Manolo logotype

Sommarinspiration Ovadia & Sons

Sommarinspiration Ovadia & Sons
Vi har tidigare visat upp det relativt nya amerikanska märket Ovadia & Sons här på Manolo. Märket som är det just nu kanske mest intressanta USA har att erbjuda i klädväg startades 2010 av bröderna Ariel och Shimon Ovadia i Brooklyn.

Resan har sen gått i ett rasande fort tempo för bröderna som förra året blev utsedda till Best New Menswear in America av tidningen GQ. Bröderna har även fått det kreativa ansvaret för den ultrakonservativa preppymärket J Press satsning på en mer modern tolkning av firmans kläder under namnet J Press York Street. En nylansering ni kunde läsa om här på Manolo.

Idag fokuserar vi dock på Ovadia & Sons eget märke och vill genom att visa upp godbitar ur deras sommarkollektion ge er inspiration till en mera välklädd sommar. Vad som tilltalar oss med just detta märke är att de balanserar väldigt väl mellan design, hantverk och kvalitet. Lätt förenklat så skulle deras kläder kunna beskrivas som europeiskt preppy utan internatskoleinfluenser. I USA finns ett flertal märken som är mycket duktiga på just preppymodet men som i många fall endast har en godkänd kvalitetsnivå. När det kommer till hantverk och skräddade siluetter får man istället allt som oftast söka sig till italienska firmor. Detta mode kan dock i vissa fall tendera att bli lite väl extravagant och utstuderat. Ovadia & Sons levererar kläder med ett klassiskt men ändå uppdaterat snitt fast i riktigt bra material och skräddad passform. Ett resultat vi gillar och gärna följer många år fram över när bröderna skall bevisa att de är här för att stanna.

Firman har nu expanderat och kan förutom i NY och hippa Tokyobutiker hittas hos Frans Boone i Holland samt i välsorterade nätbutiker så som Mr Porter och Carson Street Clothiers.

 

Firmans kavajer sys för hand i Brooklyn, New York.

Bröderna Ovadia fotograferade av Streetstylefotografen Tommy Ton.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

#1 Raderad säger
2013-07-16 18:43 - Anmäl

Kul att ni lyfter fram lite nya krafter även om allt jag ser ovan kanske inte är direkt min stil.

Europeisk preppystil utan skolpojke-vibbar låter på pappret mycket bra, och av första bilden förstår jag precis vad som avses (även om både engelsmän, italienare och för all del många svenskar kanske skulle kominerat med stiligare skor).

Urvalet verkar brett och attiraljerna överlag snygga, men likväl är det något i nästan varje bild som kanske verkar lite för off-beat eller för modeorienterat för min smak. T ex tycker jag i första bilden att skärpet sitter för långt ner på byxorna och stör mig på att ärmarna inte sticker fram under kavajen (detta är trots allt tillrättalagda modebilder), och dubbelkavajen på bild tre är kanske lite oharmonisk iom att den är kort samtidigt som den har tämligen breda slag?

Dock tycker jag det finns en del bra idéer här, t ex de blåa loafersarna som kombineras mycket snyggt med just kavajen på bild tre, samt överlag mycket trevliga färgkombinationer.
#2 Raderad säger
2013-07-16 22:12 - Anmäl

Kavajens längd på bild 3 fördärvar allt. På tok för kort enligt min smak.
#3 Raderad säger
2013-07-16 23:40 - Anmäl

Snygga byxor på tredje bilden uppifrån. Stilrena byxor. Hatten var riktigt snygg. Personligen gillar jag hattar.
#4 Raderad säger
2013-07-17 11:01 - Anmäl

Gillade förra årets kollektion skarpt men denna känns lite... slät? Dock sjukt snygg safarijacka.
#5 Raderad säger
2013-07-17 21:00 - Anmäl

snygg modell på cargos, hoppas dem kommer i grått!
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.