Manolo logotype

Butikskollen - Spiga 3

Butikskollen - Spiga 3
Denna vecka vill Manolo lyfta fram butiken med det italienskklingande namnet Spiga 3 i Göteborg. Butiken är egentligen inte ny utan är en vidareutveckling av Kungsgatan 9b som har flyttat till en större och mer central adress på Trädgårdsgatan ett stenkast från Arkaden.

Namnet på butiken kommer från smått magiska gatan Via Della Spiga i Milano vilken utgör själva epicentret för uritalienskt lyxmode. Ägaren Jonas Ericsson har en lång bakgrund och gedigen kunskap när det kommer till att arbeta med just italienska märken och tillverkare. Själva utbudet är något mera uppklätt än Jonas tidigare koncept utan att bli stelt. Elegant men ändå casual som han själv uttrycker det.  Det finns flera italienska högklassiga tillverkare och ännu fler tillkommer nu i höst. Vi råkar veta detta efter att ha sprungit ihop med Jonas på Pitti Uomo då han gjorde en rad intressanta inköp inför hösten. Lite extra spännande tycker vi att det är med det stora utbudet av konfektion från Boglioli och Lardini som bara de i sig motiverar ett besök.

Varumärken: Altea, Boglioli, Dondup, Drumohr, Eleventy, Finamore, Geremia, Glanshirt, Lardini, Poggianti, PT05, Tagliatore mfl.

Öppettider: Måndag-fredag 11-18. Lördag 11-16

Hemsida: www.spiga3.se

Foto: Andreas Weinås.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Butikskollen

#1 Raderad säger
2013-05-01 22:17 - Anmäl

Härligt inspirerande. Mer mjukt konstruerat grått, blått och brunt åt folket :)
#2 Raderad säger
2013-05-02 12:11 - Anmäl

Trevlig samling av varumärken. Första gången på länge jag blivit "avundsjuk" på Göteborg

/stockholm
#3 Raderad säger
2013-05-03 11:11 - Anmäl

Något som kanske ska tilläggas är att Jonas i min erfarenhet faktiskt dessutom har väldigt konkurrenskraftiga priser.
#4 Raderad säger
2013-05-16 18:05 - Anmäl

Riktigt intressant sortiment!
Jag som just undrade vart man kunde finna eleventy i Sverige :)
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.