregel: Augusti - juni, mörk kostym och svarta skor måndag - torsdag, fredag casual då man kan plocka fram sina bruna/color 8-färgade skor, alternativt ngn form av mockasko. Juli, för de som arbetar dvs, är casual måndag - fredag. Helgerna klär man sig bäst fan man vill :D

Not: detta är min personliga tumregel och inget som är uttalat av ngn chef. Håller med Halmstad ovan, kommer man in med ett par välkonstruerade randsydda skor för >2k så lär ingen chef klaga på dem.
#9 Raderad säger
2013-07-24 21:08 - Anmäl

Det känns bara jättefånigt att skriva rubriker på engelska.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.