Manolo logotype

Fredagsinspiration - Early Autumn

Fredagsinspiration - Early Autumn

Kavaj - Raffaele Caruso, Skjorta - Brooks Brothers, Flanellbyxor - Brunello Cucinelli, Paraply - London Undercover, Skor - Gaziano&Girling "Cambridge" MTO, Scarf -Drake´s of London, Klocka - Vacheron Constantin "Americane 1921"

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar om varumärkena: Brunello Cucinelli Drakes Gaziano Girling Caruso
#1 Raderad säger
2013-07-12 14:00 - Anmäl

O.K. Plockar man bort klockan, landar man på uppskattningsvis 30K.

Mycket pengar, men det går att klä sig så om man har tålamod - bygg upp en basgarderob av enklare (billigare) kläder under ett antal år och byt successivt ut dem mot bättre grejor när de dyker upp till ett bra pris.

Det viktigaste är att ha en röd tåd att följa så att man kan kombinera i princip allt man äger.
#2 Raderad säger
2013-07-12 14:17 - Anmäl

#1 Detta eviga påstående om för dyra produkter. Syftet med fredagsinspiration syftar väl knappast till att uppmana läsarna att gå ut och köpa de exakta produkterna som presenterats, det vill säga att kopiera utstyrseln rakt av? Jag upplever snarare att inspirationens ändamål är att kittla sinnena för färg, material och kombination i sin helhet.

Eftersom att det just är inspiration tycker jag det går alldeles utmärkt att presentera vad för många är en fantasisumma. I övrigt håller jag med om att den röda tråden är nödvändig för att stadga möjligheterna till kombination.
#3 Andreas Weinås säger
2013-07-12 14:39 - Anmäl

#1 & 2 - Min tanke med fredagsinspirationen är att kombinera produkter som har tilltalande produktbilder (ingen idé att ha med något dyrt som ser för jävligt ut på bild) och en form av drömköp. Utgångspunkten för varje vecka har varit att budgeten är obegränsad och stilen och inspirationen kommer gå i första hand.

En klocka som kostar närmare 300 000 kronor är självklart ren inspiration men att bära kläder som tillsammans kostar 30 000 kronor till fullpris tror jag är långt ifrån en orimlighet på sikt. Allt handlar om prioriteringar och att som ni bägge varit inne på köper saker som fungerar tillsammans och över tid.
#4 Raderad säger
2013-07-12 16:21 - Anmäl

#2, "Detta eviga påstående om för dyra produkter".... Läs en gång till, så kanske du förstår också.

Jag skrev att det var mycket pengar, inte att det var för dyrt.

Mitt strategitips om hur man en vacker dag kan klä sig så elegant som dagens inspiration var ämnat som en fredagsinspiration i sig.
#5 Raderad säger
2013-07-12 19:37 - Anmäl

Stilig outfit måste man säga. Inte minst scarfen är otroligt snygg tycker jag. Sen skulle jag nog inte valt button down med denna uppsättning, men det är ju en smaksak.

Däremot känns det en liten aning dystert att redan nu börja planera för hösten :)
#6 Raderad säger
2013-07-12 23:41 - Anmäl

Skor och kavaj på denna bild är perfekta
#7 Raderad säger
2013-07-13 01:05 - Anmäl

Tidig höst? Instämmer med #5, aningen dystert.
#8 Raderad säger
2013-07-13 09:12 - Anmäl

Kavajen var riktigt läcker och tillsammans med scarfen precis sådär lagom flamboyant att bäraren sticker utan att förefalla clownig.

Ang. prislappar på kläderna; Som knegande tvåbarnspappa med ambition att klä sig lite stiligare ibland är jag hänvisad till H&M, Brothers etc. Det finns mycket snyggt där och man kan vara välklädd även på en snäv budget. Att vara en perfekt 48 hjälper naturligtvis!
#9 Halmstad säger
2013-07-13 11:58 - Anmäl

Jag vet inte hur det är just idag, men i höstas när jag var ute efter ett par grå flanellbyxor i budget-klassen var det helt omöjligt att få tag på via de stora svenska kedjorna och mindre online-butiker. Chinos, slät ull (alla har behov av "finkostym" då och då) och jeans är liksom de tre kategorierna som finns. Och vill man t.ex. ha otvättade chinos får man leta ganska djupt. Vad jag vill säga är att det riktigt humana prisläget finns det väldigt lite att välja på för män. Det finns liksom inget mellan finkostym och stentvättade chinos i den svenska ankdammen. Jag är också så trött på den svenska lump-trenden bland de svenska klädföretagen i mellanprisskiktet, där kollektionerna ofta ser ut som de hämtats från närmaste återvinnings-container: Knölade, svårt misshandlade cargo-byxor, kraftiga skjortor helt utan passform, etc.
#10 Raderad säger
2013-07-13 12:11 - Anmäl

@Halmstad
Vet inte om jag håller med dig riktigt. Visst ser man ofta bedrövliga plaggtvättade kläder utan passform men jag tycker ändå att de senaste åren har inneburit en vändning mot det bättre. Ta till exempel Dockers och NN07 om vi ska snacka chinos. Dockers alpha khaki och NN07:s vanliga chinos är väldigt bra byxor för pengarna och finns väl tillgängliga även i mindre städer. H&M har såvitt jag vet också allt som oftast chinos i förvisso lite väl tight passform men inget som är oanvändbart. Har även provat flanellbyxor på H&M som suttit otroligt bra och som med små ändringar skulle vara omöjliga att skilja från en tillverkare med det tredubbla priset för en lekman. Okonstruerade kavajer ska vi ju inte ens tala om då det utbudet fullkomligt exploderat. Man får välja lite vart man vill rikta blicken tror jag.
#11 Andreas Weinås säger
2013-07-13 12:21 - Anmäl

#9 - Visst är utbudet av t ex flanellbyxor begränsat i den prisklassen men det beror ju på att budgetsegmentet vänder sig till en väldigt bred mainstream-kund. Mitt råd är att titta förbi det billigaste segmentet och titta runt 1000-1500kr där du måhända inte får Incotex eller PT01 men fortfarande flanellbyxor och chinos i god kvalitet och passform. Jag är medveten om att alla har olika budget men är helt övertygad om att köpa färre men bättre är vägen att gå. Jag vet att t ex Cavaliere har flanellbyxor med tyg från Vitale Barberis i flera nyanser och passformer till hösten. Även Oscar Jacobson brukar erbjuda snygga modeller i flanell av vettig kvalitet.
#12 Halmstad säger
2013-07-13 14:58 - Anmäl

Det är ingen rättvis tid att leta efter flanell mitt i sommaren, men om vi snackar chinos istället så är det sannerligen inte lätt att hitta något mera propert, halvformellt. Låt vara att även otvättade chinos snart blir får "wear" helt naturligt, men likväl som jag har ett par otvättade, mörkblå jeans som jag "sparar" till tillfällen där det passar, borde det vara möjligt med samma strategi med chinos. Jag är inte imponerad av NN07 (som man hittar överallt), steget upp från löljligt billiga chinos, som man kan få nästan gratis vid rea, är liten. Jag klagar inte på att det inte finns, utan bara på att man måste ha rätt bra koll på marknaden utanför Sverige för att få tag på det. Ett enkelt google-sök på "flanellbyxa" ger egentligen bara träff på tyska Peter Hahn som ju också helt förväntat befinner sig utanför den svenska ankdammen. Allt finns ju att få tag på, men att på svensk marknad få tag på något i mellanprisskiktet, som inte har svår slagsida mot shabby, kräver rätt mycket research och det slutar nästan alltid privatimport.
#13 Raderad säger
2013-07-13 15:33 - Anmäl

Jag håller helt med Halmstad. Om du inte vill betala 2500kr+ för ett par byxor är det nästintill omöjligt i Sverige.

Kläderna ser ofta sunkiga ut (smaklösa) och passformen är för en smal tonåring som vill ha tajta kläder.
#14 Andreas Weinås säger
2013-07-13 16:19 - Anmäl

#13 - Att det inte går att hitta vettiga byxor under 2500 kronor i Sverige är en ganska stor överdrift..Om du läser mitt svar till Halmstad ovan så har jag nämnt åtminstone två alternativ som gör byxor för långt under 2500 kronor. Även några av marknadens bästa som Pantalone Torino och Incotex ligger under 2500 kronor.
#15 Raderad säger
2013-07-13 17:44 - Anmäl

De är för smala i passformen för mig. Och pt01 gör inge snygga byxor tycker jag.
#16 Raderad säger
2013-07-13 19:29 - Anmäl

Mycket lovande inspiration Andreas, om än lite tidigt så är det hög tid att se över garderoben inför hösten.

#12 Jag gillar personligen Suitsupplys kläder och det känns som att de borde släppa en flanellbyxa till hösten. Deras byxor ligger runt 100 euro och känns prisvärt med tanke på vilka tyger använder sig av.
#17 Raderad säger
2013-07-15 14:14 - Anmäl

#13, måste fråga... om du inte kan hitta byxor för under 2500 kr - var och av vem brukar du i så fall köpa byxor och inte minst, vad är snittpriset för byxorna i din garderob!?
#18 Raderad säger
2013-07-16 11:05 - Anmäl

@halmstad @wictor, investera i en skräddarkurs kanske skulle vara något. Det finns inte ett par byxor som inte är mer än en srlk för liten som jag inte kan göra helt perfekta.

Jag har köpt flanell i Loro Piana på Myrornas, Bäckebölja från Rogues Gallery på stadsmissionen och klippte tre par flanell/manchesterbyxor på Rose and Borns rea i Mars, betalade inte mer än 500kr för något par av ovannämnda byxorna.

Genom att kolla reor eller second hand och tillåta förändringar är det inte svårt att skapa en perfekt byxgarderob utan större kostnad.
#19 Raderad säger
2013-07-17 18:38 - Anmäl

Det känns bara jättefånigt att skriva rubriker på engelska.
#20 Andreas Weinås säger
2013-07-18 00:14 - Anmäl

#19 - Om det är något du inte förstår så är det bara att fråga så kan säkert någon i kommentarsfältet förklara vad det betyder...
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.