Manolo logotype

Vår på Vanda Fine Clothing

Vår på Vanda Fine Clothing
På Manolo uppmärksammade vi i julas ett mycket intressant och relativt nytt märke från Singapore i form av Vanda Fine clothing. Företaget som drivs av de mycket sympatiska Gerald och Diana specialiserar sig på accessoarer i form av slipsar, näsdukar samt blommor för kavajslaget. Alla produkter tillverkas för hand i deras ateljé. Nu har det börjat att fyllas på med nya produkter inför våren.

Slipsarna är nästan uteslutande tillverkade i 6-fold konstruktion och har ett mycket lätt eller obefintligt foder. De är alla även så kallade untipped utan foder nertill, Bland annat återfinns fjäderlätta slipsar i en ull- och linneblandning samt andra lättare material. En av de saker som gör just Vanda fine clothing så pass intressant är förutom att alla slipsar kan måttbeställdsa efter köparens önskemål är firmans känsla för material.

De har nyligen gjort en inköpsresa ti Japan där det valdes ut tyger från små specialiserade tillverkare och väverier. Bland annat har de tyger från ett 108 år gammalt familjeägt väveri i mycket fina och tunna ull samt ull/linneblandningar vilka lämpar sig extra bra för sommaren.

De har även bland sina bröstnäsdukar en rad olika varianter vilka alla tillverkats av vintage kimmonotyger i tunn ull. Deras tyger kommer från Japan, England och Italien och det är utbudet av material i lite ledigare utförande som tilltalar oss. Nu i vår finns bland annat en chambrayslips, flera stycken i sidenkvaliteten shantung, några mycket tunna ullkvaliteter samt ett bra utbud av grenadineslipsar.

 

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Accessoarer

#1 Raderad säger
2013-03-28 14:19 - Anmäl

Gillas extremt mycket! Har en ofodrad grenadinslips och ett par bröstnäsdukar i ull från VFC och är löjligt nöjd med kvalitén :)
#2 Raderad säger
2013-04-08 16:50 - Anmäl

Väldigt roligt med lite nya märken/tillverkare på acessoar-sidan. Tycker annars att dom flesta butiker här hemma har ett ganska bedrövligt utbud på accessoarsidan, oftast producerat i kina i stelt siden så att näsduken ser ut som en tubsocka i bröstfickan och tråkiga mönster typ prickar eller klubbränder på sin höjd.

Vart kan man köpa VFC i Sverige?
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

The best cloths of Autumn/Winter 2018

Läs mer

Shoegazing

Tipset – Undvik att snörningen trycker...

Läs mer

Hodinkee

Photo Report: The Fall 2018 HODINKEE...

Läs mer

The Armoury Lightbox

With the exciting news of Antonio...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen