Manolo logotype

Våren med Tombolini

Våren med Tombolini
Boglioli, Lardini och Lubiam. Det finns en uppsjö av italienska firmor som alla behärskar konsten att tillverka mjuka okonstruerade kavajer och kostymer. I dagens artikel tänkte fokusera på i sammanhanget mindre namnkunniga Tombolini.

När det kommer till vårens lätta och tunna plagg vill vi lyfta fram Rom-baserade Tombolini vilka lyckas att på ett riktigt bra sätt göra mjuka, tunna kavajer perfekta för sommarklimatet som vi nu, förhoppningsvis, snart står inför.

Företaget har sina rötter i Roms utkanter eller staden Urbisaglia där den unga skräddaren Eugenio Tombolini på 60-talet startade märket och ateljén Urbis. När han gick bort 1987 tog hans dotter Fiorella Tombolini över och driver bolaget vidare än idag. Urbis som märke finns fortfarande inom gruppen och Tombolini som det märke vi ser idag tog sin moderna form 1996.

Många av de italienska märkena har sin egen logga eller kännetecken som brukar bifogas som en pin i kavajslaget. Isaia har sin röda korall, Lardini sin blomma, LBM 1911 sitt öga osv. I Tombolinis fall har man som logga och kavajpin en drake. Denna drake har sitt ursprung i att det är en del av staden Urbisaglias stadsvapen och ska symbolisera draken som Sankt Göran slogs emot.

Tombolini finns i Sverige endast hos Eric Skoglund i Stockholm. Annars är det en rad nätbutiker som för detta för sommaren passande märke. Håll gärna utkik efter deras så kallade Air jacket vilka har ett extra nätt och fint tyg.

  

 

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder Kostym

Andra artiklar om varumärkena: Tombolini
#1 Halmstad säger
2013-04-11 08:06 - Anmäl

Ajdå, säg nu inte att kontrasterande knappar är 2013. Någon som gillar? Får se om jag vänjer mig...
#2 Raderad säger
2013-04-11 09:25 - Anmäl

Jag tycker det kan vara riktigt snyggt med kontrasterande knappar, särskilt ljusa/vita mot mörkare bakgrund (kanske inte helt lyckat på den sandfärgade DB-kostymen ovan).

Men det ger ju omedelbart ett väldigt informellt intryck. Inget jag skulle ha på en jobbkostym/kavaj.
#3 Raderad säger
2013-04-11 09:28 - Anmäl

Ja, de kontrasterande knapparna har varit seglivade, men det är ju bara att byta när man tröttnat på dem. Ett i övrigt bra köp skall inte falla på något så simpelt som knapparna.
#4 Raderad säger
2013-04-11 12:48 - Anmäl

Ser trevligt ut, gillar framför allt den himmelsblå kavajen på sista bilden.

Men visst är det väl en korall som Isaia har som symbol, inte en eldgaffel?
#5 Halmstad säger
2013-04-11 16:44 - Anmäl

Har inte tänkt på detta med kontrasterande knappar tidigare, men kan konstatera via enkel sökning på Manolo att det inte är något nytt för i år (vilket jag först fick känslan av).
#6 Raderad säger
2013-04-11 18:11 - Anmäl

Vita pärlemorknappar på ljusa sommarkavajer och linnekostymer har ju funnits länge som ett informellt alternativ. Är väl heller inte konstigare än mässingsknappar på en marinblå blazer, eller mörkbruna hornknappar på den marinblå kostymen. Tillsammans med en mellanblå kavaj kan det förstås se lite krystat ut, men då kommer kommer istället de rökfärgade pärlemorknapparna till sin rätt...
#7 Raderad säger
2013-04-11 22:07 - Anmäl

Prisbild?
#8 Raderad säger
2013-04-19 15:17 - Anmäl

Den gråa rutiga kavajen kostar 5995kr.. Satt helt perfekt på mig. Hade dock svårt att se hur jag skulle kunna bära den på flera sätt. Men fin kvalitet är det iaf.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.