Manolo logotype

Penhaligon´s London

Penhaligon´s London
Kavajer, skjortor och handsydda skor i all ära men manlig stil kan handla om så mycket mer än kläder. I dagens inlägg vänder vi blickarna till ett av de få renodlade parfymföretagen; närmare bestämt det anrika brittiska Penhaligon´s från London.

Företaget anor sträcker sig så långt tillbaka som mitten av 1870-talet då barberaren William Henry Penhaligon flyttade till London och lyckades med konststycket att bli hovleverantör av parfym till Drottning Victoria.

Penhaligon´s har sedan starten försett såväl celebert som vanligt folk med några av branchens bästa dofter och lanserade 2010 doften Sartorial vilket bevakades här av Manolo. En doft utformad för att fånga essensen av ett skrädderi. 

Endymion som lanserades 2003 och sedan dess varit ett givet inslag i utbudet kännetecknas av en blandning av citrus, kryddor och läder. Den  har sitt ursprung ur den grekiska mytologin där Endymion var en vacker ung man som en dag föll till söms på en bergssluttning. Mångudinnan förälskade sig i honom och gav honom evig sömn så att bara hon kunde besöka honom varje natt.

Det finns en rad olika doftfamiljer så som Citrus, aromatiska, blommiga, träiga och orientaliska. För mer information om företagets dofter och produkter samt parfymer i allmänhet rekomenderar vi ett besök på Penhaligon´s hemsida.

Företaget beskriver sin affärsidé med orden "We strive to create original scents for the descerning eccentrics of today". En filosofi som genomsyrat hela företagets verksamhet sedan William Henry Penhaligon lanserade företagets första doft; "Hammat Bouquet" 1872 efter att ha inspirerats av aromerna och dofterna från det närliggande turkiska badet. 

 

Hammam Bouquet var företagets första officiella doft med inspiration av ett turkiskt bad.

Doften Endymion som härstammar ur den grekiska mytologin.

William Henry Penhaligon´s butik på Jermyn Street i London öppnade för närmare 135 år sedan.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Skönhet

Andra artiklar om varumärkena: Penhaligon’s
#1 Raderad säger
2013-07-02 19:51 - Anmäl

Just Hammam Bouquet finns dessutom till kraftigt nedsatt pris i webshopen just nu. För övrigt bra priser även hos Floris för tillfället.
#2 Raderad säger
2013-07-02 21:40 - Anmäl

Tokrekommenderar Sartorial! Helt fantastisk, den säljs på Gents bl.a..
#3 Raderad säger
2013-07-06 11:50 - Anmäl

Som jag skrev till @l2gbg, och inte trodde jag någonsin skulle säga offentligt i sociala medier, så har Penhaligon grymma doftljus :)
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

The best cloths of Spring/Summer 2019

Läs mer

Shoegazing

Inför London Super Trunk Show 2019

Läs mer

Hodinkee

Watch Spotting: Akrivia Founder Rexhep...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen