Manolo logotype

Butikskollen - Linnégatan no2

Butikskollen - Linnégatan no2
Utbudet av herrekiperingar i Göteborg är långt ifrån lika stort som i huvudstaden men det finns ett antal som håller fanan högt med en blandning av anrika produktspecialister och spännande nykomlingar. Senast var det Spiga 3 som vi besökte och denna gång begav vi oss till hjärtat av linnéstaden närmare bestämt Linnégatan no2.

Butiken är i sammanhanget rätt ung och grundades 2010 av trion Roland Bech och bröderna Per och Martin Mivér. Trion har sedan starten aldrig ångrat valet att öppna butiken längst ner på Linnégatan runt hörnet från Järntorget i charmiga Linnéstaden.

"Alla vi tre älskar Linné med dess utbud av restauranger och barer och är enligt oss en stadsdel på frammarsch som bara blir mer och mer intressant i takt med att Göteborgs centrum växer" - Per Mivér, Butikschef.

Genom att arbeta långsiktigt med stort fokus på den lokala kunden har såväl utbudet av varor som verksamheten och omsättningen ökat under de snart 3 år som butiken funnits. Med en bas av konfektion från Ralph Lauren och Oscar Jacobson, accessoarer från norska Berg&Berg samt ett brett utbud av kvalitetsskor från Crockett&Jones har butiken även uppdaterat utbudet med norditalienska ytterplaggsspecialisten Herno och premiumskjortor från Barba Napoli. Nytt för våren är en tredje Italienare i form av Incotex; en av marknadens främsta byxtillverkare. 

Per berättar att från dag ett har fokus legat på att förmedla ett långsiktigt tänk med produkter som skall fungera och hålla i såväl stil som kvalitet över flera säsonger. Han poängterar även att de försöker att handplocka sina favoriter ur de mer välrepresenterade varumärkenas kollektioner vilket gör att det inte är ovanligt att butiken har produkter från t ex Oscar Jacobson eller Ralph Lauren som inte finns representerade hos alla andra återförsäljare. Istället för att locka kunderna med varumärken skall det vara produkterna och servicen som är avgörande för köp. 

"Det är viktigt att känna att det finns en röd tråd av prisvärdhet i butikens utbud oavsett om det rör sig om premiumprodukter som Herno, Barba och Crockett&Jones eller billigare alternativ som Eton och Berg&Berg skall kunden känna att de fått något bra för pengarna. Vi vill uppmuntra till ett val av kvalitet framför kvantitet där man kanske köper något färre men bättre produkter."
Linnégatan no2 har ett brett utbud av Crockett&Jones från såväl Benchgrade som Handgrade serien.

Exklusiva skjortor från Barba Napoli med en rad handsydda moment.

Linnégatan no2 erbjuder en måttsömnadstjänst från Eton och Barba Napoli med en stor mängd tyger och kragar att välja på.

Kavajer och kostymer från Oscar Jacobson

Accessoarer från bland andra Berg&Berg och Ralph Lauren.

Handsydda flugor från POLO Ralph Lauren.

Avslappnad chambrayskjorta med mjuk cut away-krage från Etons "Green Ribbon".

Mångsidig fieldjacket från Herno för sommarhalvåret.

Tassel loafers i Cordovan från Crockett&Jones

Tunn vattenavstötande carcoat från Herno och kavajer från Oscar Jacobson.

Ett stort utbud av skovårdsprodukter från franska Saphir´s topplinje "Medaille D´Or".

Dofter och groomingprodukter från anrika brittiska Penhaligon´s.

Linnégatan No.2 (Göteborg)

Hemsidawww.linnegatan2.se

Öppettider: tisdag-onsdag 11-18, torsdag-fredag 10-18, lördag 10-16, söndag-måndag stängt

Varumärken: Berg & Berg, Barba Napoli, Eton, Hackett, Herno, Incotex, Johnstons of Elgin, Kent, Oscar Jacobson, Penhaligon´s, Polo Ralph Lauren, Saphir, TrueNYC.

Skor: Crockett & Jones, Warrior, Swims

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Butikskollen

#1 Raderad säger
2013-06-13 07:55 - Anmäl

Penhaligon's är i en liga för sig själv gällande herrdofter. Prova deras Sartorial, helt fantastisk.
#2 Raderad säger
2013-06-13 09:51 - Anmäl

Alltså, jag tycker språkpolisiära insatser sällan bidrar, men nu har jag sett formuleringen "handsydda moment" för många gånger.

Ett MOMENT är en aktivitet och kan inte var handsytt. En DETALJ kan vara handsydd.

O.K.

Jag stannar nog till och kollar på Hernos grejor nästa gång jag är i Göteborg.
#3 Raderad säger
2013-06-13 10:37 - Anmäl

Gillar verkligen Hernos carcoat. Har någon en aning om prisnivå på denna?
#4 Andreas Weinås säger
2013-06-13 11:32 - Anmäl

#1 - håller helt med! Det kommer mer om Penhaligon´s här på Manolo under sommaren.

#2 - Jag har inget emot språkpolisiära insatser om de är konstruktiva och förklarande som i det här fallet. Sen vet jag inte om jag håller med dig i sak.

Som jag ser på det består produktionen av en skjorta av en rad moment så som tillskärning av mönster, ärm- och kragisättning, tillverkning av knapphål, t ex. Om dessa moment är gjorda för hand till skillnad från t ex raksömmar anser jag att man utan att vanhedra det svenska språket kan skriva "handsydda/hangjorda moment".

Detaljer hade säkert också fungerat men jag ser t ex inte tillskärning som en detalj.
Tar till mig kritiken oavsett!

Tycker definitivt du bör titta på Hernos grejer som även finns representerade hos bl a Paul&Friends och Gabucci i Sthlm.
#5 Andreas Weinås säger
2013-06-13 12:11 - Anmäl

#3 - Jag vill minnas att den ligger på 4 900 kronor men kan ha fel.
#6 Raderad säger
2013-06-13 22:10 - Anmäl

Fantastisk butik som jag inte besökt sedan jag bodde i Göteborg. Kan tänka mig att det är ännu bättre men kanske inte lika studentvänligt, avseende ekonomin, med de italienska tillverkarna. En fråga till dig, Andreas Weinås --> Går det att få tag på ett par chinos med mer klassisk passform på Linnegatan no 2? Incotex är jättefina men går bort helt o hållet pga alldeles för smalt o modernt snitt. Annars får jag väl beställa Lands end eller Brooks brothers...
#7 Raderad säger
2013-06-13 22:10 - Anmäl

#1 Håller med om Sartorial, den är underbar. Dock bör man vara medveten om att det (min personliga erfarenhet) är en doft som gör att man blir impopulär hos personer som har minsta tendens till doftallergi. Nu reagerar många allergiker givetvis på i stort sett alla dofter, men jusr den här har lett till flera påpekanden när jag haft den. Det är ju ingen lätt doft precis...
#8 Raderad säger
2013-06-13 23:55 - Anmäl

#6 - SirLancelot, jag skulle tipsa dig om Ralph Lauren Suffield chinos som finns på Linnégatan No. 2. De har lite mer klassisk passform, dock är jag väldigt smal och har byxorna högre upp på midjan än höften. Det är givetvis individuellt, men jag tror att den här modellen är vad du verkar leta efter, och det är ett prisvärt och lättillgängligt alternativ.
#9 Raderad säger
2013-06-14 00:29 - Anmäl

#7
Jag vet, men folk gnäller om man har dyr väldoftande parfym, dyra skor eller italiensk kostym. Låt dem gotta sig i det... :-)
#10 Raderad säger
2013-06-15 11:55 - Anmäl

Någon som vet var man kan få tag på bra manschettknoppar? Syftar alltså till sådana som syns på en av bilderna ovan, och inte traditionella manschettknappar. Har dålig erfarenhet av dessa, de töjs ut för snabbt, men gillar idén.
#11 Raderad säger
2013-06-17 11:35 - Anmäl

Tycker detta är en mycket trevlig butik, med både bra och kunnig personal. Dock tycker jag även att man skulle kunna minska ner på utbudet av Oscar Jacobson och Ralph Lauren till fördel för andra märken. Det är ju inget direkt fel på dessa, men de känns ganska tråkiga. Det finns gott om andra butiker som har dessa märken, så det känns som Linnégatan No 2 skulle kunna ta in lite intressantare saker. Det kanske är lite ironiskt att jag skriver detta iförd en kavaj från just OJ, men jag tycker det är lite synd att det verkar vara i princip butikens hela kavaj/kostym-utbud.

Ralph Lauren har ju även nackdelen att den där hästpolospelaren man får springa runt med på bröstet antagligen höjer priset över vad produkten rent kvalitetsmässigt är värd.
#12 Raderad säger
2013-06-28 14:21 - Anmäl

Gjordes väl en butikskoll av Enckell på Linnegatan no2 i slutet av April? Känns lite väl mycket som smygreklam.
#13 el caballero säger
2015-12-16 21:03 - Anmäl

Linnégatan No. 2 har personal som är väldigt exkluderande. Gjorde ett besök häromdagen och blev betraktad som något som katten släpat in. Jag klär mig inte exklusivt, men har kläder av god kvalité... Priset som kunden har på sina kläder bör inte vara en måttstock på hur man behandlas. Jag är högutbildad och alltid trevlig och korrekt. Jobbar som läkare på Sahlgrenska och vet hur man pratar och för sig med de flesta människor. Tyvärr så verkar Linnégatan No. 2 vara en klubb för inbördes beundran.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

The best cloths of Spring/Summer 2019

Läs mer

Shoegazing

Inför London Super Trunk Show 2019

Läs mer

Hodinkee

Watch Spotting: Akrivia Founder Rexhep...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen