Manolo logotype

Herno - Höst/Vinter 2013

Herno - Höst/Vinter 2013
Det kan tyckas lite märkligt att nu när vädret äntligen tenderar att uppvisa något som kan liknas vid sommar presentera ytterplagg för hösten. Egentligen är det inte så konstigt som det låter eftersom en trend vi sett de senaste åren är att höstplaggen börjar att dyka upp i välsorterade butiker redan i slutet av juli eller början av augusti när värmen allt som oftast är som mest påtaglig. Godbitarna riskerar därför lätt att glida en ur händerna om man väntar allt för länge. Sedan kanske en investering i ett bättre ytterplagg kräver en viss planering då de är relativt kostsamma. Därför är vi ute i god tid och visar nedan våra favoriter ur Hernos höstkollektion.

Företaget som är ett renodlat specialistföretag när det kommer till snygga och funktionella ytterplagg av högsta kvalitet grundades 1948 av Giuseppe Marenzi och hans fru Alessandra Diana och är än idag baserat i Lesa som ligger i nordvästra Italien en bit norr om Milano.

Hernos fokus har sedan start varit tekniska ytterplagg och genomtänkta material och konstruktioner. Under 60-talet började de att använda även ull och kashmir vid tillverkningen. Herno var tidiga med att satsa på den japanska marknaden och öppnade redan på 70-talet en egen butik i Osaka och är än idag stora på just denna marknaden. Under 90-talet började Herno med industriell tillverkning i större skala och gjorde ytterplagg åt betydligt mer namnkunniga märken så som Jill Sander, Armani, Prada, Hermes, Louis Vuitton och Ralph Lauren.

I deras höstkollektion fokuseras i år på en rad plagg som är tillverkade i stickad ull men med Hernos ultralätta dunfoder. De mixtrar med material, teknik och funktion och levererar en rad plagg som ser riktigt bra ut och som ändå är funktionella vilket gör att vi här uppe i Norden kommer att kunna vara eleganta och hålla värmen.

Vill lite särskilt lyfta fram Herno Laminar som är en linje vilken de själva kallar Sartorial Engineering. Det är ett projekt där Errolson Hugh har designat en rad ytterplagg i mycket hög teknisk standard och i samarbete med GORE. Rent tekniskt är det Hernos spjutspetsprodukter med extremt sofistikerad teknik och material. Vår favorit är den diskreta regnrocken med klassiskt utseende tillverkad i polyester men med Gore-Tex material på insidan och en helt vatten- och vindtät konstruktion. Den är vidare tunt vadderad med gåsfjädrar för att fungera väl i kyligare klimat.

 

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder Ytterplagg

Andra artiklar om varumärkena: Herno
#1 Raderad säger
2013-06-26 11:30 - Anmäl

Mycket snyggt. Tack för inspirationen!
#2 Halmstad säger
2013-06-26 16:54 - Anmäl

Kan det verkligen vara bra business att börja med höstnyheterna i affärerna så tidigt?
#3 Raderad säger
2013-06-26 17:26 - Anmäl

@Halmstad: ja det är nästan som att hockey WM håller på långt in i maj. Man blir inte så sugen helt enkelt. :)
#4 Raderad säger
2013-06-26 20:05 - Anmäl

Vilken dystergök vill tänka på vintern nu? Och behöver man sen uppgradera sin vintergarderob särskilt ofta? Allt klassiskt ser ju sig likt ut från år till år och köper man god kvalitet i ytterkläder har man närmast för livet. Det är om man skippar uppenbart tillfälliga trender som glansiga dunjackor, för det finns väl ingen som tror att de är så kul att ha om några år? Folk har väl varit med förr.
#5 Raderad säger
2013-06-26 23:11 - Anmäl

Någon gång skall man alltid köpa det där kvalitetsplagget, som sen skall vara i flera år. Off season är alltid on season, och inköp av påkostade nyckelplagg bör planeras. Ett bra köp händer sällan eller aldrig av en slump, just när man går ut för att handla en rock för att Måste Ha En. Nu.

Bra, i vanlig ordning Manolo!
#6 Raderad säger
2013-06-27 15:58 - Anmäl

Men var köper man?
#7 Raderad säger
2013-06-27 16:47 - Anmäl

Bl.a. så har Gabucci i Stockholm Herno.
#8 Andreas Weinås säger
2013-06-27 16:53 - Anmäl

Jag förstår att vinterplagg inte ligger närmast i tankarna för tillfället men vi försöker samtidigt att skriva om det när plaggen börjar dyka upp i butiker så att dessa inte är slut när inlägget publiceras.

Precis som #4 säger kan man absolut investera över lång tid och behöver inte köpa nytt varje säsong men för väldigt många är det kanske just denna säsongen man skall göra den investeringen.

Herno säljs så vitt jag vet som Hampus på Gabucci och Paul&Friends i Sthlm och Linnegatan 2 i Gbg.
Är det någon läsare som känner till fler återförsäljare får ni gärna bidra med dessa.

.
#9 Raderad säger
2013-06-27 18:41 - Anmäl

Kan tillägga att Spiga 3 i Göteborg också får in Herno till hösten.
#10 Raderad säger
2013-07-02 08:15 - Anmäl

Även Baxer i Eskilstuna arbetar med Herno.
#11 Raderad säger
2013-10-11 18:21 - Anmäl

Var kan man få tag på nummer två uppifrån?

Tack på förhand!
#12 Raderad säger
2013-10-11 18:29 - Anmäl

Har letat utan framgång på Gabucci, Paul & Friends, Spiga 3, Linnegatan No. 2
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Our Spring/Summer Top 10, 2019

Läs mer

Shoegazing

Bildspecial – Moscow Trunk Show

Läs mer

Hodinkee

Editors' Picks: Forbidden Fruit: Four...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen