Manolo logotype

Finamore Napoli online

Finamore Napoli online
Att handla skjortor i fysisk butik med kompetent personal och god service är svårslaget men stundtals öppnar onekligen internet för möjligheter i form av pris och utbud som är svåra att hitta på den egna marknaden. Därför är det extra roligt när några av branschens bästa inom sitt område väljer att starta en egen webshop.

En av italiens verkliga skjortspecialister Finamore Napoli öppnade för några veckor sedan en egen webshop på hemsidan. Här återfinns några av tillverkarens finaste businesskjortor men även spännande inslag som badbyxor, scarfs, slipsar och den senaste satsningen; Kavajer.

Finamore har i Sverige kunnat inhandlas hos bland andra Gabucci i Stockholm och Spiga3 i Göteborg men nu finns även ett spännande alternativ online för de svenskar som önskar investera i några av Italiens främsta skjortor. 

Utbudet på webshopen är fortfarande något begränsat när det kommer till kragar och modeller men Finamore säljer tre olika grundmodeller av skjortor. Modellen "Milano" är en klassisk modell med smalare passform och turndownkrage och sydd helt för hand. Modellen "Napoli" hyllar företagets ursprung i den neapolitanska skräddartraditioner och kommer med en bred Cutawaykrage och har en liten så kallad "Vattenfalls-axel" som uppstår genom ett grunt skuret ärmhål och en något större överärm. Detta möjliggör för en maximal rörlighet och även denna modell är sydd helt för hand. Den tredje modellen de valt att kalla "Tokyo" har en ledigare känsla där man minimerat antalet mellanlägg och använt exklusiva material för en sportigare känsla. 

Nedan följer några av våra favoriter ur utbudet. 

En tunn och elegant ljusblå skjorta är en av garderobens mest användbara plagg. Här i en härlig kvalitet för sommaren.

Är det något plagg som verkligen fått ett uppsving de senaste åren så är det pikétröjan. Antingen ledigt kortärmad till ett par shorts eller i långärmat utförande med spreadkrage under kavajen.

En ledig och småmönstrad skjorta kan vara ett effektivt sätt att ge karaktär till en klädsel och fungera som ett diskret men intressant inslag under en mörkblå kavaj.

Likt flera av sina skickliga konkurrenter i skjortbranschen gör Finamore även väldigt fina badbyxor.

Smalt skurna och välsydda bomullsbyxor är för många ett perfekt byxalternativ som fyller ett tomrum mellan de lediga jeansen och formella ullbyxorna.

Kavajer är något som Finamore utvecklat mer och mer och börjar nu bli ett riktigt intressant alternativ på marknaden. Silhuetten är vanligtvis okonstruerad och lättburen.

Finamores slipsar är enligt många några av de finaste och tillverkas till viss del av Petronius. Här i ett perfekt polka dot prickigt utförande.

En scarf är kanske den absolut elegantaste och mest lättburna accessoar en man kan bära. Beroende på material kan den höja stilen till kavaj och kostym under såväl sommar som vinter.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

Andra artiklar om varumärkena: Finamore Napoli
#1 Raderad säger
2013-07-04 22:50 - Anmäl

Fina skjortor och kul med webshop men... Vad menar du med handsydda? Svårt att se hur ekonomin skulle gå ihop om man sålde helt handsydda skjortor tillverkade i Italien för 160 Euro. Hur som helst billigt måste jag säga.
#2 Raderad säger
2013-07-05 00:14 - Anmäl

#1 - Helt handsytt är ett begrepp som missbrukas.
Egentligen innebär det ju att man syr allt med nål och tråd.
Det gör ingen tillverkare på kostymer. Inte ens Kiton, Tom Ford etc. trots att deras kostymer kostar 40-50k. Oftast är det bara pickstitching som de gör för hand och andra sömmar som syns.

Om du går ned lite i pris, typ Isaia, Raffaele Caruso så gör dem knapphål och vissa synliga sömmar för hand som de vid kragen, men mellanläggen (kanvas), sidosömmar etc. sys med maskiner!

Alla skjortor undantaget Kiton's är sydda med maskin nästan allt utom just vissa sömmar som de vid axeln och knapphålen.
#3 Raderad säger
2013-07-05 09:28 - Anmäl

Även kitonskjortor har en del maskinsydda detaljer, om än dolda av handgjorda överlappssömmar (eller vad det heter)
#4 Raderad säger
2013-07-05 16:48 - Anmäl

Vi får snart komma på ett eget ord som ersätter "handsydda moment" resp. "helt handsytt" då inget av det går igenom läsarnas ögon här. Själv tycker jag nog att handsydda moment är en rätt bra beskrivning men kanske hade det varit bättre med mer specifika beskrivningar? Exempelvis att man säger att krage samt ärmisättning görs för hand. Mindre svepande beskrivning helt enkelt.
#5 Raderad säger
2013-07-11 16:26 - Anmäl

Jag tittade en av mina Finamore-skjortor och kan konstatera att ärmar samt krage sytts för hand, även hela fållen i nederkant är rullad och handsydd. Även knapphålen är handsydda med vaxad bomullstråd vilket är mycket imponerande.

Någon som har köpt något från Orian Vintage? Nämns på lite forum tillsammans med Barba DL och Finamore, ska vara handsytt, handbroderade utsmyckningar, blommor, fållar etc. Något exentriskt kanske men det skulle vara kul att få ett omdöme..
#6 Peder säger
2013-08-10 15:28 - Anmäl

Finns nån som känner till skjortmärket Giampaolo? Har sett en hel del fina modeller på Fashionis.com
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.