Manolo logotype

DelSiena for Nitty Gritty

DelSiena for Nitty Gritty
Den mellanblå skjortan har varit i fokus här på Manolo tidigare och det är onekligen ett av de mest underskattade valen i garderoben. Något mindre formellt än den ljusblå och vita men fortfarande med en ljusare ton än den mörkblå eller grå kavajen. I dagens inlägg fokuserar vi på samarbetet mellan den prisvärda italienska skjorttillverkaren DelSiena och södermalmsbutiken Nitty Gritty.

Nitty Gritty har ett starkt fokus på trend men även ett imponerande utbud av mer skräddade produkter från bl a Belvest, Aspesi och inte minst DelSiena; ett företag från staden Sansepolcro i Toskana som sedan 1953 producerat klassiska, prisvärda skjortor.

Skjortan i dagens inlägg har en blandning av 85% Bomull och 15% Linne vilket ger en lätt melerad effekt och grövre struktur. Med detaljer som en klassisk cutawaykrage med löstagbara kraglattor, pärlemorknappar och enkel manschett med rundat avslut passar skjortan lika bra under en blå kostym som till ett par benvita shorts under sommaren. 

Vi rekommenderar att man tar ut kraglattorna för ett mjukare, vågformat fall i kragen.

En rundad manschett är lika snygg knäppt som uppknäppt under kavajärmen

En välformad cutawaykrage är troligtvis det mest mångsidiga och användbara valet i skjortväg.

Modellen kommer i en klassiskt smal passform.

En klassisk, prisvärd basskjorta från DelSiena.

 

Skjortan hittar ni hos Nitty Gritty på Krukmakargatan 26 eller på deras Webshop.

 

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder Skjorta

Andra artiklar om varumärkena: Nitty Gritty
#1 Raderad säger
2013-06-24 22:00 - Anmäl

Snyggt med texturen i tyget, lite somrigt ledigt. Men jag undrar dock lite nyfiket varför modellen valt att vika upp den ena manschetten. Är det en "sprezzig" grej eller är ena ärmen felsydd och alldeles för lång?
#2 Raderad säger
2013-06-27 13:12 - Anmäl

Väldigt snyggt, tyvärr så är passformen helt off för min kropp - en av få skjortmodeller jag testat där jag får en riktigt markerad nackhylla... :(
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.