Manolo logotype

Jaeger LeCoultre Master Ultra Thin Jubilee

Jaeger LeCoultre Master Ultra Thin Jubilee
Få företag inom klockindustrin har en historik som kan mäta sig med Jaeger LeCoultre. 2013 är det 180 år sedan företaget grundades och har sedan dess skapat och utvecklat några av marknadens absolut främsta urverk och ikoniska klockmodeller. Inför årets jubileum har företaget tagit fram en specifik kollektion där vi valt att fokusera extra på en specifik modell; The Master Ultra Thin Jubilee, världens tunnaste mekaniska klocka.

Med en tjocklek på 4.05mm (!) slår modellen alla tidigare rekord för mekaniska klockor. Detta har möjliggjorts genom företagets 849 kaliber som är under 2mm högt. Utöver den spektakulära tjockleken bjuder Jaeger LeCoultre på fler överraskningar i form av en boett i Platina ett material som ställer stora krav på tillverkaren då det är väldigt svårarbetat. Med en smakfull storkek på 39mm i kombination med den klassiska vita urtavlan och svarta krokodilbandet är modellen enligt oss den ultimata smokingklockan.

Det finns något väldigt spännande i det sobra valet av material. En av marknadens hårdaste, tyngsta och exklusivaste metaller som för mer eller mindre alla utom bäraren kommer framstå som stål.

Det rekommenderade listpriset på modellen kommer föga förvånande inte vara lågt men om man jämför med många av konkurrenternas alternativ så är priset på ca 18 000$ ett kap. 

Klockans klassiska stavindex och dauphin-visare mot silvergrå tavla är perfekt för en diskret smokingklocka.

Med en boett på 4.05mm är modellen den tunnaste mekaniska klockan på marknaden.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Klockor

Andra artiklar om varumärkena: Jaeger LeCoulture
#1 Raderad säger
2013-07-17 22:29 - Anmäl

Jag tycker det var en riktigt vacker klocka. En sån kan jag mycket väl tänka mig som alternativ till t ex Calatrava när jag får råd någon gång i framtiden och har uppnått tillräcklig personlig mognad för att kunna bära upp den :)

Möjligen är jag för lite klocknörd för att fullt ut gripas känslomässigt av hantverksskickligheten i att bygga ett komplicerat urverk på så lite plats, men på ett intellektuellt plan inser jag gott storheten.

Snobbismen i att bygga klockan i ett superexklusivt material som för alla utom specialintresserade ser ut som stål -- och göra en speciell poäng av det -- faller jag mindre för. Det får mig att tänka på en modell av just Patek Philippe som såvitt jag minns har en tourbillon som inte syns på utsidan, knappast förbättrar precisionen på något meningsfullt sätt, men dock lägger säkerligen 500k på priset.
#2 Andreas Weinås säger
2013-07-18 00:09 - Anmäl

#1 - Kul att du likt mig gillade klockan! Jag tror att hur imponerande det än är med det komplicerade i ett urverk så handlar det mer om känsla än om prisvärdhet när det kommer till ur i premiumsegmentet.

Angående materialdiskussionen tycker jag "snobbismen" är fel sätt att beskriva det då platinum onekligen fyller en rad funktioner som både stål och guld saknar. Sedan var det faktum att endast några få ser skillnaden mot stål en personlig reflektion och inget jag tror Jaeger LeCoultre hade i åtanke. Jag ser detta som något helt annat än snobbism då det snarare handlar om att köpa något för dig än att få maximalt med respons per spenderad krona. Onekligen skulle en klocka med länk i gult guld uppfattas som så otroligt mycket skrikigare och rikare än motsvarande i vitguld. Samtidigt kan man som konsument vilja ha en exklusiv metall utan att skylta med det.

Jag tycker det till viss del går att jämföras med ett köp av en tröja från Loro Piana i Babykashmir eller Vikunja. En tröja helt utan logotyper och som för de allra flesta på håll skulle kunna vara en billig ullblandning från H&M men för dig som bär tröjan är känslan och skillnaden enorm.
Jag tycker alltid att man skall bära saker för sin egen skull även om andras åsikter, varumärken och rådande trender alltid kommer spela in.
#3 Raderad säger
2013-07-18 10:00 - Anmäl

Kan inte annat än hålla med Andreas i hans resonemang kring materialval och varför man köper saker i material som för gemene man ser "lika" ut som billigare varianter (ett annat exempel är kalvskinn och corodvan som jag skulle vilja påstå att 98% av Sveriges befolkning inte ser/förstår/vet om att det är en skillnad på...).

Sedan kan väl tilläggas att folk som köper en klocka i detta utförandet till detta priset snarare lever efter Wallebergdevisen "Att verka men inte synas" än en vräkig nyrik ryss som vill ses och höras hela tiden ;)
#4 Raderad säger
2013-07-20 21:12 - Anmäl

Underbart urval @andeaseinas !
#5 Halmstad säger
2013-07-21 15:43 - Anmäl

39 mm är fortfarande för stort för en klocka av denna typ.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Ciro Zizolfi bespoke tweed jacket...

Läs mer

Shoegazing

Nyhet – Ny kollektion från Skolyx

Läs mer

Hodinkee

Auction Report: Two Rolex Kew A...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen