Manolo logotype

Canvas trainer – den perfekta sommarskon

Canvas trainer – den perfekta sommarskon
När sommaren nu närmar sig med stormsteg och fritidsaktiviteter, långhelger och semestrar står på agendan kan det vara skönt att lämna de formella och tunga skorna hemma och istället välja en enligt oss optimal sommarsko, canvas trainern.

Denna sko har många fördelar förutom att den är väldigt snygg. Den är i sammanhanget relativt billig, med något undantag tror vi inte att någon av skorna vi visar nedan kostar över 900 kr. Den är skön att bära och dessutom lätt att matcha till andra mer fritidsbetonade kläder så som shorts, chinos, jeans eller linnebyxor.

Canvas skon med snörning är sedan länge ett måste i preppygarderoben och det är inte för intet som många av de märken vi visar nedan kommer från just USA. Det finns egentligen inget ont att säga om Converse All Star men den känns i sammanhanget ganska uttjatad och vi har istället valt att presentera en rad modeller vilka är ett alternativ till denna i Sverige exploaterade sko

Superga

Saturdays

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Skor

#1 Raderad säger
2013-05-29 17:51 - Anmäl

fyfan
#2 Raderad säger
2013-05-29 19:31 - Anmäl

#1, konstruktivt värre...
Föredrar Vans standardmodeller(vilka både supergan och den andra modellen från saturdays är rent fånigt lika) till badstranden före ett par dyra loafers som riskerar att trampas ned av allsköns folk och fä. Sköna att cykla i också! Spiller man glass på så kastar man dom i tvättmaskinen bara.
#3 Raderad säger
2013-05-30 01:03 - Anmäl

"Billig" är ju ett mycket relativt ord om 900 kr för skräp ska klassas som så. Köpte ett par av sagda Superga för något år sedan. Hälkappans innertyg slets upp på två veckors sporadisk användning. Därefter sprack hälkapporna. Detta trots att jag alltid använder skohorn. Till råga på allt är skorna både hårda i sulan, grova i fodertyget (= skoskav) och svettiga. Nej, billiga är de knappast, inte med tanke på vad man får för pengarna...
#4 Halmstad säger
2013-05-30 16:36 - Anmäl

# 3
Solklar reklamation (om du vill)
#5 Raderad säger
2013-05-30 21:15 - Anmäl

Jag fick höra att det var helt normalt slitage, och att jag inte skulle förvänta mig någon hållbarhet. Butikschefen ville inte ge mig pengarna tillbaka. Footlight i Lund.
#6 Raderad säger
2013-05-30 22:15 - Anmäl

Det är väl allmänt känt att dessa skor har kort livslängd med en maximal ålder på ett år med flitig användning (talar ur egen erfarenhet). Men är gäller trots allt bara under sommaren och vad finns det för alternativ egentligen? Bara tanken på skinnloafers under sommaren får mig att svettas
#7 Halmstad säger
2013-05-30 22:26 - Anmäl

# 5

En polare reklamerade sina helt vanliga skor, köpta i en större butikskedja, efter ett halvår. Jag skrattade åt honom, trodde chansen var noll, men affären reparerade skorna helt gratis åt honom. Johannessons i Göteborg.
#8 Halmstad säger
2013-05-30 22:27 - Anmäl

Johanssons, skall det vara.
#9 Raderad säger
2013-05-31 00:59 - Anmäl

#6 Tygskor som inte kostar 900 kr trots att kvalitén är skräp? Valet står ändå inte mellan skinnskor och puckodyra tygskor.
#10 Raderad säger
2013-05-31 05:23 - Anmäl

Det finns fina espadriller för en rimlig slant på många ställen. Köpte några par i Barcelona av en tant som säljer dem längs hamnen för något år sedan, € 15-30 styck. De för € 30 håller riktigt fin kvalitet. Till skillnad från ovanstående har ju espadriller hampasula som tar upp fukten från foten, vilket iaf jag uppskattar sommartid. Om man inte gillar espadriller är också Tom's ett alternativ till ovanstående, de har dock innersula av gummi.
#11 Raderad säger
2013-05-31 09:35 - Anmäl

riesenschnauser, Då gjorde butiken fel. Du har (på allt du köper) reklamationsrätt i tre år. Även kassa skitskor. I praktiken är det dock så att efter sex månader ligger bevisbördan (vid konflikt) på konsumenten. Men innan sex månader ligger bevisbördan på butiken.
#12 Raderad säger
2013-05-31 10:55 - Anmäl

#11 Jo, jag vet. Skorna köptes dock på rea, minst 50 % så jag orkade faktiskt inte bråka. Jag har däremot inte köpt fler skor i den butiken. Det är inte värt huvudvärken.
#13 Andreas Weinås säger
2013-05-31 11:08 - Anmäl

#11 - Om jag inte minns fel när jag läste reklamationsrätt så är det inte fullt så enkelt.

Helt riktigt så har man reklamationsrätt i 3 år som konsument men det är ingen garanti för att reklamationen kommer gå igenom. Det syftar till att du som konsument har rätt att be återförsäljaren att titta på ärendet. Om de nekar till reklamation har du som konsument möjligheten att gå till reklamationsnämnden med ärendet.

Värt att nämna är även att om du som konsument upptäcker ett fel har du skyldighet att komma in med det inom 1 månad från att detta upptäcktes. Så ett råd är att inte säga att du noterade skadan för en längre tid sedan för då kan återförsäljarna neka reklamation.

Värt att nämna är väl att detta ofta är ganska oväsentligt då de flesta återförsäljare inser att den största skadan som sker är den hos en missnöjd kund.
#14 Raderad säger
2013-07-28 22:21 - Anmäl

Många av Vans standardmodeller är ett solklart val nu under sommaren. Att det går att beställa i princip vilken färg som helst gör det hela inte sämre.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.